افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 20 November , 2024
3

بهشت های مالیاتی جهان چقدر درآمد دارند؟

  • کد خبر : 126894
بهشت های مالیاتی جهان چقدر درآمد دارند؟

به گزارش بازار، گزارش جدید رصدخانه مالی اتحادیه اروپا، یک آزمایشگاه تحقیقاتی مستقل در دانشکده اقتصاد پاریس، نشان می دهد که در سال 2020 شرکت های چند ملیتی از پرداخت 200 میلیارد دلار معادل 188 میلیارد یورو مالیات برای همه اجتناب کردند. 2020 آخرین سالی است که داده های مالیاتی برای این شرکت ها در […]

به گزارش بازار، گزارش جدید رصدخانه مالی اتحادیه اروپا، یک آزمایشگاه تحقیقاتی مستقل در دانشکده اقتصاد پاریس، نشان می دهد که در سال 2020 شرکت های چند ملیتی از پرداخت 200 میلیارد دلار معادل 188 میلیارد یورو مالیات برای همه اجتناب کردند. 2020 آخرین سالی است که داده های مالیاتی برای این شرکت ها در دسترس است.

شرکت ها از پرداخت این همه مالیات از طریق فرآیند تغییر سود اجتناب کرده اند، یک استراتژی فرار مالیاتی که توسط بسیاری از شرکت های دارای شعبه در کشورهای مختلف استفاده می شود. این شرکت ها مقدار نامتناسبی از سود خود را در مناطق کم یا بدون مالیات به نام بهشت ​​مالیاتی به دست می آورند. این استراتژی حتی زمانی که در کشورهای دیگر سود حاصل شود نیز قابل اجرا است. اما جابه‌جایی سود چگونه کار می‌کند، چرا اهمیت دارد و برنده و بازنده در این فرآیند چه کسانی هستند؟

بیایید یک شرکت چند ملیتی را تصور کنیم که در دو کشور مختلف فعالیت می کند. بیشتر کارها در کشوری با مالیات بالا انجام می شود. با این حال، دارایی‌های فکری، مانند اختراعات و طرح‌ها، توسط یک شرکت تابعه در حوزه مالیاتی پایین‌تر نگهداری می‌شود. شرکت مستقر در اولین کشوری که سود حاصل می شود باید به شرکت دوم برای استفاده از دارایی خود پرداخت کند. از آنجایی که هر دو شرکت توسط یک مالک بزرگ چند ملیتی مدیریت می شوند، او قیمت معامله را تعیین خواهد کرد. این بدان معناست که شرکتی که در حوزه مالیاتی بالا قرار دارد، مبلغ زیادی را به شرکت دومین بهشت ​​مالیاتی پرداخت خواهد کرد.

پس از انجام معامله، حساب سود شرکت کاهش می یابد، در حالی که موجودی در زیرمجموعه بهشت ​​مالیاتی افزایش می یابد. یک شرکت چند ملیتی اکنون می‌تواند سود کمتری را زمانی که مالیات‌ها بالاتر است و سود بیشتری را زمانی که مالیات کمتر است گزارش کند.

این یک استراتژی تئوری نیست، اجرای آن توسط شرکت بزرگ نایک در ایالات متحده اخیراً افشا شده است. اسناد فاش شده مربوط به این شرکت نشان می‌دهد که در حالی که تولید و فروش کفش‌های کتانی در کشورهایی با مالیات بالا صورت می‌گرفت، واحدهای محلی این شرکت مجبور بودند حق امتیاز را به یکی از شرکت‌های تابعه در برمودا بپردازند، جایی که عملاً هیچ مالیاتی پرداخت نمی‌شد. برنامه های مشابهی برای سایر شرکت های چند ملیتی مانند مایکروسافت و اپل گزارش شده است.

چرا پیگیری فرار مالیاتی مهم است؟
در سال 2020، سالی که همه‌گیری ویروس کرونا به شدت به اقتصاد جهانی آسیب وارد کرد، از دست دادن درآمد مالیاتی جهانی به دلیل جابه‌جایی سود به حدود 200 میلیارد دلار رسید. این رقم در سال 2019 حدود 250 میلیارد دلار بوده است. بر اساس برآوردهای انجام شده توسط یک اتاق فکر از اقتصاددانان، برای ملموس تر شدن این مبلغ می توان گفت که این مبلغ یک پنجم مبلغی است که کشورهای در حال توسعه برای کاهش اثرات آن به آن نیاز دارند. تغییرات آب و هوایی

آیدان گیدرون، هماهنگ‌کننده داده‌ها در رصدخانه مالیاتی اتحادیه اروپا، معتقد است که تنها شرکت‌های بزرگ می‌توانند در بازارهای بین‌المللی تجارت کنند و شرکت‌های تابعه در بهشت‌های مالیاتی داشته باشند. به این ترتیب بزرگترین فعالان اقتصادی جهان با بار مالیاتی کمتری مواجه می شوند. به گفته وی، این یک مظهر آشکار بی عدالتی است، زیرا کوچکترین فعالان اقتصادی باید بیش از ثروتمندترین ها در پرداخت مالیات مشارکت داشته باشند.

چه کسی برنده این بازی است؟
بزرگترین برندگان این استراتژی، شرکت‌های بزرگی هستند که از طریق جابجایی سود، صرفه‌جویی‌های مالیاتی زیادی را به دست می‌آورند. بخش بزرگی از این شرکت ها را شرکت های آمریکایی تشکیل می دهند. به عبارت دیگر، حدود 40 درصد از کل سودهای منتقل شده در سراسر جهان از شرکت های چند ملیتی متعلق به ایالات متحده است. در همین حال، بهشت ​​های مالیاتی سودهای کلانی به دست می آورند.

گیدرون می گوید برای این تحقیق، کشورهایی با نرخ موثر مالیاتی زیر 15 درصد بهشت ​​مالیاتی در نظر گرفته می شوند. این تحقیق نرخ های اعمال شده را در نظر گرفته است و نه آنچه روی کاغذ نوشته شده است، زیرا در این کشورها اغلب از خلاءهای قانونی برای کاهش سطح مالیات استفاده می شود. این گزارش همچنین کشورهایی را در نظر می‌گیرد که در آن شرکت‌های چندملیتی سود بسیار بالایی در مقایسه با کل دستمزدی که در سطح محلی می‌پردازند، کسب می‌کنند، که نشان می‌دهد سود ثبت‌شده از محل انجام کار واقعی دور می‌شود. برخی از کشورهای کوچک هیچ گونه مالیاتی دریافت نمی کنند و کافی است در زمین های خود فعالیت های اقتصادی انجام دهند. از سوی دیگر، بهشت‌های مالیاتی بزرگ‌تر، می‌توانند نرخ‌های مالیاتی پایین‌تری را برای سودهای برگشتی دریافت کنند و دسترسی به درآمدهای بزرگ و بدون دردسر را فراهم کنند.

پناهگاه های مالیاتی کجا هستند؟
گیدرون معتقد است که باور عمومی این است که بهشت‌های مالیاتی باز برای انتقال سود عمدتاً در کارائیب واقع شده‌اند. اما حقیقت این است که بهشت‌های مالیاتی که بیشترین مزایا را به خود جلب می‌کنند، کشوهای اروپایی هستند. کشورهایی مانند هلند، ایرلند، سوئیس، لوکزامبورگ و بلژیک سود بیشتری نسبت به بهشت ​​های گرمسیری مانند پاناما یا برمودا جذب می کنند. این روند منجر به ایجاد مازاد بودجه در این کشورها می شود. به عنوان مثال، در ایرلند، درآمد انباشته حدود 60 درصد از کل مالیات شرکت جمع آوری شده توسط این کشور در سال 2020 را تشکیل می دهد.

در مجموع، بهشت‌های مالیاتی بزرگ اروپا 32 میلیارد دلار مالیات اضافی از تغییر سود شرکت‌ها در سال 2020 جمع‌آوری کردند. این بدان معناست که فقط با پول اضافی از مالیات، آنها تقریباً همان مقدار تولید ناخالص داخلی کشورهایی مانند سنگال، هندوراس یا بوسنی را دریافت می کنند. مناطق وابسته انگلستان نیز سهم قابل توجهی از معافیت های مالیاتی دارند. در سال 2020، در مجموع 76 میلیارد دلار سود به مناطقی مانند جزایر ویرجین، برمودا، جزایر کیمن و جرسی منتقل شد.

بازنده کیست؟
در سطح بین المللی، تغییر سود یک بازی جمعی منفی است. درآمد اضافی از بهشت‌های مالیاتی ناشی از دریافت مالیات از شرکت‌های چند ملیتی به این معنی است که برخی از درآمد کشورهایی که مالیات بالاتری دارند دور از دسترس خواهد بود. این در نهایت باعث کاهش بودجه عمومی در دسترس دولت‌ها در سراسر جهان خواهد شد.

بزرگترین بازنده سایر اعضای اتحادیه اروپا و سایر کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه هستند. آلمان، یکی از قربانیان اصلی این فرآیند، در سال 2010 می تواند 26 درصد درآمد مالیاتی بیشتری داشته باشد. با این حال، کشورهای در حال توسعه نیز درآمد مالیاتی زیادی را در سال 2010، حدود 60 میلیارد دلار از دست دادند. به عنوان مثال، برزیل در سال جاری 7 میلیارد دلار از درآمد مالیاتی احتمالی خود را از دست داده است. این مبلغ برای گنجاندن 4 میلیون خانوار دیگر در برنامه فقرزدایی این کشور کافی بود.

راه حل چیست؟
بر اساس گزارش دیده بان مالیات اتحادیه اروپا، علیرغم ابتکاراتی مانند ایجاد سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، سطح تغییر منافع جهانی از سال 2015 ثابت مانده است. محققان بر این باورند که این لزوماً به این معنی نیست که سیاست‌های قبلی تأثیری نداشته است، زیرا حداقل از افزایش سود جهانی جلوگیری کرده است، اما باید برای جلوگیری از فرار مالیاتی اقدامات بیشتری انجام شود. تا سال 2021، حدود 140 کشور توافقنامه ای را برای اجرای حداقل نرخ مالیات شرکتی جهانی 15 درصد امضا کرده اند. با این حال، محققان در رصدخانه مالیات اتحادیه اروپا می گویند که توافق مالیاتی به برخی از کشورها اجازه می دهد تا کمتر از 15 درصد از مالیات شرکت ها را به دلیل خلاها دریافت کنند. بنابراین، محققان یک کف مالیاتی بالاتر از 20٪ را پیشنهاد می کنند، به شرطی که تمام منافذ موجود بسته شوند. در چنین شرایطی 250 میلیارد دلار درآمد مالیاتی اضافی در سراسر جهان ایجاد خواهد شد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=126894

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.