افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
1

برق نیست اما آلودگی هوا هست!

  • کد خبر : 435425
برق نیست اما آلودگی هوا هست!

آفتاب نیوز: روز گذشته سازمان هواشناسی به دلیل افزایش غلظت آلاینده های جوی و کاهش کیفیت هوا به ویژه در ساعات اولیه صبح از دیروز تا فردا دوشنبه (5 تا 8 آبان) در شهرهای تهران، کرج، اراک و تهران هشدار زرد صادر کرد. اصفهان. و اهواز. در این شرایط افزایش غلظت آلاینده ها، افزایش شاخص […]

آفتاب نیوز:

روز گذشته سازمان هواشناسی به دلیل افزایش غلظت آلاینده های جوی و کاهش کیفیت هوا به ویژه در ساعات اولیه صبح از دیروز تا فردا دوشنبه (5 تا 8 آبان) در شهرهای تهران، کرج، اراک و تهران هشدار زرد صادر کرد. اصفهان. و اهواز.

در این شرایط افزایش غلظت آلاینده ها، افزایش شاخص آلودگی هوا به سطح ناسالم برای گروه های حساس و در صورت عدم کنترل منابع آلاینده در مناطق پرتردد، دور از انتظار برای همه گروه ها نیست.

همچنین آلودگی هوا مدارس کلانشهر اهواز و پنج شهر دیگر استان خوزستان را تعطیل کرد. در نقشه جهانی هوا، شدت آلودگی ناسالم اهواز برای همه گروه ها نشان داده شده است. شاخص آلودگی اهواز روز گذشته به عدد 158 رسید. اراک که یکی از شهرهای اعلام شده از سوی کارشناس هواشناسی است، دارای شاخص آلودگی 162 بوده و این عدد برای همه گروه ها سالم نیست. شماره 170 برای اصفهان نمایش داده شد. شاخص آلودگی هوای کرج 111 و تهران 121 بوده است.

صداقت رئیس جمهور ایده زیست محیطی توقف سوختن گازوئیل را رد کرد

المیرا شریفی مقدم طی چند روز گذشته از فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت پرسیده بود چند درصد از آلودگی هوا ناشی از سوختن سوخت است؟ مهاجرانی پاسخ داد که عدد دقیقی ندارد. شریفی مقدم همچنین در یک پیش‌نمایش از پیش تعیین‌شده به مهاجران گفت: طبق اعلام سازمان محیط زیست تنها ۷ درصد آلودگی هوا ناشی از سوختن سوخت است.

چند روز پیش همه از توقف سوختن سوخت به نفع سلامت مردم صحبت می کردند. تا جایی که حتی معاون اجرایی رئیس جمهور با عذرخواهی از مردم بابت خاموشی های احتمالی گفت: قرار نیست عده ای بمیرند تا برق داشته باشیم.

سرانجام روز چهارشنبه هفته گذشته رئیس جمهور تصمیم گرفت حقیقت ماجرا را در مقابل دوربین خبرنگاران با مردم در میان بگذارد. پس از جلسه هیات رئیسه، پزشکان به خبرنگاران اعلام کردند که ذخایر ما کم است و این احتمال وجود دارد که در زمستان دچار مشکل شویم. بالاخره حالا باید ذخایر خود را مدیریت کنیم. این سخنان رئیس جمهور دلایل زیست محیطی سوختن سوخت را کنار گذاشت و روند رسانه ای در روزهای اخیر مربوط به کمبود ذخایر انرژی، کمبود نیروگاه و عدم مدیریت سوخت تا پایان زمستان بود و هیچکس اهمیتی نداد. در مورد آن نفس مردم دیگر نمی شود!

پس از گذراندن تب ارائه تحلیل های مختلف مرتبط با مدیریت سوخت و انرژی؛ روز شنبه، آخرین روز، ذرات ریز در آسمان چند شهر مشاهده شد. همین کافی بود تا مسئولین بار دیگر از جان و سلامت مردم صحبت کنند و ساکنان کلانشهرهای اراک، اصفهان و کرج از خود بپرسند: چرا حتی پس از سوختن گازوئیل آلودگی همچنان ادامه دارد؟

داده های ناقص همچنان ارائه می شود

این در حالی است که تهران و اهواز با شاخص آلایندگی بالای 100 جزو آلوده ترین شهرها بودند که پیش از این احمد طاهری، رئیس مرکز ملی تغییر اقلیم و هوا در گفت و گو با «فهریختگان» گفته بود که بخش قابل توجهی از آلودگی تهران ناشی از موبایل است. منابع، یعنی خودروها، و ربطی به سوخت دیزل ندارد. در این صورت اگر دلیل آلودگی تهران را منابع سیار فرض کنیم; این سوال پیش می آید که چرا دولت آلودگی هوا را با سوختن مازوت مرتبط دانسته و گفته است که سوختن مازوت در سه شهر کرج، اصفهان و اراک متوقف می شود؟ چرا پس از توقف سوختن گازوئیل همچنان شاهد آلودگی هستیم؟ دلیل واقعی آلودگی این سه شهر چیست؟ هواشناسی کشور برای پنج کلانشهر ذکر شده در سه روز نخست هفته جاری وضعیت زرد اعلام می کند. این در حالی است که دلیل آلودگی و حتی تعطیلی اهواز اعلام نشده است.

نکته تاسف بار این است که شهروندان به ارقام ثبت شده توسط سامانه پایش کیفیت هوای کشور دسترسی ندارند و این بدان معناست که شهروندان نمی توانند به طور جداگانه و اصولی میزان هوای پاک شهر خود را بررسی کنند یا تعداد روزهای ناسالم آبان را با هم مقایسه کنند. . امسال با نوامبر 10 سال پیش. دسترسی ایجاد شده در سایت عمومی جدا یا به روز نمی شود. آیا اشتباه نیست که سازمان مسئول دلیل ارائه این ارقام بسیار بی دقت را به هموطنان اعلام کند و بگوید چرا ساکنان شهرهای مختلف اجازه بررسی و مقایسه روزهای پاک، سالم و ناسالم در شهر خود را ندارند؟

تهران از ابتدای سال تا 5 آبان چند روز هوای پاک داشته است؟

یکی از شهرهای آلوده اعلام شده از سوی سازمان هواشناسی کشور تهران بود. بر اساس اعلام سایت پایش کیفیت هوای تهران، از اول فروردین ماه سال جاری تا پنجم آبان ماه، پنج روز هوای پاک، ۱۶۴ روز هوای قابل قبول، ۷۱ روز حساس برای گروه های حساس و دو روز ناسالم در تهران داشتیم. در مدت مشابه سال گذشته هشت روز هوای پاک، 171 روز قابل قبول، 57 روز ناسالم برای گروه های حساس و 6 روز ناسالم در تهران داشتیم. در سال 1401، از ابتدای آوریل تا 26 نوامبر، تنها دو روز هوای صاف ثبت شد. همچنین 136 روز هوای قابل قبول، 92 روز هوای ناسالم برای گروه های حساس، هشت روز ناسالم، دو روز بسیار ناسالم و دو روز خطرناک ثبت شد.

نکته مهم در جدول ترسیم شده از هوای آبان ماه تهران در سال های مختلف این است که شهروندان تهرانی ۶ سال گذشته را بدون هوای پاک سپری کرده اند.

منبع: روزنامه فرهیختگان

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=435425

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.