به گزارش بازار، در نشست تجاری ایران و سنگاپور برای تقویت سطح روابط پیشنهاد شد شرکت های بزرگ ایرانی دفاتر و نمایندگی های خود را در سنگاپور افتتاح کنند تا توانمندی های خود را بهتر ارائه کنند و سرمایه اصلی را به کامبوج منتقل کنند. این کشور از نظر منابع و نیروی انسانی شرایط بهتری دارد و می تواند به کاهش هزینه های تولید کمک کند.
در این نشست نیلوفر اسدی مدیرکل نایب رئیس بین الملل اتاق ایران ابتدا به تشریح جایگاه، ماموریت ها و ارکان اتاق ایران پرداخت و تقویت صادرات غیرنفتی را اولویت این نهاد عنوان کرد.
بر اساس اظهارات وی، سنگاپور یکی از مهم ترین اقتصادهای جنوب شرق آسیا است که جایگاه خود را در منطقه و جهان به خوبی مشخص کرده است. ایران در حال حاضر فعالیت های تجاری خود را به ویژه در زمینه صنایع غذایی با این کشور ادامه می دهد.
وی در ادامه به تحریم ها و چالش های تجاری و بانکی ناشی از این موضوع اشاره کرد و افزود: ایران معتقد است که می تواند در حوزه غذا و دارو با سنگاپور روابط بیشتری داشته باشد. از سوی دیگر فعالان اقتصادی به خوبی می دانند که چگونه بر این محدودیت ها غلبه کنند. بنابراین، کار را باید به تاجران واگذار کرد، زیرا آنها بهتر از هرکسی می دانند که چگونه عمل کنند. اتاق ایران نیز از این روند حمایت می کند.
اسدی تنوع محصولات ایرانی را برجسته کرد و افزود: ایران عضو سازمان های منطقه ای است و می تواند از این جایگاه در تجارت بهره مند شود.
در ادامه امیرهوشنگ بیرشک، رئیس کمیته مشترک تجارت ایران و سنگاپور گفت: این تجارت تحت تاثیر تحریم ها قرار گرفته است و به همین دلیل درخواست تجار ایرانی از همتایان خود در سنگاپور این است که روی کار بیایند. مانند سایر کشورها و سطح روابط افزایش می یابد. در این شرایط فعالان اقتصادی ایران با بسیاری از کشورها در ارتباط هستند و به روابط خود ادامه می دهند.
همانطور که در این نشست گفته شد، محمد امین، تاجر سنگاپوری که تجار کامبوجی نیز به نمایندگی از وی حضور داشتند، اظهار داشت: علیرغم برخی نظرات در مورد ایران، تصمیم گرفتم به ایران سفر کنم و از نمایشگاه ایران اکسپو بازدید کنم.
وی ادامه داد: اقتصاد سنگاپور به نیروی انسانی و تفکر آن بستگی دارد. سنگاپور دارای مساحت کوچک و منابع محدود است. اما این به نیروی انسانی بستگی دارد، به همین دلیل است که من با این دیدگاه از اهمیت ایجاد رابطه با مردم و افکار آنها به ایران سفر کردم. در این سفر همچنین متوجه شدم که ظرفیت های خوبی برای تقویت سطح روابط بین دو کشور وجود دارد.
امین همچنین به موانعی که پیش روی تجار ایرانی و سنگاپوری برای گسترش روابط تجاری وجود دارد اشاره کرد و تاکید کرد: نکته مهم این است که هیچ یک از شرکت های بزرگ ایرانی در سنگاپور دفتر و نمایندگی ندارند، در صورتی که لازم است جامعه اقتصادی این مراکز را بشناسیم. و شعبه هایی ایجاد شود.
وی در خصوص برقراری روابط دو کشور با وجود تحریم ها، تصریح کرد: این تحریم ها یک جانبه است و می تواند سال ها باقی بماند، بنابراین باید چاره اندیشی شود. از سوی دیگر دنیای امروز به سمت دیجیتالی شدن پیش رفته است و بدون شک راهکارهای بسیاری برای مقابله با محدودیت های اعمال شده بر فعالان اقتصادی وجود دارد که باید از آنها استفاده کنیم.
به گفته وی، کامبوج از ظرفیت ها و منابع خوبی برخوردار است و سرمایه گذاران و تجار ایرانی می توانند از این موقعیت استفاده کنند. زیرا زمین، آب و منابع کافی برای تولید وجود دارد و می توان از آنها استفاده کرد.
در ادامه، برهان مصطفی، تاجر سنگاپور، با بررسی مطالعات انجام شده درباره روابط ایران در جهان، گفت: سطح روابط تجاری ایران با کشورهای جنوب شرق آسیا در مقایسه با کشورهای همسایه و غرب آسیا پایینتر است. اکنون برای گسترش روابط ایران و سنگاپور می توان مدلی طراحی کرد که بر اساس آن مرکز معاملات مالی در سنگاپور و بسترهای سرمایه گذاری در کامبوج تشکیل شود. این مدل قابل اجرا می باشد. زیرا دولت کامبوج به تجارت حلال علاقه دارد و این تمایل برای انجام آن وجود دارد.
بر اساس اظهارات وی، برای تجار ایرانی علاقه مند به سرمایه گذاری در کامبوج می توان مدلی تعریف کرد که بر اساس آن ابتدا حمایت از سرمایه گذاران در اولویت قرار گیرد، سپس مدیریت تجاری ایرانیان در کامبوج، امکان انتقال پول، ایجاد پل ارتباطی شکاف بین کارآفرینان دو کشور را پر کند و در نهایت شرایط را برای کسب و کارهای سریع و پرظرفیت ایرانیان ایجاد کند.
مصطفی از وجود منطقه اقتصادی در کامبوج و امکان معافیت مالیاتی و استفاده از نیروی کار ارزان برای سرمایه گذاران و اثرات مثبت آن در کاهش هزینه های تولید خبر داد.
به گفته این فعال اقتصادی، سرمایه گذاران ایرانی می توانند در بازار کامبوج در حوزه مواد غذایی، دارویی، خدمات لجستیک و لوازم آرایشی و بهداشتی سرمایه گذاری کنند.
بازرگانان سنگاپور به کسانی که علاقه مند به ورود به بازار سنگاپور هستند پیشنهاد می کنند، از آنجایی که زمین و نیروی کار در سنگاپور گران است، بهتر است دفتر مرکزی خود را در این کشور و سرمایه گذاری خود را به کامبوج منتقل کنند، از این طریق حتی آنها مجبور به نقل مکان به بازار خواهند شد. از کشورهای دیگر دسترسی داشته باشید.
در ادامه بازرگانان ایرانی سوالات خود را در مورد چگونگی استفاده از تسهیلات این کشور برای سرمایه گذاری مطرح کردند.