به گزارش بازار، صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی ایران در نامه ای خطاب به مسعود بهزیکیان رئیس جمهوری ایران گفت: از مدیریت تقاضا با قطع برق و تحویل ندادن انشعاب جدید برق نمی توان. رفع عدم تعادل موجود، دولت باید حل این مناقشه بخش خصوصی را به مشارکت جدی دعوت کند و باید بسترهایی ایجاد کرد که تمایل بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این حوزه ها منعکس شود. حفظ و تقویت می شود.
در این نامه تاکید شده است: قطعی برق یک یا دو روز در هفته برای اکثر شرکتهای بخش خصوصی بهویژه در بخش صنعتی، فعالیت شرکتهای اقتصادی را مختل کرده و زیانهای جبرانناپذیری به این بخش وارد کرده است. تولید.
متن نامه رئیس مجلس ایران به رئیس جمهور به این شرح است: همانطور که اشاره کردید طی چند سال گذشته صنعت برق کشور به دلیل سیاست های نادرست و عدم توجه به اهمیت سرمایه گذاری در این زمینه قطعی یک یا دو روزه برق اکثر شرکتهای بخش خصوصی بهویژه بخش صنعتی، فعالیت بنگاههای اقتصادی را مختل کرده و زیانهای جبرانناپذیری را به کل تولیدات صنعتی وارد کرده است. شاخص مدیران خرید بخش صنعت برای تیر 1403 برای دومین ماه متوالی وخامت چشمگیر وضعیت کل بخش صنعت را نشان می دهد. رقم این شاخص در تیرماه کمترین مقدار در 36 ماه گذشته بوده و به گفته فعالان اقتصادی، قطعی برق یکی از مشکلات اصلی آنها در ماه گذشته بوده است. از دیدگاه خانه ایران به عنوان مجلس بخش خصوصی و مشاور سه قوه، وضعیت کنونی ناشی از نحوه مدیریت عدم تعادل برق، بنیان های سست بخش صنعت را بیش از پیش ناتوان کرده و موجب از بین رفتن صنعت می شود. انگیزه بخش خصوصی برای ورود به فعالیت های تولیدی در ذیل به استناد حضرتعالی به نکاتی در این زمینه اشاره می شود:
– طی دو دهه گذشته سیاست های اتخاذ شده در صنعت برق به امنیت سرمایه گذاری ها و اعتماد بخش خصوصی لطمه وارد کرده است، بنابراین سرمایه گذاری در این صنعت با اختلالاتی همراه بوده است.
– در سال های اخیر حدود 300 ساعت و تقریباً 2 هفته کمبود برق کشور را در بر می گرفت، اما اکنون این بازه زمانی به بیش از 3 ماه رسیده است و اصطلاح ناهماهنگی تصویر دقیقی از نیازهای مردم ارائه نمی کند. کشور و به بهترین وجه می توان آن را به عنوان “کمبود” تفسیر کرد.
– مدیریت مصرف و تولید نیز توجه ویژه ای را می طلبد. در حال حاضر با توجه به شرایط، تمرکز اصلی روی سمت مصرف است و به نظر می رسد مسائل حوزه تولید مغفول مانده است.
– مدیریت مصرف برق و جابجایی بار در سال 1402 به گونه ای برنامه ریزی و اجرا شد که صنایع بزرگ با مصرف زیاد، شهرهای صنعتی و مشترکین کشاورزی سهم مهمی در جبران کسری برق داشته باشند. بنابراین در سال جاری بیش از 81 درصد جابجایی، محدودیت و مدیریت مصرف بار در واحدهای تولیدی مذکور اعمال شد. این نوع مدیریت نیز امسال در دستور کار قرار گرفته است و در برخی از شهرهای صنعتی علاوه بر دو روز قطعی برق، در روزهای دیگر شاهد قطعی برق در کارگاه های صنعتی نیز بوده ایم.
– بخش مهمی از مدیریت مصرف از طریق محدودیت در شکلگیری تقاضای جدید صنعتی (محدودیت در افزایش مصرف بالقوه کشور) انجام شده است. با در نظر گرفتن عملکرد سرمایه گذاری در نیروگاه ها و روند نامطلوب بهره وری مصرف انرژی، به نظر می رسد این رویه در انتقال بخش جدید برق ادامه داشته باشد و به پاشنه آشیل شروع و توسعه شرکت های تولیدی در جهان تبدیل شود. سال های آینده
رفع مشکلات مذکور با افزایش راندمان نیروگاه های حرارتی، جایگزینی نیروگاه های حرارتی فرسوده و نوسازی و بازسازی شبکه برق رسانی که نیازمند سرمایه گذاری است و صرفاً مدیریت تقاضا از طریق قطعی برق و نه تحویل برق حاصل می شود بخش برق جدید نمی تواند عدم تعادل موجود را که حل آن زمان می برد حل کند. منابع محدود دولت برای حل این مناقشه مشارکت جدی بخش خصوصی را اجتناب ناپذیر می کند. بنابراین لازم است بسترهایی به گونه ای ایجاد شود که تمایل بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این حوزه ها حفظ و تقویت شود. تبیین مقررات بلندمدت انرژی، کاهش مداخلات اجباری و توجه ویژه دولت محترم برای جبران خسارات ناشی از قطع برق به صنعت موضوع ماده 25 قانون بهبود مستمر انرژی. بخش محیط کسب و کار، از الزامات تحقق این اهمیت محسوب می شوند.
اتاق ایران در پایان آمادگی خود را برای ارائه پیشنهادات عملیاتی به دولت برای مدیریت بهینه عدم تعادل برق اعلام می دارد.