به گزارش بازار به نقل از بازار سرمایه ایران (سنا)، محمود گودرزی درباره تغییر تمرکز بورس تهران بر پذیرش شرکت ها اظهار کرد: به عنوان بخشی از استراتژی توسعه مستمر بورس تهران و افزایش تعداد شرکت ها. و ابزارهای قابل مذاکره ای که شامل آن است. تعداد قابل توجهی از شرکت ها در سال 1403 آماده راه اندازی هستند. این شرکت ها طیف وسیعی از صنایع مختلف را در بر می گیرند و حضور آنها در بورس اوراق بهادار تهران تنوع و عمق بیشتری به بازار سرمایه ایران می بخشد.
وی افزود: با توجه به تغییر محوریت بورس تهران در حوزه پذیرش شرکت ها و توجه بیشتر به شرکت های کوچک و متوسط، پیش بینی می شود تعداد عرضه های اولیه در سال 1403 به بیش از 15 شرکت برسد. به منظور تسریع و بهبود فرآیند پذیرش شرکت، بورس اوراق بهادار تهران فرم ها، اسناد و مدارک پذیرش را اصلاح، تجمیع، انطباق یا حذف کرده است.
گودرزی ادامه داد: بورس اوراق بهادار تهران در سال 1402 بیش از 20 شرکت را پذیرفت که پیشنهاد اولیه پنج شرکت شامل پرداخت الکترونیک پاسارگاد (پی پاد)، گروه مالی شهر (شهر)، تامین مالی کاردان (تاکردان)، گروه مالی دیتام (داتام) و توسعه سوخت سبز زاگرس (شگستر) انجام شده است.
وی با اشاره به عرضه اولیه اولیه بورس اوراق بهادار تهران گفت: یکی از مهم ترین عرضه های اولیه بورس اوراق بهادار تهران که برای اولین بار در بازار سرمایه ایران صورت گرفت، عرضه اولیه یک شرکت پروژه ای (سهام عام) به نام زاگرس گرین است. . شرکت گسترش سوخت با نماد شگستر که با راه اندازی بازار سرمایه گذاری حرفه ای در بورس تهران امکان پذیر شد.
مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران افزود: علاوه بر این شرکت هایی که حداقل 100 میلیارد تومان سود داشته باشند می توانند وارد بورس تهران شوند. پذیرش این شرکت گام مهمی برای حمایت از شرایط محیطی کشور است.
وی با اشاره به برنامه بورس اوراق بهادار تهران برای توسعه ابزارها و محصولات مالی گفت: در سال 1402 بورس اوراق بهادار تهران دستورالعمل ها و رویه های پذیرش را به منظور آمادگی برای پذیرش شرکت ها از طیف های مختلف و امکان راه اندازی جدید بازنگری کرد. محصولات مالی در بازار سهام **یکی از اصلاحات مهمی که در دستورالعمل پذیرش انجام شد، فراهم کردن شرایط لازم برای پذیرش سهام شرکتهای فعال و نوپا در حوزه اقتصاد دیجیتال است.
گودرزی افزود: بورس تهران با توجه به اهمیت روزافزون فناوری های نوین و نقش شرکت های دانش بنیان در رشد و توسعه اقتصادی، توجه ویژه ای به حمایت از شرکت های فعال در حوزه های اقتصاد دیجیتال و دانش بنیان داشته است. فراهم کردن شرایط لازم برای پذیرش این شرکت ها در بورس و امکان استفاده از توانمندی های بازار سرمایه را به آنها داده است.
وی گفت: از دیگر اصلاحات انجام شده در دستورالعمل پذیرش بورس اوراق بهادار تهران، تعیین شرایط لازم برای ورود اوراق به بازار سرمایه گذاری حرفه ای است. بورس اوراق بهادار تهران با راهاندازی بازار سرمایهگذاری حرفهای، امکان گستره وسیعتری از ابزارها و محصولات مالی از جمله سهام شرکتهای پروژهای، صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی (PE)، صندوقهای خطرپذیر (VC) و صندوقهای تامینی را فراهم کرده است و هم اکنون از اولین شرکت پروژه در بازار سرمایه ایران.
گدرزی با اشاره به ابزارهای مالی برای توسعه بازار سرمایه گفت: بورس اوراق بهادار تهران در حال حاضر دارای ابزارهای مالی متنوعی است که می تواند ابزارهای مالی مانند سهام، حق تقدم، صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس (ETF) باشد. سهام، انواع درآمد مختلط و ثابت، انواع صکوک (اجاره، اوراق قرضه مربا و بهره) و ابزارهای مشتقه (قراردادهای آتی، اختیار معامله و اختیار فروش ثانویه) را برجسته کردند.
وی گفت: نگاهی به حجم و ارزش معاملات ابزارهای مالی در بورس اوراق بهادار تهران نشان می دهد که این ابزارها با استقبال خوبی از سوی سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار تهران مواجه شده و حجم و ارزش معاملات آنها در سال 1402 نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. 1401. مثلاً حجم و ارزش قراردادهای اختیار معامله در سال 1402 نسبت به سال 1401 به ترتیب 325 و 210 درصد رشد داشته است. علاوه بر این، بازار اختیار فروش ثانویه یکی از بازارهایی است که سرمایه گذاران به آن علاقه مند هستند، بنابراین ارزش معاملات این بازار در سال 1402 نسبت به سال 1401 تقریباً 600 درصد رشد داشته است.
این کارشناس بازار سهام ادامه داد: ارزش معاملات در سایر بازارهای بورس تهران نیز با افزایش همراه بوده است، به طوری که ارزش معاملات در بازار صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس و اوراق صکوک اسلامی در سال 1402 نسبت به سال 1401 است. به ترتیب 53 و 12 درصد افزایش یافت. بورس اوراق بهادار تهران برای تنوع بخشی به پرتفوی سرمایه گذاران همواره سعی در راه اندازی و طراحی ابزارهای مالی جدید داشته است، به گونه ای که با ایجاد زیرساخت ها و راه اندازی قراردادهای آتی روی تک تک سهام و همچنین راه اندازی معاملات آتی و اختیار معامله مبتنی بر ETF، گام مهمی برداشته شده است. در تنوع بخشیدن به ابزارهای معاملاتی موجود در بازار به دست آمده است.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات بورس تهران در سال 1402 در زمینه استفاده از ابزارهای نوین مالی، امکان تدوین و تصویب مدل اجرای سه استراتژی معاملاتی با استفاده از نرم افزار آنلاین (OMS)، همکاری با پنج مجموعه نرم افزاری جدید برای توسعه نرم افزار آنلاین، رویه مدیریت بازار در بازار آتی، ایجاد نظارت بر بازار اختیار معامله در وب سایت TSETMC و ارائه الزامات معاملاتی برای صندوق های جدید ذکر شد.
گدرزی با اشاره به حوزه تبدیل دیجیتال بورس اوراق بهادار تهران در سال 1402 گفت: در حال طراحی و پیاده سازی برخی سامانه های الکترونیکی هستیم که می توان از آن به عنوان سامانه رهگیری ناشران، سامانه یکپارچه بورس اوراق بهادار تهران (سیبا)، سامانه جامع نام برد. سامانه ردیابی دونده و سامانه ردیابی فعالیت، بازاریابی و پایگاه اطلاع رسانی جامع غرفه های مناطق مذکور. همچنین بورس تهران برای پذیرش شرکتهای فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال دستورالعمل پذیرش را اصلاح و شرایط لازم را برای پذیرش این شرکتها در بورس فراهم کرد.
وی گفت: از دیگر اقدامات تاثیرگذار بورس تهران در سال 1402 اصلاح طبقه بندی بازارها و تابلوهای بورس است که پس از اصلاح دستورالعمل پذیرش انجام شد. در همین راستا یک زیر شاخه به بازار دوم بورس اضافه شد و شرایط و روال پذیرش اصلاح و این اقدام باعث شد تا در آینده به راحتی ریزساختارها در هر یک از بازارها و تابلوهای بورس اصلاح شوند. ، در صورت لزوم
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بورس اوراق بهادار تهران بازار جدیدی تحت عنوان بازار سرمایه گذاری حرفه ای ایجاد کرد، گفت: راه اندازی بازار سرمایه گذاری حرفه ای یکی از مهمترین دستاوردهای بورس تهران در سال 1402 محسوب می شود، زیرا این بازار یک بازار سرمایه گذاری حرفه ای را فراهم می کند. فرصت خوبی برای پذیرش شرکت ها پروژه و راه اندازی معاملات برخی ابزارها و موسسات مالی مانند صندوق های سرمایه گذاری خصوصی (PE)، صندوق های خطرپذیر (VC)، صندوق های تامین مالی (PD) و صندوق های تامینی امکان معامله در سایر بازارها را فراهم می کند. آنها بازار سهام ندارند و معاملات آنها نیاز به دانش و تجربه کافی در زمینه تحلیل سرمایه گذاری دارد.
وی ادامه داد: شرکت توسعه سوخت سبز زاگرس اولین شرکت پروژه ای (سهام عام) است که با نماد شگستر در بازار سرمایه گذاری حرفه ای عرضه می شود. همچنین در سال 1402 بورس اوراق بهادار تهران به منظور تقویت معاملات دو طرفه در بازار و همچنین گسترش و تنوع ابزارهای سرمایه گذاری، زیرساخت هایی را ایجاد کرد و قراردادهای آتی تک سهام را راه اندازی کرد که به تعمیق بازار سرمایه و افزایش تنوع کمک شایانی کرد. . از سبد سرمایه گذاری
گودرزی بیان کرد: به همین منظور بورس تهران زیرساخت تسویه روزانه، وب سرویس اطلاعات تسویه روزانه، زیرساخت معاملات و وب سرویس اطلاعات نماد و در نهایت زیرساخت معاملات آنلاین ایجاد کرد. علاوه بر این، بورس اوراق بهادار تهران معاملات قراردادهای آتی مبتنی بر ETF و اختیار معامله را آغاز کرد.
وی به برنامه های بورس در سال 1403 گفت: تلاش برای افزایش گزینه های سرمایه گذاری و بهبود عملکرد بازار سرمایه ادامه خواهد داشت و در صورت فراهم شدن تسهیلات لازم به دنبال راه اندازی فروش تعهدی هستیم تا سرمایه گذاران بتوانند از راهکارهای جدید برای کسب سود از بازار منفی استفاده کنند.
همچنین یکی از اهداف دیگر بورس اوراق بهادار تهران، توسعه و تعمیق بازار ابزارهای مالی نوین از طریق اجرای فنی برخی استراتژیهای معاملاتی در بازار اختیار معامله، فراهم کردن امکان دستیابی به استراتژیها بین سررسیدهای مختلف آتی و بین آتی و آتی است. گزینه ها و سایر اقدامات مرتبط