یکی از اعضای کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: درآمد وزارت نیرو با افزایش قیمت برق در بخش خانگی و صنعتی افزایش یافته است، چرا سرمایه گذاری درستی انجام نداده است؟ چرا شاهد سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش نیروگاهی نیستیم؟
حمیدرضا صالحی درباره قطعی های مکرر برق گفت: سال گذشته عدم تعادل کمتر بود، با مدیریت و اعمال وقفه در صنایع توانستیم دوره پیک مصرف برق را پشت سر بگذاریم اما امسال هم گرما و هم عدم تعادل افزایش یافته است. و در نتیجه خاموشی به خانه ها رسیده است.
وی افزود: مشخص است که مصرف برق سال به سال در ساعات اوج مصرف افزایش می یابد، زیرا گرمایش زمین در حال افزایش است و از طرفی برای احداث نیروگاه جدید سرمایه گذاری نمی کنیم، اداره بهینه سازی را مدیریت نمی کنیم. ، و پروژه ای برای اجرای نیروگاه به دلیل اختلاف نظر اجرا نشد. افزایش می یابد و زمانی که مقدار تولید تغییر نمی کند و مقدار مصرف افزایش می یابد، عدم تعادل افزایش می یابد.
دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران گفت: با بستن صنایع نتوانسته ایم عدم تعادل و شکاف تولید و مصرف را کاهش دهیم. این تعداد افزایش خواهد یافت.
صالحی تاکید کرد: وقتی سرمایه گذاری نمی کنیم حتما برنامه های ولتاژ و فرکانس را اجرا کنند و قطعی و قطعی برق به خانه ها می رسد و این به دلیل ناپایداری شبکه های برق، افت ولتاژ و فرکانس پایین 70 در 80 درصد است. بار و در صورت تجاوز از آن حادثه رخ می دهد و مجبور به خاموش شدن می شوند.
وی ادامه داد: از ترانسفورماتوری که 100 درصد ظرفیت دارد نمی توانیم 110 درصد بار بگیریم، زیرا باعث آتش سوزی می شود، وقتی مصرف زیاد می شود به دستگاه ها فشار وارد می شود و از کار می افتند. سوال اینجاست که چرا باید به جایی برسیم که بیش از ظرفیت شبکه مصرف کنیم و باعث خاموشی شویم؟
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با بیان اینکه خاموشی منازل حاکی از جدی بودن وضعیت فعلی است، تاکید کرد: باید به فکر آینده باشیم. امیدوارم وزیر آینده مسئولیت خود را در این زمینه بپذیرد. راه حل داشته باشید و مشکل عدم تعادل برق را سال به سال کاهش دهید، اگر وزیر بعدی موفق شود این عدم تعادل را در سال آینده به 15 مگاوات و هر سال یک درصد کاهش دهد، می توان گفت که او سابقه خوبی دارد، اما اگر پیشنهاد کند که با ادامه رویکرد فعلی، سال آینده این شکاف به 24000 مگاوات خواهد رسید.
صالحی تصریح کرد: حدود 15 سال است که نه دولت و نه بخش خصوصی در صنعت نیروگاهی سرمایه گذاری نکرده اند. طبیعی است که اختلاف تولید و مصرف زیاد شود و خاموشی به خانه ها برسد.
وی با بیان اینکه علت خاموشی های 5 سال گذشته باید شناسایی شود و چرا سرمایه گذاری نشد و چرا نیروگاه ساخته نشد و چرا به وعده ها عمل نشد، اذعان داشت: وزارت نیرو رغبتی به این موضوع نداشته است. بخش خصوصی وارد این حوزه می شود چون می خواهد برق داشته باشد در حالی که سهم نیروگاه های بخش خصوصی 60 درصد و دولت 40 درصد است.
به گفته صالحی، مشکل ناهماهنگی قابل حل است، اما دولت از اختیار قیمت گذاری خود صرف نظر نمی کند، مالکیت را به بخش خصوصی نمی دهد، زمینه را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در برق فراهم نمی کند. مشکلی که قابل حل نیست، اما دولت باید در نقطه ای باشد که همه دولت های دنیا حضور داشته باشند تا وقتی دولت ایران تاجر، خریدار، فروشنده و تعیین کننده قیمت برق است، مشکلی پیش نیاید. حل خواهد شد. حل شد.
منبع: توسعه ایرانیان