یکی از مشکلاتی که افراد کوتاه قد با آن درگیر هستند مشکلات روحی میباشد زیرا آنها همواره خود را با دیگران مقایسه میکنند و از کوتاهی قد خود ناراحت هستند. حال ممکن است بپرسید در صورت کوتاه قد بودن چگونه قد خود را بلند کنیم؟ عمل افزایش قد باعث اصلاح استخوانهایی میشود که از نظر طولی با یکدیگر برابر نیستند و در نتیجه کمک میکند تا فرد قد بلندتری داشته باشد. این عمل از عملهای سختی میباشد که افراد برای رسیدنبه قد بلندتر دست به انجام آن میزنند. برای اینکه بدانید عمل جراحی برای افزایش قد چگونه است تا پایان این مقاله از مجله اینترنتی جراحی زیبایی ما همراه باشید.
در گذشته مردم افزایش قد و برطرف کردن مشکل کوتاهی را غیر ممکن میدانستند اما به مرور با پیشرفت علم تکنیکهای جراحی برای بلندتر شدن قد افراد بوجود آمد. در صورتی که صفحات رشد بسته نشده باشند میتوان با انجام حرکات ورزشی کششی و استفاده از داروهای افزایش قد به رشد بیشتر قد کمک نمود اما در صورت بستهشدن صفحات رشد تنها راه افزایش قد جراحی میباشد. در نتیجه پس از سن بلوغ افزایش قد با کمک دارو ها کاری دشوار و در بیشتر مواقع غیر ممکن است.
عمل افزایش قد چگونه انجام میشود؟
اکنون ببینیم جراحی افزایش قد چگونه است؟ در عمل جراحی افزایش قد نخست استخوان پا را میشکنند. دستگاه فیکساتور توسط پین یا پیچ به استخوانهای پا وصل میگردد. در واقع فیکساتور همان دستگاه فلزی خارجی میباشد که به پین متصل میگردد. با گذشت زمان عمل تنظیم فیکساتور انجام میگیرد و باعث فاصلهگرفتن استخوانها و بهوجودآمدن بافت استخوانی جدید در قسمت خالی خواهد شد.
در نتیجه طول ساق افزایش پیدا میکند. شاید چندین ماه طول بکشد تا این افزایش قد اتفاق بیفتد. در این مدت انجام رژیم سخت و فیزیوتراپی و تمرینات دیگر برای بیمار ضروری میباشد. روش دیگری که برای عمل قد از آن استفاده میگردد گذاشتنمیله داخل استخوان میباشد که این میله از رشد استخوان و بلند شدن آن حمایتکرده و باعث افزایش طول استخوان میشود. در هر دو روش جراحی بیمار بیهوش میباشد. پس از شناخت چگونگی جراحی افزایش قد میتوانیم درست فکر کنیم و در این مورد تصمیم درستی بگیریم.
چه مقدار پس از جراحی افزایش قد خواهید داشت؟
نتیجه عمل افزایش قد ممکن است ۶ تا ۹ ماه طول بکشد. در صورتی که وزن بیشتر از ۶۰ تا ۶۵ کیلوگرم باشد باید از ویلچر استفاده شود تا فشار کمتری بر روی پاها ایجاد شود. میزان افزایش قد بسته به قد مورد نظر بیمار از هفت و نیم تا ۱۰ سانتیمتر میباشد.
بررسی عمل افزایش قد برای سنین مختلف
کوتاهی قد برای بعضی از افراد قابل تحمل نمیباشد و درصدد یافتن راهی هستند تا بتوانند آن را درمان کنند. هر فردی در کودکی تصویری از قد خود در آینده دارد که ممکن است به خاطر عوامل بیولوژیکی و محیطی نتواند به خواستهای که دارد برسد. راه حل قطعی و دائمی برای رسیدن به این خواسته عمل افزایش قد میباشد. کودکان و نوجوانان تا پایان سن بلوغ و زمانی که رشد صفحات استخوانی بستهنشده است افزایش قد دارند اما پس از این سن تنها با جراحی جهت افزایش قد میتوان به رشد قد کمک کرد.
در جراحی برای افزایش قد هیچ محدودیت سنی وجود ندارد و تنها چیزی که مهم است آمادگی بدن و تراکم استخوان و کیفیت آن میباشد. این جراحی بهتر است تا قبل از ۴۰ سال که تراکم استخوانها هنوز کم نشده است انجام گیرد. بنابراین جراحی افزایش قد در بزرگسالان برخلاف نوجوانان و کودکان به سن و تراکم استخوان وابستهاست.
عمل افزایش قد برای سنین زیر ۱۸ سال
اگر زیر ۱۸ سال هستید و میخواهید عمل افزایش قد را انجام دهید نخست بهتر است تا با آزمایشهایی که توسط اشعه ایکس انجام میگیرد صفحات رشد خود را مورد بررسی قرار دهید زیرا ممکن است صفحات رشد شما هنوز بستهنشده باشد و در نتیجه شما میتوانید به کمک ورزشهای خاص و رعایت رژیم غذایی خاص به افزایش قد خود کمک کنید. اگر نتوانستید با استفاده از ورزشها و رژیم غذایی و تغذیه مناسب به هدف خود برسید میتوانید با پزشک خود مشورت کرده و از عمل افزایش قد استفاده کنید.
عمل افزایش قد برای سنین بالای ۱۸ سال
معمولاً بعد از سن ۱۸ سالگی صفحات رشد بسته میشود. در نتیجه دیگر به صورت طبیعی افزایش قد صورت نمیگیرد. در این وضعیت معمولاً دیگر قرص و دارو و یا پکیجهای افزایش قد تأثیر. زیادی نمیگذارد. اکثر روشهایی که ادعا میکنند بعد از سن ۱۸ سالگی میتوانند با طب سنتی یا سوزنی و یا لیزر و آمپول و داروهای افزایش قد باعث رشد قد شوند چندان مورد تأیید نمیباشند. تنها راهی که کمک میکند پس از سن ۱۸ سالگی و بستهشدن صفحات رشد قد بلندتری داشته باشید عمل افزایش قد میباشد. بهترین سن برای انجام عمل افزایش قد بین ۱۸ تا ۲۰ میباشد اما تا سن ۴۰ سالگی نیز این عمل انجام میگیرد. البته برای انجام این عمل در سن ۴۰ سالگی باید فرایند استخوانسازی مورد بررسی قرار بگیرد و تراکم استخوان آزمایش شود.
عوارض جراحی افزایش قد
جراحی افزایش قد درست است که فرد را به خواستهاش که داشتن قد بلند است میرساند اما مانند همه جراحیها با عوارضی همراه است. در اینجا به شما میگوییم که عمل جراحی افزایش قد چه عوارضی دارد.
آهسته یا سریع بودن بهبود استخوان
در بعضی از افراد ممکن است که استخوان به صورت سریع بهبود یابد که به خاطر سیستم بیولوژیکی بدن فرد میباشد. در صورتی که تسریع بهبود استخوان در زمان درست توسط پزشک تشخیص دادهشود پزشک میتواند میزان افزایش طول روزانه را برای تثبیت بیشتر کند. امکان نیاز بیمار به جراحی دوم نیز وجود دارد. اگر بهبود استخوان آهسته انجام شود پزشک افزایش روزانه را کم میکند. در نتیجه دوره درمان بیشتر طول میکشد.
انقباض عضلات
انقباض عضلات باید در مدت زمان افزایش قد با اکستنشن استخوان همراستا باشد. در صورتی که این عمل انجام نگیرد به علت تطابق نداشتن طول استخوان و عضله تأثیر بدی بر روی تحرک پا گذاشتهمیشود. بهکمک تمرینات ورزشی و توسط فیزیوتراپی معمولاً این مشکل حل میشود.
استئومیلیت عفونت استخوان
یکی از عوارض جراحی افزایش قد استئومیلیت میباشد که معمولاً پس از عمل افزایش قد اتفاق میافتد. عفونت استخوان یا استئومیلیت میتواند در جریان خون یا بافت نرم اطراف انتشار پیدا کند و تأثیر بر روی سیستم ایمنی بدن بگذارد. تشخیص زود هنگام این مشکل به وسیله معاینه فیزیکی و آزمایش خون انجام میگیرد.
آسیب عصب و عروق خونی
اگر در انجام عمل افزایش قد به اعصاب و عروق خونی صدمهای وارد شود امکان از دستدادن دائمی یا موقت حرکت وجود دارد.
انقباض و سفتی مفاصل
ممکن است در طی جراحی افزایش قد ماهیچهها در اثر افزایش طول حالت سفت و دردناکی به خود بگیرند. در صورت سفت شدن بیش از اندازه ماهیچه، مفاصل مجاور کشیدهمیشوند و امکان سفت شدن یک مفصل یا دررفتگی وجود دارد. با جلسات فیزیوتراپی و تمرینات مکرر معمولاً این مشکل پیشگیری میشود.
عفونت محل پین
این مشکل میتواند در اثر تعویض دیر هنگام پانسمان و تکنیکهای ضعیف مراقبت به وجود آید عفونت در چنین حالتی باید مرتب کنترلشده و از داروهای آنتی بیوتیک استفاده شود.
مشکلات خواب و درد
همه بیماران پس از انجام عمل افزایش قد معمولاً از روز اول تا بهبودی کامل با درد همراه خواهند بود. درست است که درد روزهای اولیه شدیدتر است و به مرور زمان و با کمک رژیم درمانی و استفاده از داروها اسمارتک نیوز درد کاهش پیدا میکند. آستانه تحمل درد در افراد مختلف متفاوت میباشد. بعضی از افراد در مقابل درد مقاومت بیشتری دارند اما ممکن است بعضی از افراد پس از جراحی به علت درد زیاد دچار مشکلاتی در خواب شوند.
ورزش جایگزین عمل جراحی می شود؟
باید در نظر داشته باشید که در افرادی که زیر ۱۸ سال سن دارند و هنوز صفحات رشد کاملاً بستهنشده است قبل از انجام عمل جراحی بهتر است از ورز شهایی که برای افزایش قد مفید میباشد استفاده کنند. در معرفی بهترین ورزش ها برای افزایش قد میتوانیم به ورزش شنا، بسکتبال، والیبال، یوگا و دوچرخه سواری اشاره کنیم. همچنین انجام حرکات کششی مانند طنابزدن، بارفیکس، حرکت پل و کشش رو به جلو میتواند کمک زیادی در افزایش قد داشته باشد.
سخن پایانی
افراد زیادی هستند که دوست دارند قد بلندی داشته باشند و برای رسیدن به این خواسته همه راههایی را که آنها را به هدفشان میرساند امتحان میکنند. این افراد میتوانند تنها با داشتن قد بلند اعتماد به نفس لازم خود را به دست بیاورند. یکی از راههای مطمئن در رسیدنبه این هدف عمل افزایش قد میباشد. قبل از سن ۱۸ سالگی به دلیل بسته نشدن صفحات رشد هنوز امید به افزایش قد وجود دارد و میتوان با استفاده از داروهای مختلف و ورزشهای مخصوص افزایش قد این کار را انجام داد.
اما پس از بسته شدن صفحات رشد دیگر با کمک هیچ دارو و ورزشی نمیتوان به بلندتر شدن قد کمک کرد و تنها راه بلندتر شدن قد عمل افزایش قد میباشد. البته انجام این عمل بیخطر نمیباشد و با عوارضی که در بالا به آن اشاره شده است همراه است. این عمل بیشتر برای افرادی که دچار مشکلات استخوانی و نابرابری در اندازه استخوانها هستند پیشنهاد میشود و برای افرادی که به درخواست خود برای بلندتر شدن قد این عمل را انجام میدهند جنبه درمانی ندارد.
توجه: این مطلب یک توصیه پزشکی یا دارویی نیست!