مهراد خائف در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: متاسفانه دولت شعار پارچه های فرسوده را سر می دهد اما بسته های تشویقی آن فاقد تجربه و جلب نظر بخش خصوصی است.
یکی از اعضای انجمن سراسری انبوه سازان مسکن با یادآوری اینکه بسته های تشویقی بدون نظر کارشناسی تدوین شده است، افزود: به دلیل اعمال نظر غیر کارشناسی در بسته های تشویقی، سازندگان به صورت انبوه تمایلی به ساخت و ساز در بسته های تشویقی ندارند. بستر صرف شده
وی با بیان اینکه در اقصی نقاط دنیا پارچه های فرسوده را نوسازی و نوسازی می کنند، افزود: در برنامه دولت برای بهسازی بافت فرسوده، هزینه کوچه ها در متراژ زمین برای انبوه سازی لحاظ شده است که توسعه است. بافت ویران شده توجیه اقتصادی را از بین می برد و قیمت تمام شده را افزایش می دهد.
وی در تشریح کاهش عوارض شهرداری در بافت های فرسوده گفت: شهرداری ها از انبوه سازندگانی که این معافیت عوارض را جبران می کنند، پول زیادی بابت تراکم می گیرند. به عنوان مثال عوارض ساخت و ساز در متراژ 100 متر به صورت رایگان محاسبه می شود، اما اگر یک متر بیشتر از این مقدار ساخته شود، شهرداری ها عوارض متعددی دریافت خواهند کرد.
عضو انجمن سراسری انبوه سازان مسکن ادامه داد: موضوع بعدی تجمیع پلاک های مختلف است که سرمایه گذاران بزرگ وارد این بخش می شوند به گونه ای که تعداد زیادی قطعه کوچک را به دست آورده و به پروژه ای بزرگ تبدیل می کنند.
وی در پایان افزود: در چنین شرایطی کوچه های میانی نیز جزو پلاک ها قرار می گیرد که شهرداری ها چندین برابر متراژ پلاک ها محاسبه می کنند و به همین دلیل بسیاری از سازندگان رغبتی به ساخت و ساز ندارند. روی اینها مناطق، بنابراین اگر دولت برنامه ریزی برای توسعه و بهبود بافت دارد، به نظر می رسد باید راهکاری برای اصلاح هزینه ها در این بخش اندیشیده شود.