افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 22 November , 2024
2

با وسایلی که بیشترین مصرف انرژی را دارند + دستورالعمل کاهش مصرف برق آشنا شوید

  • کد خبر : 308346
با وسایلی که بیشترین مصرف انرژی را دارند + دستورالعمل کاهش مصرف برق آشنا شوید

به گزارش بازار، سخنگوی صنعت برق با تاکید بر اینکه تاکنون 6 برابر تقاضای برق کشور از سهمیه قبلی فراتر رفته است، گفت: تاکنون رکورد جدیدی در حدود 80 هزار مگاوات در صنعت برق در تاریخ 7 مرداد ماه به ثبت رسیده است. حداکثر مصرف رشد مصرف برق در کشور نسبت به مدت مشابه سال […]

به گزارش بازار، سخنگوی صنعت برق با تاکید بر اینکه تاکنون 6 برابر تقاضای برق کشور از سهمیه قبلی فراتر رفته است، گفت: تاکنون رکورد جدیدی در حدود 80 هزار مگاوات در صنعت برق در تاریخ 7 مرداد ماه به ثبت رسیده است. حداکثر مصرف رشد مصرف برق در کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته به حدود 9 درصد رسیده است و لازم است مردم برای کاهش مصرف برق همکاری کنند. وقتی صحبت از مصرف برق خانگی به میان می‌آید، مردم دائماً به دنبال راه‌هایی برای کاهش قبوض ماهانه برق و اتلاف انرژی خود هستند. ما هر روز از وسایل و تجهیزات الکتریکی مختلفی در زندگی روزمره خود استفاده می کنیم و راه هایی برای کاهش مصرف برق وجود دارد. در زیر به برخی از لوازم برقی که بیشترین مصرف برق را دارند نگاهی می اندازیم و راهکارهایی برای کاهش مصرف آنها ارائه می دهیم: تجهیزات برودتی و برودتی برای خنک کردن خانه به انرژی بسیار کمتری نسبت به گرمایش نیاز دارند. شاید این رقم بین 10 تا 11 درصد باشد. با این حال، هنوز هم وسایل برودتی یکی از پرمصرف ترین ها محسوب می شوند، بنابراین باید تلاش ها بر روی بهینه سازی مصرف برق این وسایل متمرکز شود. به گفته مسئولان توانیر، حدود 40 درصد برق مصرفی در تابستان برای وسایل سرمایشی به ویژه کولرها است.

همانطور که گرما می تواند از خانه خارج شود، هوای سرد نیز می تواند از خانه خارج شود. در این بین باید روش های مشابهی برای کاهش تلفات حرارتی مانند نصب عایق اعمال شود. علاوه بر این، بستن شکاف ها و درزها برای جلوگیری از خروج هوای سرد یا ورود هوای گرم تابستان به کاهش مصرف برق کمک می کند. دستگاه های قدیمی معمولا مصرف انرژی و هدر رفتن بالایی دارند، اما دستگاه های جدید به سطوح بازدهی بیش از 98 درصد می رسند، بنابراین ارتقاء آنها نیز یک گزینه ضروری است. در این میان یکی از پرکاربردترین دستگاه ها تهویه مطبوع است که راهکارهای مدیریتی بهینه برای استفاده از آن به شرح زیر است:

فیلترهای کولر گازی را هر 1 تا 3 ماه یکبار تمیز یا تعویض کنید. هنگام خرید یخچال قابل حمل، مطمئن شوید که دسته انرژی درج شده در برچسب انرژی دستگاه A و حتی ترجیحا A+ و A++ باشد. محل نصب دستگاه باید در فضایی دور از نور و ترجیحاً در سایه باشد. به جای استفاده همزمان از چند کولر گازی، از دستگاهی با ظرفیت متناسب با فضای نشیمن استفاده کنید یا از یک پنکه کمک بخواهید. نگهداری دوره ای و منظم تهویه مطبوع را فراموش نکنید. فراموش نکنید که کولر گازی را به موقع شارژ کنید. دمای آماده به کار که برای ترموستات تهویه مطبوع تنظیم می کنید ترجیحاً باید 23 یا 24 درجه سانتیگراد یا بالاتر باشد. به یاد داشته باشید که اولین قدم برای بهینه سازی مصرف برق خنک کننده، عایق کاری کافی است. مطمئن شوید که یخچال مجهز به اینورتر است.

یخچال و فریزر یک خانه حدود 4 درصد از کل برق خانه را مصرف می کند. هرچه دستگاه ها و تجهیزات به روزتر باشند، انرژی کمتری مصرف می کنند، بنابراین تعویض یخچال های قدیمی و پرمصرف قطعاً توصیه می شود. یخچال های هوشمند جدید نیز در صورت بروز مشکل به شما هشدار می دهند. در مورد لوازم خانگی جدید، دستگاه هایی با رتبه انرژی بالاتر برای کاهش مصرف برق توصیه می شود. راه حل های زیر نیز به کاهش مصرف برق یخچال کمک می کند: اطمینان از سلامت و تمیزی باند کش روی درب یخچال و فریزر، استفاده از حالت اکو یا اقتصادی، اطمینان از تمیز بودن کلاف باز یخچال و نبستن آن. خیلی زیاد. در یخچال، یخ زدایی کنید، یخچال را زیر نور مستقیم خورشید و نزدیک وسایل گرمایشی قرار ندهید. ماشین لباسشویی و خشک کن ماشین لباسشویی و خشک کن مانند یخچال یکی دیگر از وسایلی است که می توان آن را با نسخه جدیدتر با رتبه انرژی بهتر جایگزین کرد تا مصرف برق آن کاهش یابد. این دستگاه ها حدود 3 درصد از مصرف برق خانه را به خود اختصاص می دهند و توصیه می شود در ساعاتی که بیشترین مصرف برق در ظهر وجود دارد از ماشین لباسشویی و خشک کن استفاده نکنید. خوشبختانه برای کاهش مصرف برق ماشین لباسشویی می توان استفاده از آن را به ساعات کم مصرف یعنی از ساعت 10 شب تا 10 صبح موکول کرد اما این تنها راه کاهش مصرف برق این ماشین نیست.

مهم ترین راه برای انتخاب برنامه شستشوی دستگاه دقیقاً با توجه به حجم لباس های روزانه است. ظرفیت بیشتر باعث مصرف بیشتر برق و ظرفیت کمتر باعث افزایش تعداد دفعات استفاده می شود.

ماشین لباسشویی را فقط زمانی روشن کنید که کاملاً پر شده باشد.

استفاده از آب با دمای کمتر باعث کاهش مصرف برق دستگاه می شود.

اجرای برنامه شستشوی اقتصادی موجود در دفترچه راهنمای ماشین یکی دیگر از راه های کاهش مصرف برق ماشین لباسشویی است. طبق برخی منابع، روشنایی یک خانه حدود 3 درصد از کل مصرف برق خانه را تشکیل می دهد. اگرچه این مقدار ممکن است به خودی خود مقدار زیادی نباشد، اما ترکیب چند اقدام صرفه جویی در مصرف انرژی تاثیر زیادی در کاهش مصرف برق خواهد داشت.

نورپردازی هوشمند که تشخیص می دهد چه زمانی فرد اتاق را ترک می کند به صرفه جویی در مصرف برق کمک می کند.

استفاده از لامپ های LED به جای لامپ های فلورسنت کم مصرف نیز راه خوبی برای کاهش مصرف خانگی است. تلویزیون و تجهیزات سرگرمی خانگی دوشاخه های هوشمند راه مفیدی برای صرفه جویی در مصرف برق تجهیزات سرگرمی خانگی هستند. دوشاخه های هوشمند اغلب شب ها برق را به طور کامل قطع می کنند. این دستگاه ها همچنین می توانند داده های مصرف انرژی را ردیابی کنند تا بدانند چگونه استفاده از دستگاه های مختلف را بهتر کنترل کنند. همچنین پیشنهاد می‌شود هنگام خاموش کردن دستگاه آن را از برق بکشید، زیرا اکثر وسایل برقی حتی در صورت خاموش بودن هم به مصرف برق ادامه می‌دهند.

روش های کلی برای کاهش مصرف برق در منزل علاوه بر موارد فوق، روش های دیگری نیز برای کاهش مصرف برق در منزل وجود دارد که از جمله آنها می توان به توجه به زمان بیشترین مصرف یعنی از ساعت 13 تا 20 اشاره کرد 23، گزینه اقتصادی لوازم خانگی و دمای مناسب به تجهیزات برودتی اشاره کنیم: Eco: گزینه اقتصادی (Eco) وضعیتی است که سازنده دستگاه در نظر گرفته است و با فعال شدن شرایطی از نظر دما، زمان و سایر عوامل ایجاد می شود. مصرف برق دستگاه را کاهش خواهد داد. به حداقل ممکن در حالت اکو بهینه ترین دما از نظر مصرف انرژی محسوب می شود و می تواند مصرف برق خانگی را تقریباً 30 درصد کاهش دهد. دمای مناسب: سالم ترین دمای اتاق برای بدن بین 24 تا 26 درجه است و هر درجه کاهش دمای تهویه مطبوع، مصرف برق را بین 3 تا 5 درصد افزایش می دهد. در مجموع اختلاف دمای 18 تا 27 درجه در تهویه مطبوع بر 30 درصد مصرف برق در این دو حالت تأثیر می گذارد. زمان پیک مصرف برق: در نیمه اول سال که گرما در طول روز بیشترین میزان را دارد، از حوالی ظهر تا ساعت 18:00 استفاده از وسایل سرمایشی به اوج خود می رسد و این مشکل باعث افزایش فشار بر روی برق می شود. عرضه. شبکه و علاوه بر آن هزینه برق بسیار به خانواده ها تحمیل می کند. بهتر است با آگاهی از زمان پیک مصرف برق از استفاده غیر ضروری از وسایل برقی غیر از وسایل برودتی مانند اتو، ماشین لباسشویی و سایر لوازم پرمصرف خودداری کنید.

نکته پایانی

شرکت توانیر برای فرهنگ سازی مصرف بهینه انرژی و ترغیب شهروندان به کاهش مصرف برق کمپینی به نام انرژی راه اندازی کرده و در نظر دارد با کمک مردم، مصرف برق را در سراسر کشور کاهش دهد. کمپین انرژی با روش های مختلف سعی در نهادینه سازی بهینه سازی مصرف برق به عنوان یک رفتار رایج در بین مردم دارد. هدف اصلی این برنامه کاهش 15 درصدی مصرف برق به مدت 21 هفته از فروردین تا شهریور است و به برندگان این کمپین جوایز ارزنده ای اهدا خواهد شد. شهروندان برای اطلاع از جزئیات این کمپین می توانند به آدرس https://ba-energy.ir/ مراجعه کنند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=308346

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.