پس از حدود 16 سال بلاتکلیفی در خصوص واگذاری سهام متوفی به وراث، طی روزهای آتی از وراث دعوت می شود تا با مراجعه به شرکت های کارگزاری غیرقانونی نسبت به ارائه پرونده انتقال سهام اقدام کنند.
از سال 1383 تاکنون بیش از 3.5 میلیون نفر از سهامداران عدالت فوت کرده اند اما سازوکاری برای واگذاری سهام آنها در این سال ها ایجاد نشده است.
از مرداد ماه 1399 شورای عالی بورس و اوراق بهادار آیین نامه اجرایی آزادسازی سهام را تصویب و ابلاغ کرد که بر اساس آن امکان واگذاری سهام متوفی به وراث قانونی وی فراهم می شود.
سازمان بورس و اوراق بهادار با استفاده از ظرفیت موجود در کارگزاری های منتخب شرایط واگذاری سهام متوفیان را فراهم کرد.
بر اساس این بخشنامه، در صورت تعدد وراث، یکی از آنها که در سامانه سجام ثبت نام کرده است، می تواند به عنوان نماینده ورثه مراحل انتقال را طی کند. اما بخشنامه فوق هنوز شکل اجرایی به خود نگرفته است.
حدود دو هفته پیش فرزانه یاری، نماینده حقوقی سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار اظهار داشت: هیچ اطلاعات متمرکز و دقیقی وجود ندارد که بتوان بر اساس قوانین و مقررات بدون نیاز به مراجعه حضوری، فرآیند واگذاری را انجام داد. اما شرکت سپرده گذاری مرکزی موفق به تصویب مصوبه ای شد که به این شرکت اجازه داد تا با استفاده از ظرفیت همکاری شرکت های کارگزاری نسبت به واگذاری سهام متوفیان اقدام لازم را انجام دهد.
در همین راستا جلسات مشترکی برای آشنایی کارگزاری ها با الزامات قانونی جامعه سپرده گذاری مرکزی برگزار و مقرر شد از وراث جهت تشکیل پرونده با مراجعه به کارگزاری های منتخب دعوت به عمل آید.
دیروز احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد: خبرهای خوبی برای خانواده های متوفی داریم که بیش از 15 سال است منتظر تعیین عدالت برای متوفیان هستند. از چند روز آینده با تمرکز بر روش های عدم حضور، نماینده وراث می تواند به سامانه های معرفی شده متوسل شده و این مشکل را برطرف کند.
به زودی سهم بازماندگان از عدالت مشخص می شود.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت فعلی اعطای سهام به بازماندگان گفت: این تکلیف در قانون بودجه سال گذشته بر عهده دولت گذاشته شده است. در این زمینه پیش نویسی تهیه شده بود که به دلیل ایراداتی در هیئت رئیسه تشخیص داده شد که باید اصلاح شود.
سخنگوی اقتصادی دولت ادامه داد: امسال با توجه به اینکه دولت در قانون بودجه این مسئولیت را دارد، برای حدود 4.5 میلیون نفر از افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی بدون سهام و برای هر نفر 10 میلیون سبد سهام در نظر گرفته است. تعداد سهام است و امیدواریم این سبد به زودی توسط دولت مشخص شود.
این در حالی است که اواسط ماه گذشته مجید عشقی، مدیرعامل سازمان بورس گفته بود که احتمالاً پرداخت سود سهام در همان تاریخ های سال گذشته انجام می شود، بنابراین باید منتظر ماند. پرداخت. مرحله اول در اواخر آذر 1402 و پرداخت مرحله دوم در پایان اسفند.