افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 21 November , 2024
0

بیانیه ضدایرانی ترویکای اروپایی درباره برجام

  • کد خبر : 440321
بیانیه ضدایرانی ترویکای اروپایی درباره برجام

سه کشور اروپایی برجام فرانسه، انگلیس و آلمان موسوم به تروئیکای اروپایی بیانیه مشترکی را درباره اجرای برجام توسط ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه کردند. به گزارش ایسنا، در بیانیه مشترک تروئیکای اروپایی که در سایت وزارت خارجه انگلیس منتشر شد، فرانسه، آلمان و انگلیس بدون اشاره به سوء نیت و عدم […]

سه کشور اروپایی برجام فرانسه، انگلیس و آلمان موسوم به تروئیکای اروپایی بیانیه مشترکی را درباره اجرای برجام توسط ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه کردند.

به گزارش ایسنا، در بیانیه مشترک تروئیکای اروپایی که در سایت وزارت خارجه انگلیس منتشر شد، فرانسه، آلمان و انگلیس بدون اشاره به سوء نیت و عدم پایبندی به تعهدات خود در برجام و اقدامات سازنده ایران برای بازگرداندن همه طرف‌های میز مذاکره که از گسترش ذخایر اورانیوم خودداری کردند، از غنی‌سازی ایران تا خلوص 60 درصد انتقاد کردند.

تروئیکای اروپایی نیز در بیانیه ضدایرانی خود اعلام کرد که ایران ذخایر اورانیوم غنی شده خود را 32 برابر حد تعیین شده در برجام افزایش داده است.

این سه کشور در بخشی دیگر از بیانیه ادعایی خود اعلام کردند: ذخایر اورانیوم غنی شده ایران در گزارش فصلی جاری افزایش بیشتری داشته است. ایران ذخایر اورانیوم غنی شده خود را با خلوص 60 درصد افزایش داده است و اکنون بیش از چهار برابر مقدار قابل توجه اورانیوم 60 درصدی آژانس بین المللی انرژی اتمی که آژانس آن را به عنوان مقدار تقریبی مواد هسته ای مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته ای تعریف می کند و امکان ساخت سلاح هسته ای را نمی توان رد کرد. دور انداخته شد.

ادعای تروئیکای اروپایی این است که به گفته رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، سلاح هسته ای جایی در سیاست ایران ندارد و او در نشست خبری دیروز خود صراحتا اعلام کرد: وقتی به ایران سفر می کنید، سیاست این کشور جایی ندارد و وزیر امور خارجه ایران (سید عباس عراقچی) به من گفت که دولت ایران به فکر ساخت بمب هسته ای نیست.

علیرغم شناسایی اقدامات سازنده ایران توسط گروسی و گسترش همکاری های این کشور با آژانس، سه کشور اروپایی در بیانیه خود عدم همکاری ایران با آژانس و نحوه بازرسی این نهاد بین المللی از تاسیسات هسته ای ایران را برای اطمینان از “خصلت صلح آمیز” آنها محکوم کردند. این برنامه به سلاح هسته ای ایران تبدیل شد.

گروسی همچنین در نشست خبری خود اعلام کرد که ایران علاوه بر برداشتن گام‌های سازنده برای محدود کردن ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص 60 درصد، انتصاب چهار بازرس مجرب آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در نظر دارد.

با این حال، ترویکای اروپایی در بیانیه ضدایرانی خود اعلام کرد: ایران با انگیزه سیاسی خود از حذف چند بازرس با تجربه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمایت می‌کند که به‌شدت بر توانایی آژانس برای راستی‌آزمایی آژانس در ایران به‌ویژه در تأسیسات غنی‌سازی تأثیر می‌گذارد. تاثیرات ایران اکنون پیشنهاد کرده است که “انتصاب چهار بازرس باتجربه تر” را بپذیرد. حتی اگر این به واقعیت تبدیل شود، باز هم مشکلات از دست رفته را به طور کامل جبران نخواهد کرد.”

سه کشور اروپایی در بیانیه ادعایی خود می گویند: «در آخرین گزارش مدیرکل آژانس، وی به بحث در مورد چگونگی توقف گسترش ذخایر اورانیوم غنی شده تا 60 درصد توسط ایران اشاره می کند. اگر ایران غنی سازی را متوقف کند. اورانیوم با خلوص 60 درصد، اقدامی خواهد بود که مدت‌هاست که ایران به حفظ ذخایر بسیار بزرگ اورانیوم بسیار غنی‌شده و همچنین توانایی از سرگیری غنی‌سازی تا 60 درصد در هر زمان ادامه خواهد داد. بنابراین، ما از ایران می‌خواهیم که نه تنها توقف غنی‌سازی در سطح بالا را پیشنهاد کند، بلکه فوراً ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را دفع کند.»

تروئیکای اروپایی در بیانیه مشترک خود افزود: انتخاب‌ها و تصمیم‌های ایران در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای این کشور منشأ این بحران بلندمدت است. این ایران است که با خروج بیشتر از تعهدات خود برجام، این وضعیت را تشدید کرده است. برای توقف تشدید تنش‌های هسته‌ای، معکوس کردن اقدامات خود و خودداری از تهدید به تولید تسلیحات هسته‌ای، ما می‌خواهیم ایران به تعهدات خود در ماه مارس 2023 بازگردد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به آژانس اجازه نصب تجهیزات نظارتی در صورت درخواست را بدهد.

درخواست های تروئیکای اروپایی و تلاش آن برای معرفی ایران به عنوان عامل شرایط کنونی در حالی است که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان چند ماهی است که ایران را تحت فشار قرار داده اند و به تعبیر خودشان می پرسند. ایران همکاری پادمانی و برجام را بیشتر می کند که البته ایران آن را نمی پذیرد. از سوی دیگر، روابط ایران و آژانس در مورد دو مکان، بازرسان آژانس و درخواست آژانس برای اقدامات نظارتی بیشتر در ماه‌های اخیر پیشرفت کمتری داشته است.

در این میان، هشتمین سال برجام، یعنی سال 2025، سال سرنوشت سازی برای ایران است. زیرا در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱، ۶ قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران لغو می شود. مقامات ایرانی در تلاش هستند تا فضای همکاری و تعامل فنی و سیاسی با آژانس و اعضای برجام را حفظ کنند، علیرغم اینکه توافق هسته ای عملاً از سوی دو طرف اجرا نمی شود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=440321

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.