افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 5 November , 2024
2

برنامه دولت برای افزایش حقوق بازنشستگان تورم زا نیست

  • کد خبر : 167871
برنامه دولت برای افزایش حقوق بازنشستگان تورم زا نیست

به گزارش بازار، مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی به تبصره 6 لایحه بودجه 1403 که مربوط به درآمدهای مالیاتی دولت است، درآمد مالیاتی را یکی از مهمترین منابع درآمدی دولت در بودجه سالانه کشور عنوان کرد. وابستگی به منبع درآمد حاصل از فروش نفت با توجه به نوسانات شدید قیمت و همچنین تحریم‌پذیری آن، […]

به گزارش بازار، مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی به تبصره 6 لایحه بودجه 1403 که مربوط به درآمدهای مالیاتی دولت است، درآمد مالیاتی را یکی از مهمترین منابع درآمدی دولت در بودجه سالانه کشور عنوان کرد. وابستگی به منبع درآمد حاصل از فروش نفت با توجه به نوسانات شدید قیمت و همچنین تحریم‌پذیری آن، یکی از چالش‌های اصلی کشور محسوب می‌شود. بنابراین افزایش درآمدهای مالیاتی و در نتیجه کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی در بودجه سالانه همواره یکی از مهمترین اولویت های کشور بوده است.

به گفته بازوی پژوهشی مجلس، درآمدهای مالیاتی باید همراه با کاهش فشار مالیاتی بر واحدهای اقتصادی و با افزایش شفافیت، کاهش فرار مالیاتی و هدفمندسازی معافیت‌های مالیاتی افزایش یابد.

در ادامه گزارش مذکور به بررسی درآمدهای مالیاتی دولت های مختلف در دهه اخیر پرداخته و بیان داشت: در لایحه بودجه سال 1403 درآمدهای مالیاتی بدون احتساب درآمدهای گمرکی بالغ بر 1122 میلیارد تومب در نظر گرفته شده است که در مقایسه با سال گذشته معادل 49.8 میلیارد تومان است. قانون بودجه از 1402. درصد رشد داشته است.

میزان درآمد مالیاتی مورد انتظار در سال 1403 دست کم گرفته نمی شود و در صورت توجه بیشتر دولت به کاهش فرار مالیاتی و افزایش تعداد مودیان، ممکن است افزایش یابد. بررسی رشد درآمدهای مالیاتی در سال های اخیر نیز نشان می دهد که می توان به رشد 50 درصدی درآمد مالیاتی دست یافت.

دولت سیزدهم درآمد مالیاتی را افزایش داده است اما نه با افزایش نرخ مالیات.

بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس از سال 1400 تاکنون درآمدهای مالیاتی چه در مبالغ مصوب (ارقام مندرج در قوانین بودجه) و چه در عملکرد (وصول واقعی مالیات) هر سال بیش از 50 درصد رشد داشته است. . مالیات).

لازم به ذکر است که این رشد به دلیل افزایش نرخ مالیات در قوانین کشور نیست، بلکه به این دلیل است که در این سال ها شاهد کاهش نرخ مالیات واحدهای تولیدی و معافیت از واردات نهاده های دارویی بوده ایم. مالیات بر ارزش افزوده کشور در قوانین بودجه سالانه. همچنین نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی نیز در این مدت به یک درصد کاهش یافته است.

بنابراین می توان گفت بیشترین افزایش درآمد مالیاتی مربوط به تورم است و ثانیاً مربوط به کاهش فرار مالیاتی و افزایش تعداد مودیان است که نظام مالیاتی عادلانه تری را نیز به دنبال دارد.

در ادامه این گزارش مرکز پژوهش های مجلس به بررسی بند مربوط به افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده پرداخت و نوشت: بر اساس لایحه بودجه سال 1403 نرخ مالیات بر ارزش افزوده با افزایش یک درصدی معادل 10 تعیین شده است. درصد و منابع این تغییر به دلیل تناسب حقوق سربازان و مستمری بگیران روستایی و والدین شهدا است.

در ادامه گزارش مربوطه به بررسی نظام مالیات بر ارزش افزوده پرداخته و آن را یکی از مالیات‌های مبتنی بر مصرف دانست که در حال حاضر بیش از 160 کشور از آن به عنوان پایه مالیاتی پایه با اهدافی همچون افزایش درآمد مالیاتی دولت و گسترش شفافیت در اقتصاد استفاده می‌کنند. ساختار می گیرند.

نرخ مالیات بر ارزش افزوده؛ 8 سال ثابت / 65 درصد درآمد دولت با تنها یک درصد رشد مالیات بر ارزش افزوده

بر اساس اعلام مرکز پژوهش های مجلس، با توجه به ثابت بودن نرخ مالیات بر ارزش افزوده از سال 1393، با افزایش این نرخ مالیاتی و در عین حال کاهش نرخ مالیات برای اشخاص حقوقی، امکان اصلاح نظام مالیاتی و کاهش آن وجود دارد. مالیات فشار بر واحدهای تولیدی ، کسری بودجه دولت را کاهش داد و درآمد مالیاتی را افزایش داد.

همانطور که در گزارش مرکز پژوهش های مجلس پیش بینی شده بود، در سال 1403 هر یک درصد افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده منجر به افزایش تقریباً 65 میلیارد تومانی درآمد مالیاتی می شود.

بر اساس اعلام بازوی پژوهشی مجلس، دامنه معافیت های کالا و خدمات در قانون مالیات بر ارزش افزوده کشور بسیار گسترده است که منجر به کاهش اثرات افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده می شود. ارزش در معیشت جامعه

بر اساس تحقیقات انجام شده و بر اساس اوزان سبد کالا و خدمات مصرفی خانوارهای شهری از سوی بانک مرکزی، حدود 71 درصد از کالاها و خدمات مصرفی مردم از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند. همچنین با توجه به بودجه بانک مرکزی، این نسبت برای مواد غذایی و آشامیدنی به 84 درصد افزایش می یابد. به عبارت دیگر مالیات بر ارزش افزوده در ایران تاثیری بر کالاهای اساسی و مواد غذایی، نیازهای اولیه مردم ندارد، بنابراین افزایش یک درصدی این مالیات معیشت اقشار کم درآمد را به خطر نمی اندازد.

در این گزارش تاکید شده است که نرخ مالیات بر ارزش افزوده در ایران کمتر از بسیاری از کشورهای همسایه است و همچنین با میانگین کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (اکو) تفاوت معناداری دارد.

همچنین نسبت این مالیات به تولید ناخالص داخلی در ایران 1.94 درصد (کمتر از 2 درصد) است. در حالی که میانگین این نسبت در کشورهای عضو سازمان توسعه اقتصادی و همکاری (ECO) 6.7 درصد است، در ترکیه این نسبت معادل 4.6 درصد است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=167871

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.