افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 3 December , 2024
2

تامین مالی شریان حیاتی واحدهای تولیدی/ فعالان اقتصادی اصفهان چقدر از منابع بانکی بهره بردند؟

  • کد خبر : 343540
تامین مالی شریان حیاتی واحدهای تولیدی/ فعالان اقتصادی اصفهان چقدر از منابع بانکی بهره بردند؟

به گزارش خبرنگار بازار، یکی از مهمترین پارامترها در چرخه عمر واحدهای اقتصادی ظرفیت تامین مالی به ویژه سرمایه در گردش است. نوسانات متعدد و گاه عمیق در اقتصاد ایران مانند آنچه در سال 1396 در رابطه با ارزش ریال و ارزهای خارجی رخ داد، این مهم را به چالش کشیده و ارزش آن را […]

به گزارش خبرنگار بازار، یکی از مهمترین پارامترها در چرخه عمر واحدهای اقتصادی ظرفیت تامین مالی به ویژه سرمایه در گردش است. نوسانات متعدد و گاه عمیق در اقتصاد ایران مانند آنچه در سال 1396 در رابطه با ارزش ریال و ارزهای خارجی رخ داد، این مهم را به چالش کشیده و ارزش آن را بیش از پیش نمایان کرده است.

محدودیت منابع بانکی، اتخاذ سیاست های انقباضی از سوی بانک مرکزی، رشد تعداد شرکت ها و متقاضیان تسهیلات و تمرکز منابع بانکی در پایتخت از جمله مواردی است که مانع سهولت کسب و کار به ویژه در استان های دیگر از جمله اصفهان چهره های سرکش.

در همین راستا مدیرکل دفتر هماهنگی سرمایه گذاری و اشتغال استانداری اصفهان در گفتگو با بازار آخرین وضعیت این حوزه را تشریح کرد.

احسان شهیر در گفت و گو با خبرنگار بازار، تامین مالی را مایه حیات بنگاه ها دانست و اظهار داشت: امروزه یکی از چالش های بنگاه های اقتصادی تامین مالی است. در بین روش های مختلف تامین مالی موجود، بسیاری از شرکت ها، تامین مالی بانکی شبکه ای را تنها روش موجود می دانند و این در حالی است که روش های جدید تامین مالی جایگزینی برای تامین مالی بانکی شده است.

بهبود جریان تزریق نقدینگی در اصفهان

وی افزود: شاخص «نسبت مخارج به منابع بانک ها» که بر اساس الزامات شورای اسلامی به صورت عمومی منتشر می شود، میزان تسهیلات پرداختی بانک ها به بنگاه های اقتصادی را نسبت به میزان سپرده های موجود نشان می دهد. به همین دلیل تغییرات این شاخص می تواند نشان دهنده نکات مهمی باشد، چه رشد اقتصادی و چه رکود.

برنامه هفتم توسعه ایران اسلامی، بانک مرکزی را موظف کرده است تا اعطای تسهیلات را به گونه ای مدیریت کند که نسبت تسهیلات به سپرده استان ها و مناطق محروم و محروم در طول سال های اجرای طرح حداقل 20 درصد افزایش یابد. برنامه نسبت به شروع برنامه

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری اصفهان تاکید کرد: برهمین اساس برنامه هفتم توسعه ایران اسلامی به بانک مرکزی دستور داده تا اعطای تسهیلات را به گونه ای مدیریت کند که نسبت تسهیلات به سپرده ها تعیین شود. برای دستیابی به عادلانه در توزیع منابع بانکی استان ها و مناطق محروم و محروم طی سال های اجرای برنامه باید حداقل 20 درصد نسبت به شروع برنامه افزایش یابد.

وی گفت: در شهریور 1400 نسبت مصارف به منابع بانک ها در استان اصفهان طبق اعلام رسمی بانک مرکزی 57 درصد بود در حالی که این نسبت در اسفند 1402 به 73 درصد و اکنون در سال 1403 به 74 درصد رسیده است. از آنجایی که طبق این آمار 4 هزار و 4253 همات کل سپرده های استان و 3149 همات مجموع تسهیلات ما است، رشد یک درصدی به این نسبت رقم بالایی خواهد بود. البته منابعی هم هستند که در بانک ها واریز می شوند اما مستقیماً در حساب های ملی ثبت می شوند و این یک چالش جداگانه محسوب می شود.

10 درصد کمتر از میانگین کشوری

شهیر با بیان اینکه نسبت هزینه کشور به منابع در شهریور 1400 بر اساس آمار 81 درصد بوده و تا امروز در همین محدوده باقی مانده است، گفت: این نسبت در استان اصفهان با وجود افزایش 10 درصدی همچنان وجود دارد. با سطوح ملی ، گفت: البته این دعوا مسبوق به سابقه است; تقریباً بیش از یک دهه پیش، نسبت هزینه به منابع استان در مقایسه با میانگین کشوری بالاتر بود، اما پس از مدتی به کمتر از میانگین کشوری رسید.

وی ادامه داد: این نسبت در سال 1388 در استان اصفهان 102 درصد بود، اما پس از آن روند نزولی را تجربه کرد، به طوری که به یکباره در سال 1397 از 77 درصد در سال 1394 به 56 درصد رسید و در عین حال استان اصفهان رتبه دوم را در بین استان های کشور دارد. از نظر منابع و مصارف با 4.5 درصد منابع کشور.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری اصفهان تاکید کرد: استان تهران با 58 درصد منابع کشور رتبه نخست را در این شاخص دارد و استان اصفهان 3.9 درصد و استان تهران 60 درصد منابع کشور را مصرف می کنند.

کشف اشکال جدید تامین مالی!

وی در بخشی دیگر از گفتگوی خود بر اهمیت استفاده از روش های نوین تامین مالی تاکید کرد و اظهار داشت: استفاده از روش های تامین مالی بانکی تنها برای سرمایه در گردش مورد نیاز شرکت ها و حتی برای نوسازی و بهسازی واحدهای موجود اشتباه است. منابع بانک محدود است و میزان تسهیلات پرداختی از این محل تحت تاثیر سیاست های بانک مرکزی تغییر می کند.

دشواری دسترسی به مشاغل کوچک و متوسط، هزینه بالای تامین مالی بازارهای غیررسمی، ناکارآمدی بازار از نظر تخصیص منابع و عدم تقارن اطلاعاتی نیز از دیگر مشکلات موجود است.

شهیر افزود: از سوی دیگر، نحوه دریافت تسهیلات از بانک ها عموماً عطف به ماسبق و مبتنی بر وثیقه محدود معمولاً اموال غیرمنقول است. فرآیند دریافت اعتبارات بانکی زمان بر است و در تمامی محافل تولیدی به صورت موازی انجام می شود. دشواری دسترسی به بنگاه های کوچک و متوسط، هزینه بالای تامین مالی بازارهای غیررسمی و ناکارآمدی بازار از نظر تخصیص منابع و عدم تقارن اطلاعاتی نیز از دیگر مشکلات موجود است که به همین دلیل است. لازم است فعالان اقتصادی با استفاده از روش‌های نوین، سرمایه‌گذاری جمعی را در دستور کار خود قرار دهند.

وی بیان کرد: بر این اساس و در نتیجه فعالیت کارشناسان دولت سیزدهم و دولت های گذشته، قانون مترقی «تامین مالی تولید و زیرساخت ها» با پیگیری های سیزدهم در شورای اسلامی به تصویب نهایی رسید. دولت. در این قانون، موضوع عمدتاً بر روی روش‌های تامین مالی جمعی تمرکز دارد که توسط اکثر کشورهای توسعه‌یافته استفاده می‌شود.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: امروزه روش های تامین مالی به ویژه روش های نوین گسترش یافته و ابزارهای مختلف تامین مالی در اختیار واحدهای اقتصادی قرار گرفته است. از جمله این ابزارها که دارای روش های تامین مالی متنوعی هستند می توان به گواهی سپرده، تامین مالی جمعی، برات، صکوک، برات الکترونیکی، تامین مالی قرارداد کشاورزی، فاکتورینگ و به طور کلی تامین مالی زنجیره ای اشاره کرد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=343540

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.