افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 30 October , 2024
2

ببخشم یا درد بکشم؟

  • کد خبر : 107341
ببخشم یا درد بکشم؟

آفتاب‌‌نیوز : سمیرا خلیلی در رابطه با بخشودگی اظهار کرد: بخشودگی یک موضوع روانشناختی، اجتماعی و زیست شناختی است و موضوع ارتباط واقعی بین ذهن و بدن است، اما اگر بیرون از علم  به این موضوع نگاه کنیم و نگاهی عامیانه به آن داشته باشیم که نگاهی کاملا غلط است این است که فرد بخشودگی […]

آفتاب‌‌نیوز :

سمیرا خلیلی در رابطه با بخشودگی اظهار کرد: بخشودگی یک موضوع روانشناختی، اجتماعی و زیست شناختی است و موضوع ارتباط واقعی بین ذهن و بدن است، اما اگر بیرون از علم  به این موضوع نگاه کنیم و نگاهی عامیانه به آن داشته باشیم که نگاهی کاملا غلط است این است که فرد بخشودگی را نشانه ضعف می‌داند و آن چیزی که در ذهنش شکل گرفته این است که بخشیدن یعنی من با کسی که  به من ظلم کرده یا آسیب رسانده سازش کنم که در حقیقت تعریف غلطی است که بین مردم جا افتاده است.

وی با اشاره به اینکه بین روان و بخشودگی ارتباط مستقیمی وجود دارد، ادامه داد: با بخشودگی می‌توانیم اضطراب، افسردگی و حتی اختلالات عمده روان پزشکی را هم کاهش دهیم.

این کارشناس ارشد روانشناسی عنوان کرد: طبق  تحقیقات انجام شده مبحثی با عنوان خشم زهرآگین داریم  که تعریف آن متفاوت است. خشم سالم خشمی است که به صورت طبیعی تجربه می‌کنیم و مشکلی ندارد اما وقتی عصبانیت و خشم ما ماندگار و عمیق ‌شود، مشکلات جسمی برای ما ایجاد می‌کند. وقتی از عصبانیت خلاص می‌شویم عضلات آرام می‌گیرد، اضطراب کم می‌شود، انرژی بیشتری داریم و سیستم ایمنی بدن تقویت می‌شود.

خلیلی افزود: تحقیقی انجام شده که نتیجه آن نشان می‌دهد عصبانیت و خشم با خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی رابطه مستقیم دارد؛ یعنی در حقیقت هر چقدر عصبانیت و خشم بیشتر باشد، میزان ابتلا به مشکلات قلبی هم بالاتر است.

وی با بیان اینکه بخشودگی و صفت بخشنده بودن مثل بسیاری از صفات دیگر در برخی از انسان‌ها بیشتر است، خاطرنشان کرد: یعنی بحشودگی صفتی ذاتی است و برخی انسان‌های ذاتا بخشنده‌تر هستند و سطح روان‌رنجوری بالاتری دارند. افرادی که نشخوار ذهنی دارند یعنی دائم وسواس فکری دارند و اتفاقات را مرور می‌کنند، میزان بخشودگی کمتری را تجربه می‌کنند.

این کارشناس ارشد روانشناسی تصریح کرد: اتفاق عجیبی که ما هیچ وقت به آن فکر نکردیم این است که با یاد گرفتن یکسری تکنیک‌ها می‌توانیم میزان بخشودگی را در خودمان افزایش دهیم؛ یعنی بخشودگی قابل یادگیری است. وقتی سطح بخشودگی بالا می‌رود سطح استرس پایین می‌آید و کاهش یافتن استرس باعث کاهش یافتن علائم بیماری‌های سلامت روانی می‌شود؛ یعنی ما با تمرین می‌توانیم یاد بگیریم بخشنده‌تر باشیم برای اینکه سلامت روان خود را حفظ کنیم.

وی ادامه داد: اولین قدم برای ایجاد بخشودگی ایجاد همدلی است که نقطه خوبی برای شروع است. همدلی یعنی اینکه خود را جای طرف مقابل بگذاریم، حتی وقتی آن فرد عصبانی بوده یا حالش بد بوده است و این طوری می‌توانیم سطح بخشودگی را در خود افزایش دهیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=107341

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.