افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
3

تامین 9000 مگاوات ظرفیت برق کارون برای پیک 1403

  • کد خبر : 134032
تامین 9000 مگاوات ظرفیت برق کارون برای پیک 1403

به گزارش بازار، فراز ربعی غلامی گفت: حوضه کارون بزرگ دارای 7 سد بزرگ با حجم کل 15 میلیارد و 200 میلیون متر مکعب در حال بهره برداری است که حجم زیر سطح عملیاتی آن حدود 7 میلیارد مترمکعب و بیش از 8.2 است. میلیارد مترمکعب: این حجم مفید مخازنی است که هر سال مورد […]

به گزارش بازار، فراز ربعی غلامی گفت: حوضه کارون بزرگ دارای 7 سد بزرگ با حجم کل 15 میلیارد و 200 میلیون متر مکعب در حال بهره برداری است که حجم زیر سطح عملیاتی آن حدود 7 میلیارد مترمکعب و بیش از 8.2 است. میلیارد مترمکعب: این حجم مفید مخازنی است که هر سال مورد بهره برداری قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از مزیت های حوضه کارون و مخازن سد ظرفیت تولید نیروگاه ها است، ادامه داد: بیش از 9 هزار مگاوات انرژی ظرفیت تولید برق سدهای حوضه بزرگ کارون است. و زنجیره کارون که تقریباً 75 درصد ظرفیت نیروگاه های کشور را تشکیل می دهد و بیش از 95 درصد اثربخشی شبکه برق کشور متاثر از زنجیره کارون است.

وی ادامه داد: با مدیریتی که سال گذشته برای مخازن سدهای زنجیره ای کارون انجام شد، سال هیدرولوژیکی را از ابتدای سال 1402 آغاز کردیم در حالی که حجم کل مخازن در ابتدای سال هیدرولوژیکی جدید به 9.3 میلیارد رسید. . مترمکعب که بیشتر از سال گذشته که 8.6 میلیارد مترمکعب بود، 700 میلیون مترمکعب وضعیت بهتری داشتیم، این وضعیت به ما کمک کرد تا بتوانیم بعداً در فصل پاییز نیازها را به خوبی تامین کنیم.

وی با اشاره به پیش بینی بارندگی سازمان هواشناسی و وعده پاییز بسیار پرباران، پرباران و فراتر از نرمال از تیر و مرداد، یادآور شد: اکثر نقشه ها حاکی از آن بود که در پاییز بارندگی های چشمگیر و شدیدی خواهیم داشت و از این پیش بینی استفاده شد. در برنامه ریزی مخازن به سدها توجه شد اما متاسفانه تا 7 آبان ماه بارندگی قابل توجهی در حوضه مشاهده نشد و نسبت به شرایط عادی 50 درصد کاهش داشتیم.

ربعی اضافه کرد: البته طی دو روز گذشته 8 آبان ماه بارندگی خوبی در حوضه رخ داد که این کاهش 50 درصدی کاهش می یابد و تا حدودی کمبود بارندگی را جبران می کند.

رئیس حوضه رودخانه کارون بزور با بیان اینکه بارش های انباشته در حوضه کارون علیرغم پیش بینی ها و انتظارات کمتر از حد نرمال بوده است، تصریح کرد: امیدواریم این کمبود بارندگی در آذرماه جبران شود و هجوم به مخازن بر اساس پیش بینی ها انجام شود. به شرایط ارائه شده توسط سازمان هواشناسی.

ربعی غلامی با اشاره به ذخیره حجم قابل توجهی در مخازن در ابتدای سال هیدرولوژیکی خاطرنشان کرد: بر این اساس برای تامین تمامی نیازهای پایین دستی مشکلی نداریم و بر اساس ظرفیت مخازن می توانیم به طور کامل تامین منابع آب پایین دستی برای محصولات باقیمانده از تابستان که تا 30 مهرماه تمدید شد و محصولات پاییزه و زمستانه طبق برنامه بدون کمبود بهره برداری می شود.

وی میزان آب ورودی به سدهای زنجیره حوضه کارون بزرگ را 1000 میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: میزان آب خروجی 2175 میلیون مترمکعب بوده که نشان می دهد علاوه بر سهم حدود یک میلیون و 175 میلیون مترمکعب است. از ظرفیت مخازن برای تامین نیازهای پایین دستی استفاده شده است و امیدواریم در ماه های آینده بتوانیم جمع آوری آب خوبی در این زمینه داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه حجم مخازن در حال حاضر 8 میلیون و 407 هزار مترمکعب است، ادامه داد: با توجه به اینکه در شرایط فعلی ظرفیت خالی مخازن برای کنترل و زهکشی سیلاب 7.6 میلیارد مترمکعب است از 1.7 میلیارد مترمکعب در سد دز و 5000 میلیون مترمکعب در زنجیره کارون که حجم بسیار خوبی برای مهار سیلاب است.

رئیس حوزه رودخانه کارون بزرگ با تاکید بر اینکه برای سیلاب آذر ماه مشکلی با مخازن نداریم، خاطرنشان کرد: بنابراین می توان با چرخه برگشتی بالا در مخازن سیلاب را کاهش داد و از خسارات احتمالی به پایین دست جلوگیری کرد. .

وی ادامه داد: با توجه به شرایط بارندگی ماه های بهمن، اسفند و فروردین 1403 مجددا وضعیت مخازن را به روز می کنیم و همچنین با توجه به سیل و بارندگی های پیش بینی شده در آذر و دی ماه ذخیره سازی نمی شوند. در مخازن به هیچ وجه در زنجیره کارون مشکلی نداریم.

ربعی غلامی تولید برق را یکی از اهداف سدهای کارون برشمرد و گفت: سدهای برق در سال گذشته به ویژه در تابستان و همچنین در اواسط زمستان کمک شایانی به شبکه برق کشور کردند و سهم بسزایی در شبکه برق کشور داشتند. در خرداد ماه سال جاری اگر تولید برق نبود، پیک تابستانی بدون خاموشی ممکن نبود و با حضور نیروگاه ها توانستیم تابستان را بدون خاموشی سپری کنیم. و این نیروگاه ها نقش مهمی در ساعات اوج مصرف داشتند.

و افزود: امسال نیز مانند سال گذشته با احتمال 80 درصدی وقوع، برنامه ریزی برای مخازن و تولید برق تا پایان شهریور 1403 محاسبه شده است و در صورت تغییر شرایط بارندگی در زمستان قطعا این طرح به روز می شود.

وی با بیان اینکه ضمن پوشش تمامی نیازهای پایین دستی در پاییز و زمستان، سدهای زنجیره ای کارون تا پایان اردیبهشت و قبل از فصل گرما و نیاز شبکه برق (قبل از خرداد) به طور کامل پر می شود، تاکید کرد: دز و کارون. 4 و 3 سدهای شهید عباسپور و مسجد سلیمان به طور کامل زهکشی می شود تا تابستان آینده بتوانند شبکه برق را تامین کنند و مانند سال گذشته نیازهای بعدی را تامین کنند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: در فصل زمستان بارندگی های خوب و مناسبی داشته باشیم که بر این اساس برنامه برداشت آب از مخازن را تکمیل خواهیم کرد و این تا زمانی که در خروجی از برنامه خارج نشده باشیم. سدها بوده و آب را طبق نقشه کشیده اند. .

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=134032

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.