به گزارش بازار، محمود بهمنی در نشست تخصصی پرورش ماهی قزل آلا در محیط های محدود اظهار داشت: یکی از برنامه های مهم شیلات با توجه به محدودیت منابع آبی، امکان استفاده حداکثری و بهینه از آب های دریایی به ویژه آب های شور است. دریای خزر با رعایت الزامات زیست محیطی.
برنامه شیلات پرورش ماهی قزل آلا نسل سوم دریای خزر افزود: طی 2 دهه گذشته مطالعات تحقیقاتی پرورش ماهی قزل آلا دریای خزر در مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور و در سال های اخیر با مشارکت آبزی پروری آب های داخلی آغاز شد. پژوهشکده اقدامات خوبی در خصوص ورود این ماهی در مقیاس های کوچکتر از قفس در دریای خزر نیز انجام شده است.
وی افزود: با توجه به سیاست های سازمان شیلات و نقش عملی پژوهش در این زمینه، به دنبال جایگزینی ماهی آزاد دریای خزر با راهکارهای علمی و عملیاتی هستیم.
بهمنی بیان کرد: با توجه به مطالعاتی که در زمینه ماهی قزل آلا انجام شده و نسل ششم این گونه در شرایط پرورشی تولید شده است، اکنون فرصت همکاری با مجموعه های دولتی، سازمان شیلات، کشور فراهم شده است. پژوهشکده علوم شیلات و همت بخش به این موفقیت برسیم که نویدبخش اتفاقات خوبی در آینده نزدیک است.
رئیس پژوهشکده علوم شیلات کشور با بیان اینکه دستیابی به بیوتکنیک گونه های بومی نیازمند مطالعات ویژه است، افزود: این مطالعات در رابطه با ماهی قزل آلا و با مشارکت بخش خصوصی و حمایت شیلات ایران، ماهی قزل آلا انجام شده است. به عنوان گونه ای مناسب برای دریای خزر معرفی شود. .
نشست تخصصی پرورش ماهی قزل آلا در محیط های محدود با تاکید بر پرورش ماهی در قفس به همت پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی کشور، مرکز ماهیان سردآبی کشور، مشارکت فعال بخش خصوصی، بهره برداران، تولیدکنندگان، سازمان شیلات ایران برگزار شد. و موسسه تحقیقات شیلات کشور جشن گرفتند.