فعال سیاسی اصلاح طلب:
یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: امروزه به جز زیرگروه های اصولگرایی که در حال حاضر درگیر نوعی رقابت درون گفتمانی هستند، شور و نشاطی در سایر احزاب و جریان های سیاسی دیده نمی شود.
گفتن فردا | حسن رسولی درباره شکل گیری انتخابات مشارکتی و رقابتی گفت: برای رسیدن به انتخاباتی سالم، رقابتی، پرشور و مشارکت بالا در کنار سایر عوامل و عرصه ها باید سه مولفه مهم به درستی سازماندهی و تجهیز شود تا این رویداد سیاسی با موفقیت برگزار شود. راه بهینه
اولین عامل میزان رضایت مردم یعنی اکثریت افراد جامعه از شرایط عمومی اعم از شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور است. به همان اندازه که رضایت بیشتر مردم از سیستم حکمرانی بیشتر است. انگیزه و بستر بیشتری برای حضور مسئولانه مردم در انتخابات فراهم خواهد شد.
عامل دوم نامزدها و احزاب و گروه های حامی آنها هستند. احزاب، گروهها و جریانهای سیاسی در صورتی که بتوانند مواضع و نامزدها، اهداف و برنامههای خود و نیز تبلیغات انتخاباتی خود را تبیین کنند، میتوانند بستر مناسبی را برای شکلگیری انتخابات مشارکتی فراهم کنند.
عامل سوم نحوه انجام وظایف ادارات اجرایی و نظارت بر انتخابات است. تا جایی که نگاه غالب این دو بخش بیشتر به مشارکت است، سبد مقابل رای دهندگان از تنوع و ظرفیت بیشتری برای انتخاب برخوردار است، بنابراین در سبد و ویترین انتخاباتی، اکثریت سلیقه های سیاسی با این کار خواهند دید. دید خود را محدود نکنید که نامزدهای مورد نظر شما روی صحنه هستند.
در شرایط کنونی نارضایتی بر میزان رضایت از نظام سیاسی کشور غلبه دارد و از این منظر، متولیان انتخابات موظفند هر چه سریعتر در این زمینه تغییراتی ایجاد کنند تا شرایط را تغییر دهند، در غیر این صورت اگر نارضایتی تا 11 مارس ادامه دارد، طبیعتا نمی توانیم صبر کنیم، بیایید مشارکت بالا را به واقعیت تبدیل کنیم.
از این منظر سابقه قابل قبولی از مشارکت کمکی وجود نداشت. باید دید هیات های نظارت و شورای نگهبان چه خواهند کرد: در صورت جبران این خطای هیات اجرایی، می توان انتظار داشت که گسترش دایره صلاحیت ها می تواند تاثیر مثبتی بر نرخ مشارکت داشته باشد.
این روزها به جز زیرگروه های جریان اصولگرا که در حال حاضر در نوعی رقابت درون گفتمانی غوطه ور هستند، شور و نشاطی در سایر احزاب و جریان های سیاسی دیده نمی شود، بنابراین معتقدم برای برگزاری انتخابات پرشور، متولیان معوقات زیادی دارند. در صورت تحقق این امر امکان مشارکت بالا فراهم می شود; در غیر این صورت، ممکن است نسبت به انتخابات 1400 که میزان مشارکت برای اولین بار به زیر 50 درصد رسید، شاهد حضور کمتری باشیم.