مریم مقیمی متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بهترین میوه برای کسانی که در فصل سرما دچار مشکلات گوارشی هستند سیب پاییزی و آلو رسیده و شیرین است. توصیه می شود این افراد از مرکبات سرد مزاج استفاده نکنند.
میوه را با پوست یا بدون پوست بخورید.
مقیمی بیان کرد: بسیاری از مردم میوه را از بازار خریداری می کنند و کمتر به میوه های ارگانیک دسترسی دارند، بنابراین استفاده به موقع از پوست میوه توصیه می شود. پوست میوه خواصی دارد اما به دلیل تجمع سموم در پوست بهتر است بدن آن را نخورد.
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: افرادی که نمی توانند میوه خام بخورند و مشکلات گوارشی دارند می توانند از بخارپز استفاده کنند. اگر فردی مشکل دیابت نداشته باشد می تواند از مربای میوه نیز استفاده کند.
وی ادامه داد: افرادی که مشکلات گوارشی دارند در وعده صبحانه از آب سیب استفاده کنند یا آن را به صورت رب درآورند. علاوه بر این، آب و رب سیب برای بیماران دیابتی مفید است زیرا شیرینی آنها از خود میوه می آید.
مرکبات مفید برای بدن.
مقیمی گفت: از همه مرکبات می توان استفاده کرد اما بهترین این میوه ها به ویژه برای کسانی که مشکلات معده و گوارشی دارند انار شیرین است که به صورت آبلیمو و جویدن دانه های داخل انار باعث ایجاد مشکل می شود. سیب بخارپز، آب پرتقال و لیمو شیرین نیز می توانند به سیستم ایمنی افرادی که مشکلات معده دارند کمک کنند.
وی اذعان داشت: افرادی که مشکل خاصی ندارند و طبیعی هستند در طول روز سه تا چهار واحد میوه مصرف کنند اما افرادی که مشکل نفخ و دل درد دارند باید خیلی کم مصرف کنند و یک چهارم آب پرتقال را با کمی عسل مصرف کنند. یا زنجبیل، بی خطر است. اما برای کسانی که هضم آنها حاد شده است، مصرف مرکباتی مانند پرتقال، لیمو و نارنگی به طور کلی ممنوع است.
نکات طب سنتی
این متخصص طب سنتی افزود: بسیاری از افراد در فصول سرد سال دچار مشکلات گوارشی از جمله یبوست و نفخ می شوند، بنابراین توصیه می کنیم از انجیر و آلو خیس شده استفاده کنند.
وی بیان کرد: در طب سنتی این اصطلاح را داریم که ماده بیماری زا در بدن ایجاد می شود که مواد و مخلوط هایی در آن جمع شده است و علت سرماخوردگی در این فصل ممکن است به دلیل ابتلا به یبوست باشد. اگر افراد می خواهند کمتر بیمار شوند، باید از یبوست اجتناب کنند.
مقیمی در پایان خاطرنشان کرد: افراد در هر سنی نباید از غذاها و آب میوه های صنعتی، غذاهای سنگین و دیر هضم مانند ماکارونی، کله پاچه و حلیم استفاده کنند و یا در صورت تمایل به مصرف، مقدار مصرف آن بسیار کم باشد. .