افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
3

با نوشیدن آب زیاد چه اتفاقی برای بدن می افتد؟

  • کد خبر : 30159
با نوشیدن آب زیاد چه اتفاقی برای بدن می افتد؟

اکثر مردم شنیده اند که باید هشت لیوان آب در روز بنوشند. اما مقدار آب مورد نیاز برای افراد مختلف متفاوت است. به گزارش ایسنا به نقل از ایندیپندنت، میزان مصرف آب روزانه با توجه به آب و هوا و فصل متفاوت است. در روزهای گرم، بیشتر مایعی که فرد می خورد از طریق عرق […]

اکثر مردم شنیده اند که باید هشت لیوان آب در روز بنوشند. اما مقدار آب مورد نیاز برای افراد مختلف متفاوت است.

به گزارش ایسنا به نقل از ایندیپندنت، میزان مصرف آب روزانه با توجه به آب و هوا و فصل متفاوت است. در روزهای گرم، بیشتر مایعی که فرد می خورد از طریق عرق دفع می شود.

بدن برای عملکرد صحیح باید مایعات و الکترولیت های کافی داشته باشد. کم آبی باعث سرگیجه، گیجی، خستگی و تشنگی شدید می شود. همچنین منجر به عوارض جدی تری مانند تشنج یا نارسایی کلیه می شود.

در همین حال، مسمومیت با آب یا هیدراتاسیون بیش از حد در ورزشکاران استقامتی، کسانی که مشکلات کلیوی دارند، و کسانی که از داروهای خاصی مانند داروهای ضد افسردگی و دیورتیک ها استفاده می کنند، شایع تر است. افراد مسن نیز در معرض خطر کاهش عملکرد کلی اعضای بدن به دلیل افزایش سن هستند و آسیب پذیری آنها در برابر آب بیش از حد بیشتر است.

علائمی که می گوید ما زیاد آب نوشیده ایم

یک متخصص تغذیه کلینیک مایو می گوید مشکل این است که بسیاری از علائم کم آبی را می توان با هیدراتاسیون بیش از حد اشتباه گرفت. هر دو مشکل باعث تهوع، گرفتگی عضلات و خستگی می شوند. اما چندین راه کلیدی برای تشخیص آنها وجود دارد:

توجه به تشنگی و رنگ ادرار.

اگر تشنه هستید، احتمالاً باید آب بیشتری بنوشید. رنگ زرد تیره ادرار نیز نشان دهنده نیاز به نوشیدن مایعات بیشتر است. اما ادرار شفاف نشان می دهد که در عوض باید آب کمتری بنوشید.

اگر بیش از حد آب بنوشید چه اتفاقی می افتد؟

نوشیدن بیش از حد آب منجر به وضعیتی به نام هیپوناترمی می شود. در این حالت غلظت نمک در بدن بسیار کم است که به آن مسمومیت با آب نیز می گویند. اگر در مدت زمان کوتاهی بیش از حد مایعات بنوشید، تعادل الکترولیت بدن شما به هم می خورد. در این حالت کلیه ها ممکن است نتوانند آب اضافی را خارج کنند.

دکتر دیوید متز، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه پنسیلوانیا می‌گوید: اگر بیش از حد آب خالص بنوشید، محلول‌های بدن شما به فضای اضافی رانده می‌شوند و می‌توانید دچار اختلال الکترولیت شوید که باعث مشکلات عمده در بدن شما می‌شود. حتی منجر به تشنج می شود.

سایر علائم هیپوناترمی عبارتند از تهوع، سردرد، استفراغ، تغییر وضعیت ذهنی/گیجی، غش، بی حالی و کما. در برخی موارد شدید، هیپوناترمی می تواند منجر به مرگ شود.

در سال 2014، یک فوتبالیست 17 ساله در گرجستان پس از نوشیدن دو گالن آب و دو گالن نوشابه در حین تمرین جان خود را از دست داد.

وقتی هوا گرم است چقدر آب بنوشیم؟

قبل از احساس تشنگی آب بنوشید. اگر در هوای گرم بیرون کار می کنید، هر 15 تا 20 دقیقه یک لیوان آب بنوشید. نوشیدن مقدار کمی آب به تدریج بهتر از نوشیدن مقدار زیادی آب در یک زمان است.

مردم تشنگی را عاملی می دانند که آنها را به نوشیدن آب سوق می دهد. اما تشنگی تقریباً نشانه دیررس «کم آبی» بدن است. پس صبر نکنید تا تشنه شوید.

اگرچه نوشیدن آب برای جبران آب از دست رفته از طریق تعریق مهم است، اما باید به طور منظم وعده های غذایی سالم بخورید تا از دست دادن نمک از طریق عرق جبران شود و تعادل الکترولیت بدنتان حفظ شود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=30159

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.