به گزارش خبرگزاری مهر، پیمان فلسفی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی برنامه سیما اظهار داشت: کالاها به ویژه گندم یکی از کالاهای مهم کشور و برنامه ریزان و سیاستمداران کشورمان است. از دیرباز به این محصول توجه ویژه ای داشته است و قدرت کشاورزان ما، شرایط خاکی و اقلیمی کشورمان چه در آب و چه در آب است. باران نشان می دهد که تولید این محصول در کشور ما در وضعیت خوبی قرار دارد.
وی افزود: میانگین تولید گندم آبی در کشور حدود 4 تن در هکتار است و فاصله ما با حداکثر تولیدکننده و گندمکار نمونه تقریباً یک سوم است یعنی حداکثر تولیدکننده بین 12 تا 13 تن برداشت می کند. در هر هکتار در هکتار در حالی که میانگین تولید حدود 4 تن در هکتار است بنابراین 3 برابر ظرفیت تولید داریم.
وی تصریح کرد: این آمار نشان دهنده ثبات تولید گندم است که می توانیم اهمیت تولید گندم را در واحد سطح افزایش دهیم و اینکه افزایش سطح زیر کشت بحث دیگری است.
نایب رئیس کمیته کشاورزی تصریح کرد: در سه مرحله در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم اما به دلایل مختلف مجبور شدیم دو بار به عقب برگردیم. انجام شد و به خودکفایی رسیدیم.
فلسفی در ادامه افزود: حدود 10.5 میلیون تن گندم نانوایی در کشور مصرف می شود و حدود 1.5 میلیون تن برای تجارت و صنعت مصرف می شود. بنابراین در تولید گندم به خودکفایی رسیده ایم.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی با ارائه راهکارهایی برای ثبات در تولید خودکفایی و پایدار گندم گفت: ابتدا باید حمایت دولت و تخصیص یارانه مناسب و به موقع به کشاورزان افزایش یابد و تولید مشخص را هدف گذاری کنیم. یارانه و ظرفیت سازی برای حمایت از محصولات کشاورزی به ویژه گندم که محصولی استراتژیک است.
وی افزود: امیدواریم دولت با حمایت و گسترش لازم از کشاورزان عزیز، میزان یارانه آرد و نان را که در برنامه بودجه 1404 برای خرید گندم در نظر گرفته شده است، محقق کند. پرداخت به موقع و هنگام تحویل گندم، مطالبات باید بلافاصله پرداخت شود.
این فیلسوف در ادامه تصریح کرد: در اجرای حمایت از کشاورزان، بیمه محصولات کشاورزی، بیمه گندم کاران، برنامه های آموزشی برای گندم کاران، آموزش های ترویجی و نظارت بر عملکرد مزارع گندم باید انجام شود.
وی ایجاد زیرساخت های لازم در عرصه های کشاورزی را نیز مهم دانست و گفت: باید زمینه ایجاد شبکه های نوین آبیاری در مزارع، ارائه خدماتی که منجر به یکپارچگی اراضی کشاورزان شود و همچنین گسترش تعاونی ها و کشاورزی را فراهم کنیم. سازمان ها همچنین می تواند به افزایش پایدار در تولید گندم منجر شود و به خودکفایی کمک کند.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی تاکید کرد: با اجرای این برنامه ها نه تنها در گندم به خودکفایی پایدار خواهیم رسید، بلکه با توجه به پتانسیل عملکرد در سال های آینده صادرکننده گندم خواهیم بود.