افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 26 November , 2024
3

برگه 12.5 شرکت های بیمه ارتباط بیمار و داروخانه را قطع می کند. 24 درصد بدهی دولت به شرکت های دارویی

  • کد خبر : 161189
برگه 12.5 شرکت های بیمه ارتباط بیمار و داروخانه را قطع می کند.  24 درصد بدهی دولت به شرکت های دارویی

بازار؛ گروه صنعتی: طرح دروار که قرار بود مشکل صنعت داروسازی کشور را حل کند، با تاخیر پرداختی شرکت های بیمه، حتی داروخانه هایی را که چندین دهه از فعالیت خود می گذراند، دچار مشکلات جدی مالی شده و هر لحظه امکان وجود دارد. بسته شدن و اعلام ورشکستگی. ماجرا از الان شروع شده و […]

بازار؛ گروه صنعتی: طرح دروار که قرار بود مشکل صنعت داروسازی کشور را حل کند، با تاخیر پرداختی شرکت های بیمه، حتی داروخانه هایی را که چندین دهه از فعالیت خود می گذراند، دچار مشکلات جدی مالی شده و هر لحظه امکان وجود دارد. بسته شدن و اعلام ورشکستگی.

ماجرا از الان شروع شده و هر روز بر تعداد چک های برگشتی دارویی افزوده می شود. حلقه ای در زنجیره دارویی کشور که مشکلات آن به زودی به سایر حلقه های صنعتی بازار مصرف یعنی مردم نیز کشیده خواهد شد.

مدت پرداخت مطالبات را به حداقل چهار ماه افزایش دهید

حسن کربکندی، داروساز عضو هیئت مدیره نظام پزشکی اصفهان با اشاره به افزایش مستمر تقاضای داروخانه ها از سوی شرکت های بیمه به بازار گفت: گفته می شود تا پایان امسال تنها 4.7 همات از داروخانه ها تزریق می شود. سازمان برنامه و بودجه به سازمان تامین اجتماعی برسد تا به دست موسسان داروخانه ها برسد.

وی افزود: بر این اساس به نظر می رسد سازمان تامین اجتماعی در دی ماه ودیعه داشته باشد و مجددا مطالبات داروخانه ها در بهمن، اسفند و فرودین بر بدهی بیمه ها افزوده شود و نقدینگی داروخانه ها خواهد شد. کاهش . اتفاقی که می تواند در سطح داروخانه فاجعه ایجاد کند.

کربکندی: اگر معاون رئیس جمهور دستور تامین نقدینگی را از جای دیگری بدهد، ممکن است مشکلات داروخانه داران حل شود.

کربکندی در تشریح وضعیت داروخانه ها ادامه داد: بیمه به جایی رسیده که هر چهار یا پنج ماه یک بار پرداختی دارند و اکنون حدود چهار ماه پرداخت بیمه ها با تاخیر مواجه شده است. مطالباتی که حتی قرار نیست در بهمن و اسفند ماه آینده پرداخت شود. این در حالی است که مانند ماه های پایانی هر سال همه شرکت ها باید بیمه و مستمری کارکنان خود را پرداخت کنند، داروسازان نیز باید عیدی، پاداش، سنوات و … را پرداخت کنند.

عضو داروساز هیأت مدیره نظام پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه به نظر می رسد حل گره فعلی در زنجیره دارویی تنها با معاون رئیس جمهور امکان پذیر است، تاکید کرد: اگر معاون رئیس جمهور دستور تامین نقدینگی را از جای دیگری بدهد. ، ممکن است مشکلاتی در داروخانه وجود داشته باشد، داران باید مطرح شود.

گفتنی است زمزمه هایی مبنی بر پرداخت بخشی از یارانه دارو به تامین اجتماعی شنیده می شود که گویا در جای دیگری هزینه شده و به داروخانه ها نرسیده و بند بودجه آن رعایت نشده است.

حرکت داروخانه ها در مسیر ورشکستگی

عضو داروساز هیات مدیره نظام پزشکی اصفهان درباره آخرین وضعیت داروخانه داران گفت: به عنوان یکی از صاحبان داروخانه شبانه روزی که در سال های اخیر از شرایط اقتصادی خوبی برخوردار بود، امروز به وضعیتی رسیده ام که 200 میلیون تومان وام گرفته ام و 200 میلیون تومان دیگر وام گرفته ام تا بتوانم به فعالیتم ادامه دهم. این در حالی است که نتوانسته ام بخشی از حقوق ماه قبل پرسنل خود را پرداخت کنم.

کربکندی با اشاره به اینکه شرایط برای برخی از موسسان داروخانه‌ها سخت‌تر به نظر می‌رسد، افزود: هر ساله با مشکل تأخیر در پرداخت مطالبات بیمه‌ای مواجه بودیم و نتوانستیم حقوق، مزایا و مستمری پرسنل خود را به موقع و به درستی پرداخت کنیم. سال، همان تاخیر در پرداخت در هاله ای از ابهام یافت می شود.

کربکندی: در حال حاضر به دلیل کمبود نقدینگی، به عنوان داروساز قادر به تهیه برخی از داروهای گران قیمت مانند داروهای درمان ناباروری، شیرخشک و قلم انسولین برای داروخانه ام نیستم.

این داروساز با اشاره به اینکه در استان اصفهان حدود 950 داروخانه وجود دارد که ادامه این وضعیت ممکن است به اقتصاد این تعداد و سایر داروخانه های استان های دیگر لطمه بزند، ادامه داد: آسیبی که امروز به داروخانه ها وارد می شود به همین حد است. نمی شود و دودش به چشم مردم می رسد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر به دلیل کمبود نقدینگی به عنوان داروساز نمی توانم برخی از داروهای گران قیمت مانند داروهای ناباروری، شیرخشک و قلم انسولین را برای داروخانه خود تهیه کنم. محصولاتی که خیلی وقت پیش برخی از آنها حتی به درمانگاه های تامین اجتماعی نمی بردند. به عنوان مثال حجم زیادی از نقدینگی ناشی از عرضه قلم انسولین راکد مانده و توجیه اقتصادی ندارد.

کربکندی افزود: مشکلات زیادی برای مردم به وجود آمده است و زمانی که مشکلی در زنجیره تامین دارو ایجاد می شود، زنجیره تامین دارو نیز قطع می شود. زیرا با چک های بد داروخانه ها، شرکت های توزیع نمی توانند پول خود را دریافت کنند و نمی توانند پول نقد دریافت کنند، واردکنندگان و تولیدکنندگان دارو نمی توانند برای هزینه های خود پول نقد دریافت کنند و عرضه دارو در کشور آسیب می بیند.

لزوم افزایش پنج برابری نقدینگی داروخانه ها

شهرام کلانتری داسانیسی مدیرعامل انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه 80 تا 90 درصد فارغ التحصیلان داروسازی در داروخانه ها مشغول به کار هستند، گفت: این امر باعث افزایش تقاضا برای راه اندازی داروخانه شده است. اتفاقاً در سال 1400 با ورود کمیسیون اصل 90 به بحث تأسیس داروخانه، آیین نامه جدیدی ایجاد شد که اجازه می داد در کمتر از هشت ماه، 3000 داروخانه جدید تأسیس شود. داروخانه ها فشار مضاعفی بر شبکه توزیع دارو وارد می کنند و اکنون اکثر آنها با ورشکستگی روبرو هستند.

کلانتری: هر داروخانه ای که بخواهد با طرح دروار کار کند باید حداقل پنج برابر جریان نقدی قبلی داشته باشد.

این داروساز افزود: بلافاصله پس از رشد چندین داروخانه، طرح داروار تعریف شد. طرحی که اگر اجرا نمی شد، بسیاری از داروخانه های قدیمی در حال حاضر ورشکسته می شدند. زیرا در عمل با قیمت ثابت داروها و سود حاصل از آن قیمت ثابت و مقادیر اندک موجود، نمی‌توانیم با تورم همراه شویم و تراز اکثر داروخانه‌ها منفی می‌شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر طرح درور میزان مطالبات موسسان داروخانه ها از سازمان های بیمه گر را 2 تا 5 برابر کرده است و هر داروخانه ای که بخواهد کار کند باید حداقل پنج برابر نقدینگی قبلی داشته باشد. علاوه بر این، سازمان های بیمه گر زمانی که می خواستند طرح دارویی و نسخه الکترونیکی را اجرا کنند، از پرداخت حداکثر 15 روز، یک ماه و حتی پرداخت اینترنتی صحبت می کردند، اما امروز تعداد زیادی بیمه اجتماعی داریم. و طلبکاران بیمه سلامت و سایر سازمان ها نیز قرار است پول دریافت کنند.

کلانتری تاکید کرد: تامین اجتماعی می گوید فاکتور تولیدی داروخانه ها 62 درصد این فاکتور به صورت میانگین مشارکت ارزی و 38 درصد از این رقم مشارکت بیمه مذکور است. علاوه بر این بیمه سلامت می گوید 39 درصد سهم بیمه و 61 درصد ارز است.

12.5 فقط ادعای داروخانه خصوصی داروار

رئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به آخرین پرداخت های بیمه ای به داروخانه ها گفت: بیمه اجتماعی در پایان مرداد ماه تسویه شد. بیمه نیروهای مسلح تا پایان مردادماه و در برخی استان ها تا شهریورماه مبلغی را پرداخت کرده است.

کلانتری افزود: سهم ارزی کلیه بیمه ها از اواخر شهریور، مهر و آبان پرداخت نشده است. بر اساس اطلاعات موجود، کل مبلغ تقریباً 12.5 همات بدهی بیمه به داروخانه های خصوصی است. البته هیچ سازمانی آمار دقیقی را اعلام نمی کند.

کلانتری: وقتی با کمبود دارو مواجه می شویم، تسویه قبوض به پول نقد تبدیل می شود

وی ادامه داد: از یک سو مهلت تسویه فاکتور از صدا و سیما کاهش یافته است. زمانی که با کمبود دارو مواجه می شویم، تسویه قبوض به سمت نقدینگی سوق پیدا می کند. آیا ارتباط این 2 تا برای ما سوال است؟ اگر کمبود دارو وجود دارد، توزیع دارو را جیره بندی کنید چرا عرضه به صورت نقدی انجام می شود؟ داروی وارداتی یا شرایط خاصی را برای آن در نظر می گیرید؟

کلانتری تاکید کرد: داروسازان از یک سو باید 2 تا 5 برابر قبل سرمایه گذاری کنند و از سوی دیگر طی 2 تا 4 ماه میانگین برآوردی که 2 ماه پیش می دادند کاهش یافته است. اکنون برای فروش پرتفوی شرکت های مختلف مهلت می خواهند. این موضوع آسیب های دیگری نیز به اقتصاد داروخانه وارد می کند.

این داروساز گفت: امروز فقط حدود یک همت چک استرداد داریم. یعنی یک صنف محترم با سیاست های دولت به جایی رسیده که یک میلیارد میلیارد چک بلامحل دارد و اعضایش گرفتار هزار و یک مشکل حقوقی هستند. در عین حال فشاری که صدا و سیما برای جریمه این مطالبات به داروخانه ها وارد می کند نسبت به گذشته افزایش یافته است. این در حالی است که داروخانه ها کمترین نقش را در این زمینه دارند.

بخش خصوصی تحت فشار تصمیمات بخش دولتی است

کلانتری با اشاره به مطالبات شرکت های دارویی زنجیره دارویی گفت: کل هزینه شرکت های دارویی داروخانه ها حدود 65 درصد است که حدود 24 درصد آن را بخش دولتی به خود اختصاص داده است. 24 متوسط ​​بدهی بخش عمومی چقدر است؟ این بدهی در داروخانه های خصوصی چقدر است؟ بخش دولتی هنوز از سال 1400 به شرکت ها بدهکار است و بدهی های آن به طور متوسط ​​15 تا 16 ماه است.

کلانتری: چون دولت ها بدهی های خود را به موقع تسویه نمی کنند، فشار به سمت داروخانه های خصوصی کشیده می شود.

وی افزود: از این رو بیمارستان های پرکاربرد و تخصصی همواره فشار مضاعفی بر صنعت تولید دارو وارد می کنند و عملکرد ضعیف بیشتر متعلق به همین مراکز است. همچنین عدم رعایت بند 38 قوانین و مقررات دولتی مصوب 1392 توسط مدیران در سیستم های دولتی و پرداخت 60 درصد در 15 روز و تسویه کل مبلغ در 3 ماه وجود دارد.

این داروساز ادامه داد: امتناع مدیران دولتی از اقدام، امتناع مدیران بیمه و همه آن ها حضور دارند و اتفاقاً کمیسیون اصل 90 مجلس نیز نسبت به این نوع امتناع واکنشی نشان نمی دهد. تنها بخشی که آنها علاقه زیادی به پرداختن به آن دارند، تشکیل پلتفرم های تحویل دارو است که بازار داروخانه ها را به سمت فروش آنلاین سوق می دهد.

کلانتری در پایان تصریح کرد: باید از کل این ساختاری که قانونگذار است و می خواهد آن را اجرا کند، بپرسیم که تأخیر در پرداخت 41 حمت که متعلق به بخش خصوصی است چقدر است؟ در بخش دولتی حدود 15 ماه و در بخش خصوصی می تواند به حدود 2 ماه برسد. بنابراین از آنجایی که دولت ها بدهی خود را به موقع پرداخت نمی کنند، فشار به داروخانه های خصوصی منتقل می شود و داروخانه های خصوصی داروخانه هایی هستند که هیچکس از آنها حمایت نمی کند و هیچکس به آنها چک نداده است. این در حالی است که دولت حتی چک هم صادر نمی کند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=161189

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.