افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 30 November , 2024
4

بمب های متحرک در خیابان های کشور| مخازن سی ان جی یک میلیون خودرو فرسوده هستند

  • کد خبر : 100174
بمب های متحرک در خیابان های کشور| مخازن سی ان جی یک میلیون خودرو فرسوده هستند

بازار، گروه آب و انرژی: انفجار خودروهای دوگانه سوز در ماه های گذشته حسابی خبر ساز شده است. انفجارهایی در گذشته مهم ترین دلایل آن دستکاری مخازن سوخت اعلام می شد، این روزها دلیل دیگری دارد. به گفته فعالین صنعت سی ان جی، عواملی مانند گذشتن تاریخ انقضای مخازن خودروها و فرسوده شدن مخازن به […]

بازار، گروه آب و انرژی: انفجار خودروهای دوگانه سوز در ماه های گذشته حسابی خبر ساز شده است. انفجارهایی در گذشته مهم ترین دلایل آن دستکاری مخازن سوخت اعلام می شد، این روزها دلیل دیگری دارد. به گفته فعالین صنعت سی ان جی، عواملی مانند گذشتن تاریخ انقضای مخازن خودروها و فرسوده شدن مخازن به خاطر شرایط نامناسب مهم ترین دلیل انفجارها خودروهای دوگانه سوز است.

بر اساس آنچه حمیدرضا سهرابی، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی CNG‌ کشور می گوید: عمر مفید مخازن سی ان جی چیزی حدود ۱۵ سال بوده این در حالی است که مخازن حدود یک میلیون خودرو در کشور بیش از ۱۵ سال سن دارند.

به گفته او، بسیاری از مواردی که مخزن خودرو ناشی از شرایط نامناسب نگهداری دچار فرسودگی شده، با بازدید چشمی قابل تشخیص است و می‌توان از سوخت‌گیری این خودروها جلوگیری کرد تا حادثه‌ای رخ ندهد.

در دهه ۸۰ شمسی برای ایجاد این زیرساخت ۵ میلیارد دلار هزینه شد اما تا اواخر دهه ۸۰، ۳۰ میلیارد دلار آورد برای کشور به‌همراه داشت که هیچ‌ سرمایه‌گذاری به‌این میزان سودآور برای کشور نبوده است

عضو هیئت مدیره انجمن صنفی CNG‌ کشور با بیان اینکه زیرساخت‌های عرضه CNG‌ در ایران با هیچ جای دنیا قابل مقایسه نیست، گفت: در دهه ۸۰ شمسی برای ایجاد این زیرساخت ۵ میلیارد دلار هزینه شد اما تا اواخر دهه ۸۰، ۳۰ میلیارد دلار آورد برای کشور به‌همراه داشت که هیچ‌ سرمایه‌گذاری به‌این میزان سودآور برای کشور نبوده است.

وی افزود: متأسفانه با کاهش تقاضا در بخش CNG، مصرف از حدود روزانه ۲۴ میلیون مترمکعبی به ۲۱ میلیون مترمکعب در روز کاهش یافته است.

خودروهای سی ان جی سوز در بین وارداتی ها جای ندارند

عضو هیئت مدیره انجمن صنفی CNG‌ کشور با اشاره به مشکل کمبود تقاضا در بخش CNG‌گفت: وزیر محترم صمت که اقدام به پیگیری برای واردات خودروها کرده، از خودروهای برقی تا خودروهای ۱، ۲ و ۳ لیتری را در لیست خودروهای وارداتی قرار داده اما خودروهای CNG سوز مورد توجه ایشان قرار نگرفته و هیچ سهمی به این خودروها در لوایح و طرح‌های مربوط به واردات خودرو نداده است.

وی ادامه داد: تنها یک راه حل عملیاتی و کوتاه‌مدت برای رفع ناترازی بنزین وجود دارد و آن هم استفاده از زیرساخت‌های موجود در عرضه CNG‌ است، برای اجرای این راهکار نیز تصمیم خاص یا صرف هزینه و سرمایه‌گذاری نیازی نیست چرا که زیرساخت‌ها وجود دارد و باید فقط مورد توجه مسئولین قرار گیرد.

سهرابی اذعان داشت: متأسفانه سوخت CNG را فقط سوخت خودروهای قشر مستضعف یا با درآمد پایین معرفی شده درحالی که در همین کشورهای اطراف، خودروهای لوکسی چون انواع بنزین، بی‌ام‌و و مازراتی CNG‌سوز در حال تردد است.

عضو هیئت مدیره انجمن صنفی CNG‌ کشور با انتقاد از عدم توجه دستگاه‌های دولتی مربوطه به مسائل ایمنی خودروهای گازسوز گفت: ۵ سال از تاریخ صدور مصوبه مربوط به ایمنی خودروها می‌گذرد اما نه‌تنها این مصوبه اجرایی نشده، بلکه شنیده‌ها حاکی است که به‌زودی این مصوبه مهم از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ملغی خواهد شد.

او ادامه داد: این مصوبه، مصوبه خوبی بود اما شرکت پخش فرآورده های نفتی آنقدر به آن الحاقات اضافه کرده و هزینه اجرای آن را بالا برد که دیگر این مصوبه قابلیت اجرا ندارد. حالا نه تنها این مصوبه اجرا نشده بلکه احتمالا ملغی نیز خواهد شد.

سهرابی با بیان اینکه به دلیل مجموعه ای از تصمیمات اشتباه توسعه پایدار صنعت سی ان جی از بین رفته است، ادامه داد: سازمان استاندارد و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی استاندارد سازی خودروها را فراموش کرده و فقط به جایگاه دارها برای ارتقای استاندارد ها فشار می آورند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=100174

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.