افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
3

بهروز وثوقی از زاویه ای جدید; وقتی صدا حاکم است

  • کد خبر : 203939
بهروز وثوقی از زاویه ای جدید;  وقتی صدا حاکم است

آفتاب نیوز: بهروز ووشوقی قبل از بازیگری بدلکار بود و در فیلم های ایرانی و خارجی نقش های کوتاهی بازی می کرد، اما ورود او به عرصه بازیگری بازی در چند صحنه کوتاه در «طوفان در شهر ما» (ساموئل خاچیکیان، 1337) و سه سال بعد بازی در ایفای نقش اصلی در «صد کیلو داماد» (عباس […]

آفتاب نیوز:

بهروز ووشوقی قبل از بازیگری بدلکار بود و در فیلم های ایرانی و خارجی نقش های کوتاهی بازی می کرد، اما ورود او به عرصه بازیگری بازی در چند صحنه کوتاه در «طوفان در شهر ما» (ساموئل خاچیکیان، 1337) و سه سال بعد بازی در ایفای نقش اصلی در «صد کیلو داماد» (عباس شباویز، 1340) و حرف زدن خودش در این فیلم باعث نشد از دوبله کناره گیری کند، اما همچنان در سینمای ایران و حتی در فیلم های مهم دهه پنجاه ایفای نقش می کرد. به عنوان «سازش» (محمد متوسلانی، 1352) با دو لحن متفاوت، طنز و جدی و در فیلم های سرکشش چون «تنگسیر» (امیر نادری، 1352) و «گوزنها» (مسعود کیمیایی، 1353). ) آنقدر که صدای خودش آنقدر با فیلم جور در می آمد که تخیل A دوبل او را کاملاً رد می کرد.

در این مقاله به بررسی برخی از نقش‌های بهروز ووشقی، امپراتور سینمای ایران، به جای دیگران و به جای خودش پرداخته‌ایم:

تنگسیر (1352):

کارگردان: امیر نادری

صدای بهروز به جای خودش مطمئن است.

بازیگران: بهروز وثقی، نوری کسرایی، عنایت بخشی، جعفر ولی و…

داستان فیلم، خلاصه ای کوتاه:

فیلم سینمایی «تنگسیر» به کارگردانی «امیر نادری» بر اساس رمانی به همین نام نوشته «صادق چوبک» ساخته شده است.

صحنه فیلم تنگسیر انتقام دیوانه است. شورش دیوانه یک مرد علیه قدرت های حاکم.

در میان این عناصر، تنگسیر داستان خوش ساخت خود را روایت می کند، با دوربینی روی شانه قهرمان داستان، کلمه قهرمان به خوبی با این شخصیت می آید، او یک قهرمان واقعی به تمام معناست، تصمیمی که می گیرد تقریباً هیچکس جرات فکر کردن به آن را ندارد. به گفته دیگران، او دیوانه است، اما با قوانین و اعتقادات خود زندگی می کند.

پس از قیام ممد تنگسیری، شهر دیگر همان شهر نیست و دستگاه حاکم دیگر همان کاراکتر قبلی نیست و خود ممد تنگسیری همان شخصیت ابتدایی فیلم نیست که انگار همه چیز تغییر می کند و دگرگون می شود. ما با موقعیت های ساده و سطحی روبرو هستیم. اما اینجا اینطور نیست. تغییراتی که مخاطب می بیند به فیلم مضمون و عمق اجتماعی می بخشد، شخصیت ها زنده می شوند و در واقعیت نفس می کشند.

مولفه اصلی که تنگسیر را به فیلمی برجسته تبدیل می کند همین تغییر است، تغییری شبیه کودتا علیه نظام حاکم، تغییری در برابر یک قدرت مستبد.

ممد تنگسیری (بهروز ووشوقی) عامل و موضوع این تحول است، مردم بوشهر مفعول و جامعه هدف این تحول هستند.

آهو (1353):

کارگردان: مسعود کیمیایی

صدای بهروز به جای خودش مطمئن است.

بازیگران: بهروز وثوقی، فرامرز خروکن، پرویز فنی زاده، عنایت الله بخشی، پروین سلیمانی، محبوب بیات، سعید پیردوست، جهانگیر فروهر، نعمت الله گورجی.

داستان فیلم، خلاصه ای کوتاه:

باز هم روایتی دیگر از مردانگی از دست رفته! مسعود کیمیایی این بار هم مانند ساخته های قبلی اش مانند قیصر و داش آکل به تم مورد علاقه اش روی آورده است، این بار از نگاه مردی قهرمان اما آگاه که حاضر است جانش را بدهد اما عزیزانش را رها نکند. دوستان. و رفقا به تنهایی

گوزنها روایتی تاریک از وضعیت اقتصادی و اجتماعی ایران در پایان دوره پهلوی ارائه می دهد که به ندرت می توان در آن شعاع امیدی یافت. همه شخصیت های فیلم در فقر و فلاکت دست و پنجه نرم می کنند یا عامل این وضعیت هستند یا به هر حال نقشی در آن دارند.

فیلم با ورود قدرت (بابازی فرامرز الغروکان) آغاز می شود که مجروح و بی خانمان است و به دنبال بهترین دوست دبیرستانی خود می گردد. او سید رسول (بهروز وشوقی) را پیدا می کند که در یک تئاتر کوچک به کارهای فرعی می پردازد. اما دوست قدیمی او گارمبه و گلستان دیگر مثل قبل نیست.

از او كمك و جايي مي خواهد و سيد با اينكه راماق ناپديد شده اما هنوز مردانگي و شناخت گذشته خود را حفظ كرده به دوستش كمك مي كند و او را به خانه اش در جنوب كشور مي برد. این شهر که همراه با خانه های چند خانواده دیگر در یک حیاط واقع شده است.

شهر جنوبی (1337)

کارگردان: فرخ غفاری

صدای بهروز وشوقی به جای رضا انجمروز

بازیگران: فخری خروش، ابراهیم باقری، عبدالعلی همایون، فرهنگ امیری، لیلی سروش، فرهاد عماد.

داستان فیلم، خلاصه ای کوتاه:

زن جوانی پس از مرگ شوهرش در کافه ای در شهر پیشخدمت می شود. در آنجا توجه دو نادان را که مدت هاست با هم رقابت می کنند، جلب می کند. وجود یک زن رقابت این دو را به یک مبارزه سخت تبدیل می کند و در نهایت فردی که انسانیت و آرامش بیشتری دارد با زن ازدواج می کند و به او زندگی جدیدی می بخشد.

نکته جالب و خاص فیلم صدای بهروز واشوقی به عنوان دوبلاژ در این فیلم است که به بهترین درهم ایرانی قبل از انقلاب رنگی دیگر بخشیده و تعریف تجربه ای متفاوت برای بهروز واشوقی در رشته هنر دوبله

همه مخالفان (1344)

کارگردان: محمدرضا فاضلی

صدای بهروز ووشقی به جای اکبر خواجوی

بازیگران: سهیلا، محمدرضا فاضلی، حمیده خیرآبادی، هوشنگ بهشتی، اکبر خواجوی و…

داستان فیلم، خلاصه ای کوتاه:

یک گروه تبهکار قصد دارند یک دختر را بکشند، اما جوان او را نجات می دهد. دختر یک مرد ثروتمند است و پدر پس از مرگ همسرش با یک بیوه ازدواج کرد. نامادری دختر که زنی جوان است قصد دارد دختر را بکشد تا ثروت شوهرش را به ارث ببرد. با حضور مرد جوان در زندگی دختر، اجرای نقشه نامادری غیرممکن می شود تا اینکه پدر خانواده بر اثر تصادف فوت می کند و زن وانمود می کند که مرد جوان مرتکب قتل شده است.

طبق شواهد پلیس به دنبال مرد جوان و دوستش است. دختر تصمیم می گیرد به مرد جوان کمک کند. بالاخره معلوم می شود که قاتل برادر مقتول است که همه او را مرده می پنداشتند. با کشف ماجرا، بی گناهی مرد جوان ثابت می شود و او زندگی خود را با دختر آغاز می کند.

بهروز ووشوقی در این فیلم درباره نقش اکبر خواجوی صحبت کرده و بار دیگر مهارت بی نظیر خود در عرصه دوبله را به مخاطبان سینما نشان داده است.

توطئه (1353)

کارگردان: محمد متوسلانی

صدای بهروز به جای خودش مطمئن است.

بازیگران: بهروز وثوقی، نوش آفرین، محین شهابی، مجید مظفری، داریوش اسدزاده، نوری کسرایی.

داستان فیلم، خلاصه ای کوتاه:

جواد یک تک خال و پاسور جوان است که به دختری به نام بتول علاقه دارد و مادرش بیمار است. جواد قصد دزدی از خانه زنی زیبا را دارد تا هزینه بیماری مادر بتول را تامین کند. در آنجا متوجه رابطه او و مردی به نام خلیق می شود که رئیس انجمن محلی است. جواد تصمیم می گیرد به جای دزدی از خلیق اخاذی کند. فردای آن روز جواد به خانه خلیق می رود و عریضه خود را تقدیم می کند. خليق كه به همسرش مديون زيادي است مجبور به پرداخت ديه مي شود. در نهایت جواد رئیس انجمن می شود و نامزدش بتول را فراموش می کند.

بهروز ووشوقی در نقش خودش در فیلمی متفاوت و مهم دهه پنجاه مثل «سازش» با دو لحن متفاوت کمدی و جدی صحبت کرد که نشان از خلاقیت و استعداد بی‌پایان قیصر سینمای ایران است که همیشه ماندگار است. در خاطرات.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=203939

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.