افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 5 November , 2024
5

تا زمانی که دیپلماسی کار نکند، هیچ کس وارد جنگ نمی شود

  • کد خبر : 188044
تا زمانی که دیپلماسی کار نکند، هیچ کس وارد جنگ نمی شود

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از فارس؛ عباس عراقچی خاطرنشان کرد: همه قبول دارند که دیپلماسی راهی کم ریسک و کم هزینه است. یعنی تا دیپلماسی کار نکند، هیچکس وارد جنگ نمی شود. یک راه کم خطرتر برای حل اختلافات و مدیریت روابط بین کشورها از طریق دیپلماسی است. دبیر شورای راهبردی روابط […]

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از فارس؛ عباس عراقچی خاطرنشان کرد: همه قبول دارند که دیپلماسی راهی کم ریسک و کم هزینه است. یعنی تا دیپلماسی کار نکند، هیچکس وارد جنگ نمی شود. یک راه کم خطرتر برای حل اختلافات و مدیریت روابط بین کشورها از طریق دیپلماسی است. دبیر شورای راهبردی روابط خارجی راز قدرت جمهوری اسلامی ایران را در قدرت معنایی و گفتمان سازی آن دانست و ادامه داد: قدرت سخت نیز مکمل آن است و قدرت نرم باید در کنار هم باشد. . اما این قدرت معنایی است که می تواند به ما جایگاه جهانی بدهد و منطقه ای را به ما می دهد که قبلاً به آن داده است.

عباس عراقچی دبیر شورای راهبردی روابط خارجی در نشست تئوری نظام انقلابی و روابط خارجی ایران در مرحله دوم انقلاب اسلامی که در دانشکده امور خارجه وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: روابط خارجی و بین الملل گفت: در خصوص ویژگی های دیپلماسی انقلابی، به نظر من علاوه بر قانون اساسی و گام دوم انقلاب، عنوان دیگری نیز به ما کمک می کند و آن چیزی است که به مکتب معروف شد. حاج قاسم .

وی ادامه داد: تعبیر مقام معظم رهبری از شهید سلیمانی این بود که نباید به چشم یک نفر نگاه کرد، بلکه باید به چشم یک مدرسه، یک راه و یک مدرسه شاگردی نگاه کرد.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی افزود: مکتب حاج قاسم ویژگی های مختلفی دارد که مهم ترین ویژگی و تفسیر آن مکتب مقاومت است و از اینجا به بحث ما مربوط می شود. بار دیگر تعبیر مقام معظم رهبری این بود که مکتب مقاومت باعث رونق دوباره جبهه مقاومت در منطقه شد. حاج قاسم به عنوان محور مقاومت این جبهه مقاومت را در منطقه احیا و تشکیل داد.

عراقچی تصریح کرد: علاوه بر مقاومتی که در منطقه در حال انجام است، دیپلماسی مقاومت محور نیز شکل گرفته است که در جمهوری اسلامی این دیپلماسی مقاومت محور توسط خود حاج قاسم با دیدارهای سیاسی و دیپلماتیک انجام شد. . و معروف ترین آن دیدار با پوتین بود. این رئیس جمهور روسیه بود که حوادث سوریه را تبلیغ کرد و وزارت امور خارجه وارد این دیپلماسی شده است.

وی یادآور شد: دیپلماسی مقاومت محوری که الان هم اجرا می شود با همه تحرکات آقای امیر عبداللهیان و سفرها و حمایت هایی که انجام داده است، همه اینها در راستای دیپلماسی مقاومت محور است.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: اگر مبانی نظری مرتبط با سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را از قانون اساسی، بیانیه گام دوم، مکتب حاج قاسم و مکتب مقاومت استخراج کنیم، به آن خواهیم رسید. در دیپلماسی که من آن را دیپلماسی مقاومت محور می نامم، دیپلماسی مبتنی بر مقاومت. دیپلماسی مقاومتی کاری است که در حال حاضر انجام می شود، اما دیپلماسی مقاومتی فراتر از دیپلماسی مقاومتی است و همه ابعاد سیاست خارجی ما را در بر می گیرد و دیپلماسی ضد سلطه و مبارزه طلبی است که عزت طلب است و از مسلمانان حمایت می کند. و مظلوم، و از شیعیان در دل حمایت می کند.

عراقچی افزود: به نظر من چارچوب نظری همه روابط ما را با شرق، غرب، آسیا، آفریقا و همه جا در همه ابعاد شکل می دهد. یعنی وقتی به بحث دیپلماسی هسته ای، حقوق بشر و اقتصاد می رسیم، بحث بر مبنای مقاومت است، یعنی نه بر اساس یک رابطه اقتصادی عادی با دنیا، بلکه بر اساس اقتصاد مقاومتی است. یعنی دیپلماسی مقاومت محور اساسا باید در راستای اقتصاد مقاومتی حرکت کند.

وی توضیح داد: حال با این تعبیر ابزار این دیپلماسی مبتنی بر مقاومت چیست؟ همانطور که می دانید اساسا جنگ و دیپلماسی دو ابزار اصلی مدیریت و قدرت در روابط بین کشورها هستند. یعنی کشورها مشکلات و اختلافات خود را یا از طریق جنگ یا از طریق دیپلماسی حل می کنند.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: همه قبول دارند که دیپلماسی مسیری کم ریسک و کم هزینه است. یعنی تا دیپلماسی کار نکند، هیچکس وارد جنگ نمی شود. یک راه کم خطرتر برای حل اختلافات و مدیریت روابط بین کشورها از طریق دیپلماسی است.

عراقچی ادامه داد: کشورها زمانی وارد جنگ می شوند که دیپلماسی کارایی خود را از دست بدهد یا هزینه دیپلماسی بیشتر از هزینه جنگ باشد. تعبیر معروفی هم از رهبر معظم انقلاب وجود دارد که از ایشان نقل شده است که ما هرگز نمی جنگیم، مگر اینکه هزینه جنگ نکردن بیشتر از هزینه جنگیدن باشد.

وی خاطرنشان کرد: اما دیپلماسی چطور؟ کدام دیپلماسی می تواند موفق و کارآمد باشد و به اهدافی که از طریق جنگ می توان به آن دست یافت، دست یافت؟ واقعیت این است که دیپلماسی مانند جنگ به قدرت بستگی دارد. یعنی هر اقدام دیپلماتیک و هر اقدامی که در سیاست خارجی انجام می‌شود، چه مذاکره و مشورت، چه حضور در مجامع بین‌المللی و چه در جلسات، همه اینها به مولفه‌های قدرت ملی بستگی دارد.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی افزود: اشاره به مولفه های قدرت ملی حامی دیپلماسی، سیاست خارجی و کارگزاران سیاست خارجی است. وقتی یک واسطه سیاست خارجی پشت میز مذاکره می نشیند، تنها ابزاری که دارد حرف است، اما با قدرت پشت پرده صحبت می کند، قدرت ملی پشت سرش.

عراقچی تصریح کرد: اگر با کشور دیگری صحبت می کنید باید سطح قدرت شما با کشور دیگر یکسان باشد تا تعامل داشته باشید. اگر می خواهید بازیگر منطقه ای باشید، مولفه های قدرت ملی شما باید از نظر منطقه ای متعادل باشد و دیپلمات ها در واقع این مولفه های قدرت ملی را با خود همراه کرده و در حوزه سیاست خارجی پای میز مذاکره به نقد آنها بپردازند.

وی ادامه داد: در واقع آن که قرار است مذاکره کند، قدرت ملی است که از او حمایت می کند و اینکه بتواند موفق باشد یا نه بستگی به آن قدرت ملی دارد.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: این قدرت و مولفه های ملی نیز انواع مختلفی دارد. یک کشور ظرفیت نظامی دارد، یک کشور ظرفیت اقتصادی دارد، یک کشور قدرت رسانه ای و فرهنگی یا قدرت گفتمان دارد و به آنها بستگی دارد که وارد صحنه شوند.

عراقچی قدرت محاوره ای را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: به طور کلی سه شکل قدرت در عرصه بین الملل مطرح می شود: قدرت سخت که دارای ابزارهای محسوس قدرت مانند قدرت نظامی است. قدرت نرم که قدرت تأثیرگذاری بر رفتار دیگران و به دست آوردن نتیجه مطلوب است که انواع مختلفی دارد و مفهومی که مد شده است قدرت هوشمند است که ترکیبی از سخت و نرم است که کشورها از آن استفاده می کنند.

وی تصریح کرد: به نظر من قدرت بعد دیگری هم دارد که به آن قدرت معنایی می گوییم; بسیاری بر این باورند که قدرت معنایی نیز بخشی از قدرت نرم است، اما من معتقدم بیش از این است. یعنی اگر در راستای قدرت نرم باشد اما فراتر از قدرت نرم باشد.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: قدرت معنادار در واقع توانایی جذب و افزایش رفاقت دیگران است که باعث ایجاد همدستی و همکاری می شود. شما اولویت ها، خواسته ها و مهمتر از همه، اهداف دیگران را با اولویت های خود هماهنگ می کنید. یعنی بدون اجبار و الزام، اهداف دیگران را با اهداف خود همسو می کند و این قدرت قابل توجهی است که می تواند دیگران را با اهداف خود همسو کند.

عراقچی افزود: در واقع همین اتفاقی است که الان در منطقه می افتد. این نیروهای مقاومت که غربی ها که می گویند نماینده جمهوری اسلامی هستند اشتباه می گیرند، اگر اینطور نیست، از طریق قدرت معنایی به مرحله ای رسیده اند که همسو و همسو با جمهوری اسلامی هستند. ، اما مستقل هستند. در ماجرای طوفان الاقصی دیدیم که حماس کاملاً بدون اطلاع جمهوری اسلامی این حادثه را آغاز کرد، اما تمام محور مقاومت با آن هماهنگ است، یعنی نوعی همسویی و هدف ایجاد می شود. بدون الزام و اجبار و این قدرت قابل توجهی است که می تواند این کار را انجام دهد.

وی تصریح کرد: در واقع قدرت جمهوری اسلامی عمدتاً در این حوزه است و دیپلماسی مقاومت محور با این قدرت به معنای آن است که می تواند پیشروی کند.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی افزود: یکی از مهم ترین مولفه های قدرت معنایی، توان گفتمان سازی است. یعنی شما می توانید گفتمانی را وارد جهان کنید که مناسب و قابل پذیرش باشد و سیستم های فکری و مدیریتی را آن طور که می خواهید شکل دهید.

عراقچی بیان کرد: گفتمان سازی یک دستور یا دستور نیست، بلکه یک فرآیند متقاعدسازی است که غربی ها نیز در این گفتمان سازی موفق بوده اند و به نظر من گفتمان حقوق بشر یکی از مهمترین آنهاست. اما جمهوری اسلامی هم این کار را کرده است. توفیق ایجاد گفتمان و در واقع خود گفتمان انقلاب را داشت که انقلاب اسلامی ایران با ویژگی هایش گفتمان سلطه ستیزی و گفتمان عزت را معرفی کرد که به نظر من مهم ترین مؤلفه است. . آنچه می تواند ظرفیت قدرت معنایی ایجاد کند، قدرت گفتمان است.

وی تاکید کرد: اگرچه قدرت معنا و قدرت گفتمان سازی جزء بسیار مهم قدرت است، اما نباید قدرت سخت را نادیده گرفت و فراموش کرد; یعنی هنوز قدرت سخت تقریبا حرف اصلی در روابط بین الملل است و قدرت نرم در کنار آن است یعنی قدرت در کنار این دو است.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی گفت: قدرت قابل توجه می تواند قدرت سخت و قدرت نرم را به وجود آورد و چند برابر کند و دیپلماسی مقاومت محور ترکیبی از همه اشکال این قدرت است که حول محور ایجاد قدرت شکل می گیرد. گفتمان؛ به نظر من جمهوری اسلامی ایران باید با تکیه بر این دیپلماسی در سیاست خارجی خود بتواند در جهان قدرت تولید کند، همانطور که تاکنون انجام داده است و در گام دوم قدرت معنایی و گفتمانی خود را افزایش دهد. -قدرت بسازید و بتوانید به جلو حرکت کنید.

عراقچی با بیان اینکه راز اقتدار جمهوری اسلامی ایران در قدرت معنایی و گفتمان سازی آن است، ادامه داد: قدرت سخت نیز مکمل آن است و قدرت نرم باید در کنار آن باشد، اما این قدرت معناست که می تواند بدهد. ما در سطح جهانی و منطقه ای همانطور که تا کنون بوده است.

وی ادامه داد: رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم فرمودند که قصد حل مشکل با آمریکا را ندارم. به نظر من این بحث دقیقی است. یعنی تا زمانی که جمهوری اسلامی نتواند هیچ مشکل اساسی با آمریکا را با گفتمان انقلاب اسلامی که گفتمان ضد سلطه است حل کند. زیرا کل مسئله آمریکا مسئله سلطه است.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی گفت: یا سیاست سلطه ستیزی را رها کنید که در این صورت دیگر جمهوری اسلامی نخواهید بود یا با آمریکا در تضاد خواهید بود. بنابراین حل مسئله در نظر گرفته نمی شود، بلکه مدیریت مسئله مد نظر است.

عراقچی تصریح کرد: یعنی ممکن است نتوانید مشکل خود را با فردی حل کنید اما می توانید آن را مدیریت کنید تا به مرزهای خطرناک نرسد و از یک مرحله فراتر نرود و هزینه های آن را کنترل کنید.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی در پایان خاطرنشان کرد: درست است که این هزینه اجتناب ناپذیری است که باید برای آرمان های خود بپردازید، اما دلیلی ندارد که این هزینه از حد معقول خود فراتر رود. به نظر من هیچ مشکل اساسی با آمریکا حل نمی شود، اما می توان هزینه های آن را مدیریت و کاهش داد و ابعاد آن را به نفع جمهوری اسلامی ایران کنترل کرد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=188044

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.