به گزارش بازار، علیرضا زاکانی شهردار تهران در مراسم افتتاح تاکسی های برقی که صبح امروز سه شنبه 5 دی ماه 1402 در قالب ستاد برنامه های امید و افتخار برگزار شد، گفت: از جمهوری اسلامی ایران ایران که مسئول جنایات کرمان و راسک است و انتقام گرفتند و پیام جدی دادند ممنون. یکی از برکات کشور ما امنیت است و این امنیت عزم، فداکاری و فداکاری می خواهد.
وی افزود: از دولت انقلابی و رئیس جمهور کشورمان نیز تشکر می کنم که با حمایت ها و پیگیری های خود پایه های برنامه تحلیف امروز را گذاشتند. من به ویژه از وزیر صامت تشکر می کنم که به دنبال تحول و ایجاد محیطی برای خدمت و بهبود کیفیت زندگی مردم است.
زاکانی ادامه داد: پروژه حمل و نقل تهران پیچیده است، آلودگی هوا، ترافیک و ناامنی وجود دارد و وجود زیرساخت های ناپایدار و مسکن بد و بی خانمانی در این منطقه وجود دارد. در این راستا دولت همت کرد و وزارت صمت پرچمدار برق رسانی بود. در حوزه حمل و نقل دولت تلاش زیادی می کند. در مجموعه مدیریت شهری مسیری انتخاب شده تا بتوانیم در زمینه رفع مشکلات شهر تهران تحولی را در زمینه کاهش ترافیک و آلودگی هوا و ایجاد آسایش برای مردم ایجاد کنیم.
شهردار تهران افزود: امروز 34 درصد ترددها با وسایل نقلیه عمومی و 66 درصد با خودروهای شخصی انجام می شود که این یک فاجعه است. میراثی که در این زمینه به دست آوردیم برای ارائه خدمات کافی نبود و حق تضییع حقوق مردم را نداریم. البته در زمان کرونا این تغییر ذائقه از سر ناچاری شکل گرفت.
وی گفت: امروز کار بزرگی انجام شد و تلاش دولت بر توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی متمرکز شد. در حوزه واگن نیز سال آینده 1071 واگن 51 درصد اهلی سازی و 113 واگن 85 درصدی خواهیم داشت. این ارقام بیش از تعداد واگن هایی است که در ۲۵ سال گذشته وارد شهر تهران شده است. از سال آینده علاوه بر یک رم 8 خودرویی که در مترو کار می کند و افتخار ماست، سه رم دیگر نیز در حال آماده سازی است. در واقع تعداد آنها به 21 واگن می رسد که برای ورود واگن ها 8 واگن کامل 10 عددی و 1071 کالسکه 55 درصد داخلی سازی می شود و انقلابی در این راستا خواهیم داشت و خطوط مترو نیز توسعه می یابد. .
زاکانی یادآور شد: علاوه بر این به سایر مدل های حمل و نقل از جمله تراموا نیز توجه داریم که در مسیر تصویب قرار دارد.
تبدیل 1500 اتوبوس دو کابین به اتوبوس برقی ادامه دارد
وی افزود: دو سال و سه ماه و 15 روز پیش که به شهرداری رسیدیم تعداد اتوبوس های فعال در مسیرها 880 دستگاه و کل اتوبوس های فعال یک هزار و 860 دستگاه بود. تهران حدود 10000 اتوبوس می خواهد، چطور می توانیم؟ 880 اتوبوس فعال در خط جابجا می کند البته اکنون 2880 اتوبوس در خط فعال داریم و به زودی 400 اتوبوس اضافه می شود و برای واردات 2500 اتوبوس قرارداد بسته ایم و برای 2194 اتوبوس قرارداد ملی داریم که 2694 اتوبوس برقی است. همچنین به دنبال تبدیل 1500 اتوبوس دو کابین موجود به اتوبوس برقی از طریق شرکت های دانش بنیان هستیم.
شهردار تهران گفت: قسمت دوم نیز شامل 10 هزار وانت برقی، 25 هزار تاکسی و 100 هزار موتورسیکلت برقی است. بسته ای را با وزارت حراست تعریف کردیم که شامل 2194 اتوبوس برقی است، علاوه بر 500 اتوبوس که با وزارت کشور قرارداد برق رسانی امضا کردیم. در واقع تعداد کل ما 4694 اتوبوس به اضافه 700 اتوبوس تازه وارد است که نشان دهنده یک تجدید اساسی در خدمات اتوبوسرانی است.
وی بیان کرد: این اقدامات باعث می شود بگوییم در سال آینده بیش از 6 هزار اتوبوس داریم. یکی از تصمیمات وزیر صلح این بود که حدود 49 هزار تاکسی برقی توسط شرکت های خصوصی که توانایی تولید آن ها را در چرخه تاکسیرانی تهران دارند، البته با مالکیت خود و با نظارت سازمان تاکسیرانی از سال 2018 مورد استفاده قرار گیرد. تهران.
96 درصد تاکسی ها و وانت های تهران فرسوده هستند
زاکانی گفت: ۷۸ هزار تاکسی و وانت داریم که ۹۶ درصد آن فرسوده است. با استفاده از شرکت های اینترنتی و تبدیل رانندگان تاکسی به شرکت می توان رانندگان را سهامدار شرکت و انجام کارهای تخصصی دقیق بر اساس ارائه خدمات کرد و نظم و شرایط جدیدی ایجاد کرد.
شهردار تهران افزود: شورای شهر در سال 1402 تقریبا نیمی از بودجه را به حمل و نقل اختصاص داد. برای سال آینده 69 میلیارد تومان اختصاص داده ایم که در واردات خارجی چند برابر می شود. 1670 میلیون یورو مبلغ بسته خودروی ما در این زمینه است و این رقم به بودجه ذکر شده اضافه می شود.
علیرضا زاکانی شهردار تهران نیز در جمع خبرنگاران گفت: مدل واگذاری در حال تغییر است. در تاکسی های فعلی قیمت معنی ندارد زیرا 9 شرکت به صورت حرفه ای برای ارائه خدمات کار می کنند.
وی با بیان اینکه 49 هزار خودروی برقی به 9 شرکت سفارش داده شده است، تصریح کرد: این خودروها در آینده بومی شده و سپس به بخش خصوصی تحویل می شود. قیمت این خودرو نزدیک به 20 هزار دلار است که بین 1000 تا 1200 میلیون دلار تخمین زده می شود.
شهردار تهران گفت: دولت بر اساس ماده 12 تسهیلاتی برای این امر در نظر می گیرد و شهرداری نیز بر اساس سهمی که از دولت می گیرد از چین خودرو وارد می کند.
زاکانی تاکید کرد: عمده واردات در شش ماهه اول سال آینده انجام می شود. باید شرکتی ایجاد شود که مدل سرویس دهی در تاکسی ها را تغییر دهد و راننده علاوه بر حقوق ماهیانه سود سالیانه هم بگیرد. نکته مهم ارائه خدمات به رانندگان است.