به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، حسن اکبری با اشاره به اینکه اولویت کار تکمیل زیرساخت های قانونی برای مشارکت مردم در حفاظت جدی است، اظهار کرد: یکی از مهمترین ایرادات این است که بار حفاظتی همیشه آن است. بر دوش دولت افتاده است و ما نتوانسته ایم ظرفیتی را که مردم می توانند برای بهبود حفاظت از آن استفاده کنند، برآورده کنیم، هرچند تلاش می شود آیین نامه ها، دستورالعمل ها و قوانینی برای این منظور تدوین شود.
وی افزود: مهمترین ابزار ما در زمینه مشارکت در حفاظت، رسیدگی به تخریب و احیای گونه های جانوری است که در آن قانون دیده می شود و می تواند به ما کمک کند و همچنین قوانین و دستورالعمل های حوزه گردشگری نیز به ما کمک کند. طبیعت پایدار انتظار می رود برخی استان ها حفاظت مشارکتی و جلب مشارکت مردم در حفاظت را اعلام کنند و برخی نیز در شرف اطلاع رسانی هستند.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی کشور گفت: اکنون بسیاری از منابع طبیعی در کشور استفاده می شود اما ساماندهی نشده است.
اکبری ادامه داد: اگر مردم در زمینه زباله و رعایت حقوق حیوانات آموزش های لازم را ببینند قطعا از طبیعت گردی و تفریح درآمد کسب خواهند کرد. محیط زیست استفاده از آن می تواند به حفاظت بهتر کمک کند، هرچند در تمام نقاط دنیا هنگام استفاده از یک جاذبه، باید سهم حفاظتی خود را پرداخت کند، حتی اگر این اتفاق در کشور ما رخ دهد.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی کشور درباره گونه های در معرض خطر انقراض اظهار داشت: برنامه ها و اقدامات گسترده و ویژه ای برای گونه هایی مانند یوزپلنگ آسیایی و گوسفند مرغ به عنوان مثال در مورد یوزپلنگ انجام شده است. ایمنی راه ها آغاز شده است و در نزدیک به یک ماه اخیر پیشرفت خوبی داشته است.
اکبری ادامه داد: در حوزه تکثیر، گسترش زیستگاه های یاوس، حفاظت از کریدورهای یاو، کسب حقوق عرفی و آموزش جوامع محلی برنامه های گسترده ای را آغاز کرده ایم که امیدواریم بتوانیم به عنوان مکمل منابع اعتباری ادامه دهیم.
وی در خصوص گوسفندان که از گونه های در خطر انقراض است، افزود: برای این گونه در غرب کشور و در استان آذربایجان غربی اقدامات گسترده ای در جهت افزایش حفاظت از زیستگاه، آموزش جوامع محلی و خرید محصولات کشاورزی برای کاهش خسارت انجام شده است. برای تولید مثل این گونه .
به گفته وی، اقدامات خوبی برای گوزن زرد در زمینه افزایش مزارع و بهینه سازی مزارع در اسارت و همچنین در زمینه فعال سازی مجدد گوزن های گمشده در برخی استان ها و یا در زمینه ژنتیکی برای تقویت جمعیت گوزن ها انجام شده است. قوچ، میش، کل و بز که محدود شدند، اقدامات بسیار ارزشمندی آغاز شده است.
اکبری در ادامه با تاکید بر اینکه چهارمحال و بختیاری از استان های مهم حوزه زاگرس است، تصریح کرد: آنچه برای ما مهم است داشتن جمعیت زنده پلنگ در این استان است، البته بررسی پلنگ در زیستگاه های استان در این استان است. نقشه ما. وی برای منطقه تنگ صیاد به عنوان زیستگاهی ارزشمند با تنوع گیاهی خارق العاده که در واقع جمعیت مطلوبی از شکار و پلنگ درنده را پشتیبانی می کند، برنامه های ویژه ای دارد.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی کشور گفت: البته در تنگ صیاد یک گونه گیاهی بومی یا انحصاری وجود داشت که با توجه به اعتبار حدود 500 میلیون تومانی ممکن است در همین گستردگی پراکندگی کمی از این گونه داشته باشیم. منطقه و حفاظت بهتر از آن.
اکبری افزود: در حوزه تالاب نیز اقدامات بسیار ارزنده ای در چهارمحال و بختیاری انجام شده است که باعث شده ذخیره مناسبی برای پرندگان مهاجر داشته باشیم و خوشبختانه کیفیت کارهای فنی در حوزه تنوع زیستی در استان هایی مانند چهارمحال و بختیاری قطعا قابل مقایسه با استان های دیگر است نه این که این مشکل نشان از فعالیت تیم محیط زیست طبیعی در استان داشته باشد.
وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در زمینه شکار غیرمجاز آمار بالایی دارد، خاطرنشان کرد: تعداد اسلحه در دست مردم و تعداد شکارچیان غیرمجاز نسبت به برخی استان ها بسیار زیاد است اما زحمات محیط بانان و … نظافت این امکان را به ما داده است که ذخایر قابل قبولی از گونه هایی مانند بز و بز در استان داشته باشیم.