افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 26 November , 2024
0

تبریزیان: حداقل «هزینه واقعی» ماهانه یک خانواده سه نفره در ایران به ۶۴ میلیون تومب رسید!

  • کد خبر : 445361
تبریزیان: حداقل «هزینه واقعی» ماهانه یک خانواده سه نفره در ایران به ۶۴ میلیون تومب رسید!

به گزارش اجتماعی رکنا، هزینه زندگی یک خانواده سه نفره در ایران چقدر است؟ آیا درآمد کارگران و کارمندان این نیازها را پوشش می دهد یا خیر؟ این سوالی است که برای یافتن پاسخ آن با سعید تبریزیان فعال صنفی در میان گذاشته ایم که در ادامه می خوانید. سعید تبریزیان، فعال کارگری در گفت […]

به گزارش اجتماعی رکنا، هزینه زندگی یک خانواده سه نفره در ایران چقدر است؟ آیا درآمد کارگران و کارمندان این نیازها را پوشش می دهد یا خیر؟ این سوالی است که برای یافتن پاسخ آن با سعید تبریزیان فعال صنفی در میان گذاشته ایم که در ادامه می خوانید.

سعید تبریزیان، فعال کارگری در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا درباره هزینه واقعی زندگی یک خانواده سه نفره در کشور گفت: بر اساس جدول هزینه استاندارد Sphero Conservation International، هزینه زندگی برای یک خانواده سه نفره در ایران تهیه شده توسط به گزارش به نقل از مهر کارشناسان حداقل هزینه ماهانه ساکنان را حدود 64 میلیون تومان برای تامین نیازهای اولیه معیشتی برآورد می کنند.

این کارشناس می گوید: این مبلغ شامل اقلام ضروری مانند مسکن، خوراک، پوشاک، ایاب و ذهاب، درمان و سایر نیازهای روزانه است که بر اساس قیمت روز تعیین می شود.

وی مثالی زد و گفت: هزینه مسکن به تنهایی 30 میلیون تومان برآورد شده است. مواد غذایی مانند نان، گوشت، محصولات لبنی و میوه ها بخش قابل توجهی از بودجه را تشکیل می دهند. آموزش، تفریح، حمل و نقل و بهداشت نیز فشار زیادی را بر خانواده ها وارد می کند.

مقایسه هزینه ها و حقوق دریافتی.

اکبر شوکت، فعال کارگری به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: با توجه به نرخ تورم و افزایش هزینه های زندگی، حداقل دستمزد ماهانه کارگران برای سال آینده بین 9.7 تا 10 میلیون تومان پیش بینی می شود.

وی در ادامه به طرح این موضوع پرداخت و خاطرنشان کرد: اگرچه طبق آمار رسمی تنها یک سوم سبد معیشتی مبنای تعیین حقوق محسوب می شود، اما این فاصله عمیق بین هزینه واقعی زندگی و حقوق دریافتی عملا از بین رفته است. کارگران را برای ارضای نیازهای اساسی خود به چالش می کشد.

مقایسه با کشورهای دیگر

این فعال کارگری با مقایسه هزینه زندگی در ایران با هزینه زندگی در سایر کشورها گفت: به عنوان مثال هزینه زندگی در منطقه فقیرنشین استانبول برای یک خانواده 3 نفره حدود 85 تا 90 میلیون برآورد شده است. . در آلمان این هزینه ها در حد متوسط ​​بوده و بین 100 تا 110 میلیون تومان کاهش می یابد، علیرغم اینکه حقوق در این کشورها با توجه به هزینه زندگی و سطح معیشت و نسبت حقوق کارگران تعیین می شود. در این دو کشور حداقل 8 برابر دستمزد کارگران ایران است.

توصیه به نمایندگان کارگری

شوکت با تاکید بر اینکه نمایندگان کارگری باید درخواست افزایش حداقل 47 درصدی در جلسات تعیین دستمزد را داشته باشند، گفت: علاوه بر این افزایش حق مسکن می تواند به کاهش فشار اقتصادی بر خانواده ها کمک کند. با تثبیت این مطالبات، می توان حقوق کارگران را به هزینه واقعی زندگی نزدیک کرد.

وی بر این باور است که فاصله بین هزینه واقعی زندگی و دستمزد دریافتی کارگران، ضرورت اصلاحات جدی در سیاست های اقتصادی و معیشتی کشور را نشان می دهد. اگرچه جامعه کارگری ایران همواره در برابر مشکلات اقتصادی صبور بوده است، اما بی توجهی به این واقعیت ها می تواند پیامدهای اجتماعی و اقتصادی گسترده ای داشته باشد.

وی در ادامه می افزاید: کارگران و کارمندان ایرانی اوقات فراغتی ندارند و مدام به فکر تامین هزینه های جاری و عادی زندگی خود هستند و به همین دلیل چند شغل را به صورت همزمان انجام می دهند تا با تورم فعلی که ماهانه در حال افزایش است، عقب نمانند.

شوکت با اشاره به تبعات اجتماعی ادامه این روند افزود: بروز افسردگی، خودکشی و توسل به جرم می تواند از پیامدهای خطرناک عدم توجه دولت به افزایش تورم و تامین هزینه های زندگی مردم باشد.

وی همچنین تاکید کرد: طبقه متوسط ​​مدت هاست که از بین رفته است و احیای این طبقه که نقش تنظیم کننده را در جامعه دارد برای بقا و حیات یک جامعه سالم و پویا بسیار حیاتی است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=445361

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.