حضرت آیتالله خامنهای یکی از ویژگیهای انتخابات ایران را آزادی عمل مردم برای حضور در انتخابات برشمردند و یادآور شدند: مردم با انگیزه در انتخابات کشور شرکت میکنند، با میل و رغبت در انتخابات شرکت میکنند. فکری دارند، آن را دنبال می کنند و این بسیار ارزشمند است.
به گزارش ایسنا، حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار بر پاسداشت دستاوردهای انقلاب اسلامی بهویژه بر لزوم حضور مؤثر و چشمگیر مردم در انتخابات تأکید کردند.
برخی از اظهارات وی در چند سال گذشته را در ادامه بخوانید.
*انتخابات در کشور ما ویژگی هایی دارد که به نظرم ویژگی هایی را که به نظرم مهم است را ارائه می کنم. یکی اینکه مردم آزادی شرکت در انتخابات کشور را داشته باشند. در برخی کشورها اجباری است. حتی در کشورهای غربی – اروپایی و غیر اروپایی – اجبار وجود دارد. یعنی شرکت نکردن در انتخابات برای آنها هزینه دارد. در کشور ما شرکت نکردن در انتخابات هیچ هزینه ای ندارد. مردم آزادانه شرکت می کنند، با انگیزه مشارکت می کنند، با میل مشارکت می کنند. فکری دارند، فکر را دنبال می کنند. این بسیار ارزشمند است.
* رقابت پذیری انتخابات مهم است. گاهی گفته می شود که انتخابات رقابتی نیست، اما برخلاف واقعیت است و انتخابات رقابتی است. با پرچم های مختلف، با نام های مختلف، با شعارهای مختلف، جناح های مختلف، افراد مختلف شرکت کردند و حرف خودشان را زدند. پخش رادیویی در اختیار داوطلبان خبره قرار گرفت. کاندیداهای شورای اسلامی در شهرستان ها تبلیغات کردند و هر چه در توان داشتند انجام دادند.
*یکی دیگر از ویژگی های مهم و قابل توجه امنیت و آرامش فضای انتخاباتی حتی در صورت وجود دلایلی برای درگیری است. همانطور که در مواردی که قومیت ها وجود دارد، بین دو شهر اختلاف است، بین دو شهر رقابت وجود دارد; ما آنها را در سراسر کشور داریم. الان در شهرهای بزرگ و امثال اینها معلوم است در هر گوشه مملکت همین اتفاق می افتد. اتفاقی که فضای انتخابات را متشنج می کند و خدای ناکرده به جان مردم لطمه می زند، نباید و نمی شود. امروز به محیط اطرافمان نگاه کن. در شرق ما، در غرب ما، در شمال ما، در جنوب ما کشورها ناامن هستند. کاملا [فقط] آنها نمی توانند انتخاباتی آرام و سالم برگزار کنند. آنها زندگی سالم و آرامی ندارند. [فرد] وقتی از خانه بیرون می رود، نمی داند که برمی گردد یا نه. وضعیت ناامنی در کشورهای اطراف ما تقریباً اینگونه است.
* صداقت و اعتبار انتخابات به معنای برگزاری انتخابات سالم است، درست برعکس آنچه که دشمنان ما در این سالها همواره ترویج کردهاند. و این تبلیغات بارها در ایام انتخابات شدت گرفت: «خداوندا خیانت می کنند؛ اسم فلان را می آورند، رای فلانی را می آورند»؛ این حرف ها را شنیده اید؛ بعضی ها بیرون گفته اند، بعضی ها گفته اند. در داخل کشور نیز همین سخنان را تکرار کرده اند.
* من بحث نفوذ را مطرح کردم. آقایان! این نفوذ موضوع مهمی است و من این را به این دلیل نمیگویم که فکر میکنم آنها میتوانند نفوذ کنند. نه، ما چیزهای زیادی می دانیم. اتفاقات زیادی در کشور می شنویم که عموم مردم و یا حتی بسیاری از املاک در جریان آن نیستند. من این را می گویم که می دانم نقشه نفوذ در کشور نقشه جدی استکبار است، نقشه جدی آمریکایی هاست. سعی می کنند نفوذ کنند. هیچ اشتباهی نکن! این تأثیر برای ضربه زدن از جایی نیست. نه، می دانند در ایران، در جمهوری اسلامی، با ساختار جمهوری اسلامی، کودتا معنا ندارد.
*انتخاب ها همیشه مهم هستند. در برخی موارد اهمیت بیشتری دارد. توصیه من به مردم عزیزمان این است که اولاً همانطور که قبلاً گفتیم همه باید در انتخابات شرکت کنند. هرکسی که ایران را دوست دارد، هرکسی که جمهوری اسلامی را دوست دارد، هرکسی که عاشق عزت و افتخار ملی است باید در این انتخابات شرکت کند.
* توصیه می کنم همه عزیزان در پیش بینی یعنی تسریع در انجام این وظیفه و احراز این حق تلاش کنند. این کار، این شتاب در اینجا، عجله نیست، شتاب نیست. این پیشرفت در کار خوب است. تا چند ساعت آخر ترک نکنید. اولاً به این دلیلی که گفتیم انسان هر چه زودتر شروع به نیکی کند بهتر است، ثانیاً خدای ناکرده تصادفی برای انسان پیش بیاید، انسان یک ساعت بعد نمی داند! حالا که سالم هستیم، حالا که توانایی دارم، حالا که شغل مهمی سر راهمان نیست که مانع کارمان شود، همین الان برویم و کارمان را انجام دهیم. برخی می گویند در نهایت یک مانع ایجاد خواهد شد. چرا انسان باید احتمال بروز مانع را نادیده بگیرد؟
* واقعاً مردم برای شرکت در انتخابات باید نیت خیر داشته باشند، نیت تقوا داشته باشند. به قصد ایجاد اعتبار روزافزون برای کشور و استقلال کامل کشور در این کار بزرگ شرکت کنید که نتیجه آن یکی است. پاسخ به غرور ملی، به استقلال ملی؛ یعنی این پاسخ به این نیاز بزرگ است. ما دشمن داریم و آنها حریص هستند، این انتخاب ما باید به گونه ای باشد که دشمن ما را ناامید کند. مراقب باشید، عاقلانه رای دهید، با چشمان باز. خداوند متعال نیز به شما پاداش خواهد داد. این یکی از کارهای نیکی است که غیر از ثواب کوتاه مدت و بلند مدت دنیوی، ثواب اخروی نیز دارد.
*عده ای با عدم شرکت در انتخابات یا بایکوت یا تضعیف جمهوری اسلامی ایران در کمین حمله به جمهوری اسلامی ایران هستند. عده ای کمین کرده اند. ملت خود را در برابر این غارتگران نالایق ثابت کرده و امروز هم ثابت خواهد کرد. این اولین حرف من و مهمترین حرف من در تمام دوره های انتخاباتی بوده و الان هم با مشارکت مردم و با اشتیاق مردم ادامه دارد.
* مردم با بصیرت وارد می شوند و فکر می کنند و افراد منصف را انتخاب می کنند. آنها باید افرادی را انتخاب کنند که در هنگام خروج در آن موقعیت بنشینند، هر موقعیتی که باشد. چه نماینده مجلس خبرگان و چه شورای اسلامی و چه ریاست جمهوری باید خود را از مشکلات کشور حفظ کند، در خدمت و منافع مردم فانی باشد، کشور را به دشمن نفروشد، از مملکت استفاده کند. منافع برای مقابله با این و آن قدم نگذار. آنها باید این را انتخاب کنند. اینها انتخاب های خوبی خواهند بود.
* لطفا افکار عمومی را گیج نکنید که آقا معلوم نیست چه می شود، نمی دانیم چه می شود. این خیلی اشتباه است؛ من قبلاً به آن هشدار داده ام؛ باشد که مردم همان طور که درست است، درست است، با اشتیاق، با لذت، با شادی به انتخابات بروند. نگران کردن افکار عمومی بسیار اشتباه است. مردم را نسبت به انتخابات بدبین نکنید.
*یکی از موضوعات بحث نقش مردم و حضور مردم است، این موضوع بسیار مهمی است که جلوه اصلی آن انتخابات است. بنابراین در نظام جمهوری اسلامی، انتخابات امری واقعی است. چیزی رسمی نیست اینطور نیست که بخواهیم از دیگران تقلید کنیم. همانطور که دیگران به نام دموکراسی انتخابات برگزار می کنند، ما نیز باید انتخابات برگزار کنیم. نه، انتخابات امری واقعی است که نظر مردم و رضایت عمومی را در بر می گیرد. در فرمان معروف امیرالمومنین علیه السلام به مالک اشتر نیز چنین است که: رضایت عمومی را بر غضب خصوصی ترجیح دهید و از خشم خصوصی برای رضایت عمومی نترسید.
* بحث حضور مردم مهم است. یکی از مهم ترین نشانه های حضور مردم، انتخابات است. در فتنه های بعد از انتخابات اساس قضیه این است که رای و حضور مردم تکذیب شد، لطمه خورد، نظام انکار شد و تهمت زد. گناه بزرگی که مرتکب شدند
* در جمهوری اسلامی این مردم هستند که تصمیم می گیرند و تشخیص می دهند. این تشخیص ممکن است در بعضی جاها درست باشد، ممکن است در بعضی جاها نادرست باشد. موضوع این نیست، اما کسانی که تصمیم می گیرند خود مردم هستند. پشت آرای مردم رای باندهای قدرت و ثروت و غیره نیست. در این انتخابات رای مردم واقعا محترم است. احترام به قضاوت مردم شما باید این تشخیص را انجام دهید. این یک مشکل است.
منابع:
https://farsi.khamenei.ir
انتهای پیام