بازار؛ گروه بورس: در هفته گذشته، قیمت شاخص سهام در ابتدا بسیار امیدوارکننده بود، اما در آخر هفته شرایط کمی تغییر کرد و بازار زمان بیشتری را صرف حرکت و معامله سهام کرد، بنابراین پس از طوفان پول و جریان بزرگ در اواسط در هفته بازار عده ای منتظر بودند و خود را برای سیگنال های بیشتر از سوی بازارساز آماده می کردند که این اتفاق نیفتاد و شور و نشاط در بازار تا حدودی فروکش کرد، هرچند سناریوی تکمیل سبد حقوقی ها همچنان پابرجاست. هفته گذشته اما شرایط بسیار پیچیده بود و برای اطلاع از عملکرد بودجه دولت در سه ماهه آخر سال باید منتظر ماند.
به گفته مهرداد گودرزوند چگینی، دولت نتوانست در سال جاری به اهداف تعیین شده برای تولید دارایی دست یابد، گفت: به همین دلیل پیش بینی اعطای اعتبار به دولت از محل تولید دارایی ها در سال جاری است. ۱۴۰۳ به نصف کاهش یافته است
در حال حاضر یکی از مهم ترین عواملی که می تواند بر معاملات سهام تاثیر بگذارد نحوه پوشش کسری بودجه 1402 در سه ماهه پایانی سال است. بر اساس قانون بودجه، دولت باید حدود 180 میلیارد تومب از منابع لازم را از محل تولید دارایی واریز می کرد، اما این اتفاق نیفتاد و از سوی دیگر رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: تحقق درآمدهای پیش بینی شده در قانون بودجه سال 1402 و این یعنی کسری بودجه قطعی.
مهرداد گودرزوند چگینی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه دولت امسال نتوانست به اهداف تعیین شده برای تولید دارایی دست یابد، گفت: به همین دلیل پیش بینی ها تامین اعتبار دولتی از زمان محل تولید دارایی ها در سال 1403 به نصف کاهش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید برای جبران کسری بودجه در سه ماهه آخر سال از اوراق استفاده کند، تصریح کرد: گزارش ها حاکی از آن است که امسال کسری بودجه خواهیم داشت اما نحوه جبران آن می تواند تاثیرات متفاوتی بر اقتصاد و اقتصاد داشته باشد. تورم. . .
واکنش بورس در سه ماهه آخر سال 1402
این روزها تمام هوش و حواس بازار معطوف به جریان ارزش و حجم معاملات است که با خوشحالی رکوردهای چند وقت اخیر را جابجا کرد، اما این پایان ماجرا نیست، حالا برخی گمانه زنی می کنند که بسته به اتفاقی که در حال حاضر می افتد، وجود دارد. مقدمه رشد بازار سرمایه به این دلیل است که در حال حاضر جریان پول از خارج وارد بازار نشده است و پول هوشمند در سبد سرمایه گذاران است، اما در آینده جریان پولی که در بازارهای دیگر نیز شاهد ورود به بورس هستند و اکنون منتظر سیگنال هستند.
کامران ندری معتقد است: سیاست سرکوب نرخ ارز و همچنین تمرکز بر سرکوب قیمتها و مالیاتهای استانی یکی از ابزارهای مهم دولت برای دستیابی به هدف خود در جلوگیری از رشد نقدینگی و تورم بوده است، اما موفقیت آن در گرو است. نحوه پوشش کسری بودجه سال جاری
همچنین ارقام اخذ شده از صندوق های با درآمد ثابت، سرازیر شدن پول به کارگزاری ها و البته بخشی از سود سهامی که به بازار بازگشته است، نشان از همین موضوع دارد که باز هم گردش پول در خارج از کشور را نداشتیم. از بازار. بازار در معاملات و هر چه که باشد، قابلیت های این بازار سهام. در واقع بسیاری از این جریانات پولی هنوز با بازار همسو نیستند و در حال تزلزل هستند و ایجاد روندهای سریع و خوب مستلزم ورود جریان پول خارجی است که برای جذب آن به بازار باید برنامه ریزی کرد. طرح های دقیق تر برای ایجاد اطمینان در بازار توسعه یابد.
کامران ندری استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه سیاست دولت در سال های اخیر کنترل نقدینگی و تورم بوده است، گفت: سیاست سرکوب نرخ ارز علاوه بر تمرکز بر سرکوب قیمت ها و مالیات ها بوده است. . یکی از ابزارهای مهم دولت برای دستیابی به هدف است. از رشد نقدینگی و تورم جلوگیری کرده است، اما ادامه موفقیت آن بستگی به نحوه پوشش کسری بودجه سال جاری دارد.
کامران ندری با بیان اینکه تامین مالی از طریق وام از سیستم بانکی یا چاپ اسکناس و همچنین جهش نرخ ارز می تواند تاثیر بسزایی در بازار داشته باشد، تصریح کرد: در شرایط فعلی بسیاری از بازارها ناظر نرخ ارز و هرگونه تغییر هستند. در آن واکنش بازارهای دیگر را جذب می کند و بازار سرمایه با کمی تاخیر واکنش نشان می دهد.
بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها از تورم عقب است
وی افزود: در حال حاضر بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها از تورم عقب مانده است و به همین دلیل برخی از سهام نسبت به بازار ثبات بیشتری دارند و می توانند واکنش بیشتری به سیگنال های تورمی نشان دهند.
به گزارش خبرنگار بازار، بخش بزرگی از بازار همچنان در فاز سودآوری و ثبات است، بنابراین علاوه بر سناریوی سودآوری که بر تحلیل و محاسبه چشمانداز سود و سودآوری متمرکز است، سیاستهای مالی کلان دولت نیز بر آن تمرکز دارد. .. در واقع در شرایط کنونی بررسی عملکرد صنایع و حتی شرکت ها در چنین شرایطی تضمین کننده بازدهی کوتاه مدت پرتفوی سهامداران است، به این معنی که خروج شرکت هایی که عملکرد خوبی داشته اند و وارد شرکت ها شده اند توصیه می شود. که پتانسیل حرکت را دارند. اما در بلندمدت مهم ترین محرک رشد بازار به سیاست های کلان دولت برای کنترل نقدینگی و تورم بستگی دارد و ثابت می کند که بازار سهام برگ برنده سیاست های بودجه ای است.