افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 9 November , 2024
1

به گزارش نورنیوز، پشت صحنه ادعای ارسال موشک های بالستیک ایران به روسیه

  • کد خبر : 364214
به گزارش نورنیوز، پشت صحنه ادعای ارسال موشک های بالستیک ایران به روسیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جنگ روسیه و اوکراین از زمستان 1400 (فوریه 2022) تا تابستان 1403 (سپتامبر 2024) به فرسایشی ترین شکل خود ادامه دارد و مقامات اروپایی و آمریکایی برای خلاص شدن از شر از این فرسایش پرهزینه، در فواصل زمانی معینی به دنبال یافتن مقصر بحران و مجازات او هستند. این روزها جمهوری […]

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جنگ روسیه و اوکراین از زمستان 1400 (فوریه 2022) تا تابستان 1403 (سپتامبر 2024) به فرسایشی ترین شکل خود ادامه دارد و مقامات اروپایی و آمریکایی برای خلاص شدن از شر از این فرسایش پرهزینه، در فواصل زمانی معینی به دنبال یافتن مقصر بحران و مجازات او هستند. این روزها جمهوری اسلامی ایران، چین و دیگر کشورهای مستقل متهم به حمایت از روسیه در این نبرد هستند، در حالی که مسئولیت اصلی قرار دادن «ولادیمیر زلنسکی» در مقابل «ولادیمیر پوتین» هستند، نه تهران و پکن که متحدان واشنگتن هستند. ماجراجویان، همان هایی که ناتو را ایجاد کردند در سیبری تحت تعقیب هستند! و در این رویا، تنها موضوع بی اهمیت، سرنوشت مردم اوکراین در جنگ بود.

به گزارش نور نیوز، سی ماه از بحرانی که قرار بود یک ماه طول بکشد می گذرد. دولت های اروپایی و آمریکایی بار دیگر ایران را به ارسال موشک های بالستیک متهم می کنند و این بار ایران را به ارسال پهپاد شاهد. هیچ مدرکی جز ادعاهای ژورنالیستی وجود ندارد و در پشت پرده این فرافکنی جهانی مسئولیت، آمریکا و اروپا به دنبال بهانه ای جدید برای اعمال تحریم هستند.

از پهپاد شاهد تا موشک بالستیک

اصرار عجیب کشورهای اروپایی مبنی بر صادرات سلاح ایران به روسیه این بار با موضوع موشک های بالستیک تکرار شد. در پاییز 1401، غرب نیز در سناریویی جدید مدعی شده بود که جمهوری اسلامی ایران پهپادهایی از نوع شاهد را در اختیار روسیه قرار خواهد داد. ماجرای فروش موشک های بالستیک به روسیه پس از مطرح شدن از سوی برخی مقامات و رسانه های آمریکایی در روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال بازتاب یافت و این رسانه اعلام کرد که ایران موشک های بالستیک کوتاه برد به روسیه ارسال کرده است. می تواند ابزار قدرتمندی در جنگ اوکراین باشد. این آغاز واکنش های دومینویی مقامات و روسای کشورهای غربی و ایران بود.

واکنش ایران:

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه: ایران به روسیه موشک بالستیک نفرستاده است! بار دیگر آمریکا و اروپا بر اساس اطلاعات نادرست و منطق نادرست عمل کردند. معتادان تحریم باید از خود بپرسند: چگونه ایران می تواند سلاح های پیچیده بسازد و آن طور که شما ادعا می کنید بفروشد؟ تحریم ها راه حل نیست بلکه بخشی از مشکل است.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه: ما جزء جنگ و درگیری نیستیم و بارها تاکید کرده ایم که راه حل سیاسی را بهترین راه حل این بحران می دانیم.

دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک: ایران ارسال کمک های نظامی به طرف های متخاصم را غیرانسانی می داند که باعث می شود آنها از مذاکرات آتش بس فاصله بگیرند. بنابراین او این کار را نمی کند.

«امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان: هرگونه ادعایی مبنی بر دست داشتن ایران در فروش، صادرات یا انتقال سلاح به روسیه و نقض آن. حقوق بین المللی آنها تعهدات کاملاً بی اساس است و قاطعانه مردود است.

سردار فضل الله نوذری، معاون عملیات قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء (ص) : ایران از هیچ یک از طرف های درگیر حمایت نمی کند و برای این جنگ مشروعیت قائل نیست. هیچ موشکی به روسیه ارسال نشده و این ادعا نوعی جنگ روانی است.

در ادامه این اتهامات، روسای هیئت های انگلیس، فرانسه، هلند و آلمان در تهران به طور جداگانه توسط مدیرکل اروپای غربی به وزارت امور خارجه احضار شدند و اقدامات، اظهارات و اقدامات مخرب اخیر برخی غربی ها. احزاب به شدت محکوم شدند.

واکنش آمریکا:

واکنش ایالات متحده آمریکا به ادعای ارسال موشک شامل سه مرحله بود: تایید نکردیم، پرتاب شد اما استفاده نشد، تحریم کردیم. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا و ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا، روز دوشنبه 19 سپتامبر گفتند: آمریکا نمی تواند گزارش های منتشر شده درباره ارسال موشک های بالستیک ایران به روسیه را تایید کند.

«ودانت پاتل»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، صبح سه شنبه 29 شهریور: اگر این گزارش ها صحت داشته باشند، این به معنای «گسترش قابل توجه حمایت ایران از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین» است.

در همان روز، پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون گفت: روسیه موشک‌های بالستیک ایران را دریافت کرده اما هنوز از آنها استفاده نکرده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در همان روز: روسیه قبلا محموله‌های موشک‌های ایرانی را دریافت کرده است.

وزارت خزانه داری آمریکا: 10 فرد و 6 نهاد مستقر در ایران و روسیه را تحریم کردیم و چهار کشتی را که در حمل قطعات و سامانه های تسلیحاتی از ایران به روسیه از جمله پهپادها و موشک های بالستیک کوتاه برد دخیل بودند، مسدود کردیم.

وزارت خارجه آمریکا: ایران ایر را به بهانه ارسال موشک های ایرانی به روسیه تحریم کرد.

واکنش اروپا:

در اروپا، اول از همه، «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه قاره: انتقال موشک‌های بالستیک از ایران به روسیه تهدیدی مستقیم برای امنیت اروپا و تشدید قابل توجه تنش است.

شورای اتحادیه اروپا، پنجشنبه 31 شهریور: این انتقال تهدیدی مستقیم برای امنیت اروپا است و اکنون می توان از این موشک های بالستیک ایرانی برای ایجاد رنج و ویرانی بیشتر در اوکراین استفاده کرد.

واکنش اوکراین: وزارت امور خارجه شهریار آموزگار، کاردار جمهوری اسلامی ایران در اوکراین را احضار کرد.

«ولودیمیر زلنسکی»: هنوز نمی توانم استفاده از این موشک ها را تایید کنم. من فقط زمانی می توانم آن را تایید کنم که مدرک داشته باشیم. ایران بیش از هزار هواپیمای بدون سرنشین و سلاح های دیگر برای آنها ساخته است. [روسیه] فروخته است

یک ادعا و چند تناقض؟

سری جدید اتهامات علیه جمهوری اسلامی که جمعه گذشته با انتشار تصاویر ادعایی رهگیری کشتی در دریای خزر خبرساز شد، تکرار دور باطلی است که غرب در روابط خود با ایران وارد آن شده است. جمهوری اسلامی ایران در هر دور از تکرار این دور باطل، محکم تر از گذشته در مواضع خود باقی می ماند و بار دیگر کشورهای غربی را در بن بست جدیدی قرار می دهد. نمونه بارز آن اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران است که این روزها جایگاه اول رسانه های جهان را به خود اختصاص داده است. صنایع و قدرت هایی که بیشترین و سخت ترین تحریم ها را متحمل شده اند و از هرگونه دسترسی به دانش تولید و واردات سلاح در جهان محروم هستند. اما به گفته غرب، این تحریم نتوانست مؤثر واقع شود و اگرچه جمهوری اسلامی ایران در جنگ اوکراین با روسیه همکاری نکرد، اما به کابوس آنها تبدیل شده و آنها را در مقابل این قسمت از توییت عباس عراقچی قرار داده است. : «معتادین را مجازات کنید». آنها باید از خود بپرسند: ایران چگونه می تواند سلاح های پیشرفته بسازد و طبق ادعای خود آنها را بفروشد؟

تضاد دوم در مبناي اين نگراني ظاهري را مي توان در رفتار آمريكا و برخي كشورهاي غربي در قبال مسئله غزه در يك سال گذشته مشاهده كرد. تنها در یک مورد، در پایان مرداد ماه سال جاری، دولت آمریکا از فروش یک بسته تسلیحاتی به ارزش بیش از 20 میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی خبر داد، بسته ای که شامل 100 جنگنده F-15، توپخانه 120 میلی متری و موشک های پیشرفته هوا به هوا، 33000 گلوله تانک، 50000 خمپاره و کامیون نظامی و جنگنده ها قرار است از سال 2029 به رژیم صهیونیستی تحویل داده شود. دولت آلمان به عنوان یکی دیگر از صادرکنندگان بزرگ تسلیحات به اسرائیل مجوز صادر کرده است. صادرات سلاح به ارزش 326.5 میلیون یورو به تل آویو. تا پاییز 2023 تنها 38.5 میلیون یورو صادرات نظامی به رژیم صهیونیستی در آلمان تایید شده بود، اما این رقم پس از 7 اکتبر افزایش قابل توجهی داشت.

واقعیت این است که کشورهای اروپایی ایران را به این دلیل که سلاح به کشور متخاصم می فروشد تحریم می کنند در حالی که خودشان بیشترین سلاح را به رژیم متخاصم می فروشند. به نظر می رسد غرب و به ویژه اروپا بر تکرار روش های اثبات شده در روابط با ایران اصرار دارند. او در تابستان و پاییز 1401 نیز همین راه را امتحان کرد و به بهانه امروز مذاکرات با ایران را متوقف کرد. امروز، ایران بهتر از هر زمان دیگری می داند که پشت ادعای تهران برای ارسال موشک های بالستیک به روسیه، تلاشی برای وادار کردن اوکراین به استفاده از سلاح های دوربرد آمریکایی علیه روسیه است و کر استارمر، نخست وزیر بریتانیا از روز جمعه برای دیدار با بایدن در واشنگتن خواهد بود. اوکراین را متقاعد به کسب مجوز برای استفاده از سلاح های دوربرد کند، اما با توجه به موضع کاخ سفید که مخالف این موضوع است، در روزهای آینده از شدت این اتهامات کاسته خواهد شد و اروپا به دنبال راه دیگری برای رهایی از باتلاق خواهد بود. کیف

27218

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=364214

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.