بر اساس گزارش اقتصادی؛ به گفته سخنگوی اقتصادی دولت، در آخرین روز آبان ماه لایحه بودجه به همراه نامه رئیس جمهور تقدیم مجلس شد. بودجه ای که با رویکردهایی مانند کاهش تراز عملیاتی بودجه به منفی 307 میلیارد تومان، کاهش سهم نفت در بودجه و افزایش سهم مالیات به طور کامل افشا شود.
همانطور که خاندوزی وزیر دارایی گفت: در لایحه بودجه سال آینده هدف اصلی دولت کنترل تورم است و تلاش شده تا ارقام درآمدهای بودجه به صورت واقعی و قابل اجرا اصلاح شود.
آیا سهم نفت در بودجه سال آینده کاهش می یابد یا افزایش می یابد؟
این سوالی است که سخنگوی اقتصادی دولت امروز به آن پاسخ داد و گفت: درآمد دولت از صادرات نفت خام و میعانات گازی در سال 1403 کمتر از آنچه در بودجه سال 1402 مصوب شده تلقی می شود، در این میان نسبت درآمد پایدار نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. سال گذشته
اشاره خاندوزی به کاهش سهم درآمدهای نفتی در بودجه سال آینده به گونه ای است که با بررسی جزئیات منتشر شده مشاهده می شود در لایحه بودجه مورد بررسی تیم اقتصادی دولت برای سال آینده باید 2 میلیارد و 429 میلیون تومبه در نظر بگیرند. به عنوان منابع عمومی دولت در بودجه: نسبت به سال 1402، 16.7 درصد افزایش داشته است.
این در حالی است که بررسی کلی سهم اجزای مختلف درآمدی بودجه سال 1403 نشان می دهد که در این دایره بودجه سال 1403، سهم فروش دارایی های سرمایه ای (نفت و گاز) با 9.8 درصد کاهش نسبت به سال قبل به 25.3 رسیده است. ٪. ٪. . به عبارت دیگر، پیشنویس بودجه سال آینده پیشبینی میکند که ۶۱۴ میلیارد تن درآمد نفتی از محل انتقال کالاهای سرمایهای حاصل شود که نسبت به سال گذشته ۷۳۲ میلیون دلار کاهش یافته است.
علاوه بر این، نسبت انتقال دارایی های مالی در پیش نویس بودجه 1403 به 13.2 درصد کاهش یافت. اما نکته مهمی که باید به آن فکر کرد، نسبت درآمدهای پایدار در لایحه بودجه سال آینده است. به گونه ای که مشارکت این درآمدها با رشد 10.9 درصدی نسبت به سال جاری به 61.5 درصد رسیده است که نشان می دهد دولت سیزدهم در محاسبات بودجه سال آینده مشارکت درآمدهای مالیاتی را دو برابر خواهد کرد. توزیع درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز مورد توجه قرار گرفته است و می توان نتیجه گرفت که جهت گیری برنامه و سازمان بودجه دولت حمایت از بودجه با درآمدهای پایدار، یعنی خداحافظی با نفت بودجه است. رویکردی که می تواند چالشی برای فعالان اقتصادی و شرکت ها باشد.
توجه به کاهش سهم درآمدهای نفتی در بودجه و افزایش سهم درآمدهای مالیاتی در شرایطی که طبق اعلام سخنگوی اقتصادی دولت، در لایحه بودجه سال آینده محاسبات صادرات روزانه یک میلیون و 350 هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی با قیمت 65 یورو برای هر بشکه پایه در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر باید توجه داشت که در سالهای اخیر تحقق درآمدهای مالیاتی همواره با چالشها و فشارهای اقتصادی بر بخش خصوصی همراه بوده است و تیم اقتصادی دولت باید برای رفع این مشکلات برنامهریزی مشخص و دقیقی داشته باشد. مسائل