به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فرشیدی به اهداف و محورهای نخستین همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع اشاره کرد و گفت: این همایش در 5 محور و رویکرد برگزار می شود که مهمترین محور آن پرداختن به جامعه است. موضوع یکپارچه سازی سیستم شبکه، ارائه خدمات و آموزش پزشکی، تولد انقلاب اسلامی و مایه مباهات همه ماست.
دبیر علمی اولین همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع افزود: محور دومی که در این همایش مطرح شد، بحث تقویت سیستم شبکه و چگونگی ارتقای آن است.
فرشیدی در این خصوص توضیح داد: در این همایش قصد ارائه برنامه های آینده نظام سلامت ایران را نداریم، بلکه می خواهیم بگوییم سلامت خانواده تا چه اندازه در ارتقای سطح سلامت کشور موفق بوده است.
وی افزود: در شهرهای مشمول طرح سلامت خانواده میزان دسترسی مردم به خدمات سلامت محور از مراکز بهداشتی درمانی روستایی و شهری 40 درصد افزایش نشان می دهد که بسیار عالی است در حالی که اینطور نیست بیش از نیمی از آن را پوشش داده ایم. از جمعیت .
فرشیدی ادامه داد: سومین محوری که در این همایش مطرح می شود، تأثیر عوامل اجتماعی بر سلامت است. این فکر و اندیشه که سلامتی فقط بیماری یک فرد نیست، بلکه وقتی فردی به سراغ ما می آید، باید با همه عوامل مختلف روانی، روحی و جسمی او که می تواند بر او تأثیر بگذارد، مقابله کنیم، یعنی مشارکت همه نهادهایی که مربوط به سلامت هستند ارتباطات باید در نظر گرفته شود.
دبیر علمی همایش با بیان اینکه امروز هیچ سازمان و وزارتخانه ای نداریم که درگیر سلامت مردم نباشد، گفت: در این همایش به چگونگی فعالیت سازمان های مختلف که هر کدام به نوعی در سلامت مردم نقش دارند، می پردازیم. با هم در جهت یک هدف مشترک: ارتقاء سلامت جامعه.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه محور چهارم همایش مردمی شدن نظام سلامت است، افزود: اکنون دنیا به جایی رسیده است که اگر بخواهیم کاری برای مردم انجام دهیم و مردم مشتری آن هستند، باید یک بازی کنیم. نقش در ارائه خدمات و تصمیم گیری. گرفتن نه تنها به عنوان دریافت کننده خدمات بهداشتی، برخی از مراکز بهداشتی درمانی ما باید به صورت مردمی مدیریت شوند و برنامه ای به نام حمایت از مراکز بهداشتی و درمانی وجود داشته است تا افراد تأثیرگذار یک محله نیز در این حمایت قرار گیرند و به وسیله سلامت آنها نیز قرار گیرند. خودشان تصمیم بگیرند
وی با اشاره به توسعه داوطلبان سلامت گفت: تعداد داوطلبان سلامت در دو سال گذشته به بیش از 400 هزار داوطلب ثبت نام رسمی رسیده است، بیش از 3 میلیون سفیر دانش آموزی داریم و برنامه بزرگی به نام مردمی سازی و اجرا داریم. تجربیات ما این پروژه را با موفقیت در استان های مختلف اجرا کرده ایم که در این همایش ارائه خواهد شد.
فرشیدی با بیان اینکه مراقبت و خودمراقبتی یکی از بحث های مهمی است که به عنوان محور پنجم به آن می پردازیم، افزود: به جای اینکه فردی به مراکز ما مراجعه کند با یک مراقب سلامت ارتباط برقرار می کند، مراقبی که نبوده است. 40 سال است که سالم نبوده است. نه ما، بلکه تازه فارغ التحصیلان دانشگاهی. فارغ التحصیل مراقبت های ویژه ای داشته و با بسته های خدمات ما آشنا بوده و با استفاده از تکنولوژی روز ارتباط برقرار می کند.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت فناوری های نوین در حوزه سلامت افزود: 45 سال پیش آموزش و پرورش و استخدام بهورز و ایجاد خانه سلامت فناوری جدیدی بود، اما امروزه خیلی چیزها تغییر کرده است، هم سواد بهورز و هم ارتباطی که با مردم داریم، مانند ارائه خدمات در قالب خدمات الکترونیک سلامت و استفاده از هوش مصنوعی. و برنامه ما در رابطه با نظام سلامت: خانواده با استفاده از فضای الکترونیکی و سیستم های مجازی و وارد کردن هوش مصنوعی به کار، مستقیماً با مردم ارتباط برقرار می کند.
فرشیدی به ارائه ای در این همایش اشاره کرد و گفت: استفاده از خودمراقبتی در بستر موبایل می تواند کمک زیادی کند، به گونه ای که بسیاری از رویدادهای سلامت ما حتی در سطوح کمتر فکری از معاینه دندانپزشکی گرفته تا ارزیابی قرار دارند. سندرمی در این کنفرانس به اهمیت افراد و ارائه خدمات درمانی مناسب از طریق خودمراقبتی پرداخته خواهد شد.