بازار؛ گروه صنعتی: مجتبی اصغری مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور در نشست خبری اجلاس سراسری مروجین صنعت و معدن با اشاره به اینکه پس از تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر رفع موانع تولید، اظهار داشت: در سال 1394، در سال 1385، به عنوان یکی از اعضای هیئت مدیره سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور مطرح شد. این مأموریت شروع به فعال سازی صنایع کرد، وی بیان کرد: قرارگاه صنعتی خاتم در سال 1400 برگزار شد و مانند ستاد پشتیبانی که در زمان جنگ داشتیم، حمایت از صنعت به ویژه برای صنایع کوچک در این راستا 80 کلینیک صنعتی در چارچوب تفاهم نامه با سازمان شهرک های صنعتی ایجاد شد. 90 کارگروه این کلینیک به صنایع مشاوره می دهند.
وی در پاسخ به خبرنگار بازار گفت: همچنین 35 هزار شغل در این واحدهای صنعتی تثبیت و برای 11 هزار شغل جدید ایجاد شد. در حال حاضر بسیج وزارتخانه ها با هدف جانمایی تجهیزات در حال انجام است. یعنی اگر بسیج وزارت نفت بتواند با نوآوری و بومی سازی محصولات را به فهرست عرضه کنندگان صنعت نفت اضافه کند، گام بزرگی محسوب می شود.
مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور گفت: در اجلاس سراسری مروجین صنعت و معدن 250 مدیر صنعتی به نمایندگی از 5 هزار شرکتی که از خدمات بسیج استفاده کرده اند حضور دارند. ما معتقدیم که صنایع کوچک می توانند از مزایای صنایع بزرگ برای دستیابی به رقابت پذیری بهره ببرند. رونق به اقتصاد ایران بازخواهد گشت. این موضوع یک مدل تعاملی را تعریف می کند که باعث تقویت همکاری صنایع کوچک و پیشران می شود.
وی در ادامه گفت: در سال های اخیر از صنایع کوچک صادراتی حمایت شده است به همین دلیل برخی از شرکت ها توانسته اند به رشد صادرات دست یابند. اما در مرحله فعلی مهمترین اولویت اشتغال است.
اصغری همچنین بیان کرد: در این نشست 5 پنل تخصصی در حوزه تامین مالی، سازش، گمرک، بیمه و مالیات و تخصیص ارز برگزار می شود. در بخش دوم 400 نفر از کارشناسان وزارتخانه ها در قالب گروه های کارشناسی سازماندهی شدند. بر اساس اعلامیه گام دوم انقلاب، اگر مطالبات را در راس طرح های بسیج وزارتخانه ها قرار دهیم، می توانیم راهبردهای کلان اقتصادی را اجرا کنیم.
مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور مهمترین چالش صنایع را عدم تعادل انرژی عنوان کرد و اظهار داشت: قطعی برق در تابستان و قطعی گاز در زمستان باعث آسیب به صنایع می شود. از این رو در اتاق های فکر وزارت نفت تصمیم بر این شد که میدان های گازی در مجاورت شهرک های صنعتی ایجاد شود تا دغدغه صنعتگران برطرف شود. البته باید توجه داشت که میزان تولید گاز در کشور برای ذخیره سازی گسترده کافی نیست. همچنین بسیج معتقد است نصب نیروگاه های تجدیدپذیر در مجاورت شهرهای صنعتی ضروری است و این امر می تواند با الگوی تامین برق تولیدی در بورس انرژی به یک الگوی اقتصادی تبدیل شود. در این زمینه پیشنهادهایی برای ساماندهی شهرک های صنعتی دادیم.
اصغری تصریح کرد: سال گذشته 4 هزار متر زمین برای سرمایه گذاری در تولید انرژی های تجدیدپذیر واگذار شد اما هنوز به بهره برداری نرسیده است. زیرا در تامین داخلی تجهیزات و پنل های خورشیدی مشکل وجود دارد. همچنین برای واردات تجهیزات نیروگاه های تجدیدپذیر ارز تخصیص داده نشده است و باید تسهیلات لازم در این زمینه فراهم شود.