به گزارش رکنا از اصفهان؛ مصطفی عطایی پور معاون خرید گروه فولاد مبارکه گفت: بومی سازی یکی از مهمترین موضوعاتی است که از دهه 80 در گروه فولاد مبارکه آغاز شد و امروز با پشتکار و تلاش همه کارگران این شرکت محقق شده است. به جایی رسید که تقریباً 90 تا 95 درصد قطعات یدکی و مکانیکی این مجموعه ساخت داخل است.
وی با بیان اینکه فولاد مبارکه طی چند سال گذشته سعی در توسعه و ترویج فرهنگ بومی سازی در زیرمجموعه های خود داشته است، افزود: فولاد مبارکه با برگزاری جلسات منظم و برنامه ریزی مشخص به دنبال تشویق شرکت های تابعه به بومی سازی قطعات و تجهیزات خود است. .
قائم مقام خریدار فولاد مبارکه با تاکید بر لزوم هم افزایی برای تحقق بومی سازی در شرکت فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه برای انتقال دانش روش های بومی سازی و حمایت از ساخت داخل جلسات زیادی با شرکت های زیرمجموعه خود داشته و خواهد داشت.
ایجاد درک مشترک برای بومی سازی در گروه فولاد مبارکه
وی خاطرنشان کرد: این جلسات از سال 1402 به صورت جدی تری با محوریت مدیریت برنامه ریزی خرید و واحد بومی سازی فولاد مبارکه با شرکت های تابعه ادامه یافته است. این در حالی است که امروزه در گروه فولاد مبارکه تفاهم مشترکی در زمینه بومی سازی به وجود آمده است. تا اینکه هر یک از شرکت های زیرمجموعه برای خود واحدی به نام واحد بومی سازی ایجاد کرده باشد.
وی با بیان اینکه بومی سازی هر قطعه یا تجهیزاتی امری طبیعی است، دانش مربوط به آن نیز وارد تمامی شرکت ها می شود، اذعان داشت: با گسترش فرهنگ بومی سازی، لازم است شرکت ها با شرکت های فناور و دانش بنیان ارتباط برقرار کرده و همکاری های مشترکی با آنها داشته باشند. آنها را
تمایل فولاد مبارکه به انتقال دانش و تجربه در زمینه بومی سازی
وی بیان کرد: در سال های اخیر با افزایش بومی سازی در گروه فولاد مبارکه، بسیاری از شرکت های دانش بنیان در کشور بیش از گذشته فعال شده اند و این امر موجب امیدواری نخبگان و کارشناسان جوان کشور شده است. از سوی دیگر فولاد مبارکه میزان خرید قطعات مورد نیاز خود از شرکت های دانش بنیان را افزایش داده و به یکی از بزرگترین حامیان این شرکت ها تبدیل شده است.
معاون خرید فولاد مبارکه با تاکید بر لزوم تعمیم فرهنگ بومی سازی به سایر کارخانه های فولادی کشور گفت: فولاد مبارکه آمادگی کامل برای انتقال دانش و تجربیات بومی سازی به سایر صنایع فولادی کشور را دارد و این امر را به در راس جلسات مربوطه قرار دارد.
گام بزرگ فولاد مبارکه برای بومی سازی در کشور
وی با بیان اینکه تصمیم فولاد مبارکه برای ایجاد این هم افزایی منجر به جهش داخلی سازی در کشور می شود، افزود: امیدوارم با پیشرفت داخلی سازی مواد، قطعات یدکی و تجهیزات بتوانیم کشور را از واردات رها کنیم. . در حال حاضر حدود 90 درصد قطعات و تجهیزات فولاد مبارکه بومی سازی شده است و این نمونه خوبی برای صنعت کشور است.
عطایی پور در ادامه گفت: فولاد مبارکه فراتر از بومی سازی قطعات و تجهیزات، پودرهای قالب ریخته گری و مواد نسوز لازم را جانمایی کرده است که گام مهمی در تداوم تولید محصول بوده است. شرکت های دانش بنیان پس از شناسایی مشکلات صنعت فولاد، قطعات و تجهیزات مورد نیاز خود را مکان یابی و داخلی سازی می کنند.
اصفهان/بهمن راعی