به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جشنواره موسیقی خلاق، محمدرضا تفضلی، آهنگساز و داور اولین جشنواره ملی موسیقی خلاق، گفت: مبحث خلاقیت معیارهای متفاوتی دارد و در زمینه های مختلف تعاریف متفاوتی دارد خلاقیت چیزی منحصر به فرد نیست و این مضمون در هر شکل از موسیقی معنای خاص خود را پیدا می کند که با دیگری متفاوت است.
وی ادامه داد: خلاقیت در بستر موسیقی کلاسیک غربی معانی مختلفی دارد و این نوع موسیقی در دوره های مختلف شکل های متفاوت و خاصی دارد. خلاقیت در موسیقی ایرانی مثلاً در موسیقی دستگاهی ایرانی شکل خاص خود را دارد و در موسیقی جاز و پاپ متفاوت است.
این آهنگساز که آلبومهای «واگویهها»، «سوناتا» و «پرسش» را در بازار فرهنگی ایران منتشر کرده است، با اشاره به اینکه ماندگاری یک اثر خلاق در تاریخ ثابت میشود، گفت: اگر آن اثر خلاقانه موفق به ماندگاری شود. با گذشت زمان، در این صورت میتوان گفت که این خلاقیت حفظ شده است، اما بسیاری از آفرینشها از فیلتر قضاوت تاریخی عبور نکردهاند، زیرا هدف یا اولویت آنها تنها انجام یک اقدام جدید است. سایر جنبه ها مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفته است.
داور اولین جشنواره ملی موسیقی خلاق افزود: شاید آثاری که در زمان خود پر سر و صدا بودند و جمعیت زیادی را به خود جذب کردند اما نتوانستند در گذر زمان جان سالم به در ببرند. اما آثاری که توانستند زمان را بگذرانند در زمان خود مورد توجه قرار گرفتند و تا به امروز باقی مانده اند. البته راه دیگری هم وجود دارد و آن این است که برخی از آثار به دلیل مدرن بودنشان در زمان ارائه و در زمان خود قابل رویت نیستند، اما با گذشت زمان کشف می شوند و کم کم مفهوم آنها آشکار می شود. . و به تدریج پذیرفته می شوند.
عضو هیئت علمی دانشکده موسیقی دانشگاه هنر ایران با تاکید بر اینکه شهرداری ها در کنار سایر نهادها و سازمان های مردم نهاد دولتی، نیمه دولتی یا خصوصی می توانند متولی مهم و جدی در عرصه فرهنگ و هنر باشند، گفت: در دوره هایی در شهرداری، متولیان مدیریت شهری افراد خلاق و خوش ذوقی هستند که در امر فرهنگ و هنر پیش قدم شده و فعالیت های درخشانی انجام می دهند.
تفضلی با اشاره به اینکه برگزاری اولین جشنواره موسیقی خلاق در شاهین شهر اتفاق بسیار مثبتی است، ادامه داد: اینکه مدیریت شهری شاهین شهر به این نتیجه رسیده است که فرهنگ موضوع مهمی است و دغدغه آن مسائل فرهنگ و هنر این در حالی است که متأسفانه موضوع فرهنگ و هنر از دید بسیاری از مدیران شهری در اولویت نیست و وقتی از فرهنگ صحبت می کنند، مسائل عقیدتی را از منظری خاص مطرح می کنند نه از دیدگاه. دیدگاه مشکلی گسترده تر و گسترده تر که می توان با پرداختن به آنها به آنها پرداخت. غنای فرهنگ کمک کرد.