به گزارش بازار، محمدعلی زلفی گل به مناسبت روز دانشجو در برنامه رادیویی پارک شهر افزود: در حال حاضر بیش از 3 میلیون و 200 هزار دانشجو در مقاطع دانشگاهی تحصیل می کنند در حالی که زمانی تنها 4 میلیون و 500 هزار دانشجو در دانشگاه ها تحصیل می کردند.
وی در خصوص کیفیت آموزش در دانشگاه ها گفت: بدیهی است وزارت علوم، تحقیقات و فناوری استانداردهایی را برای راه اندازی رشته و ادامه فعالیت رشته و آموزش عالی در نظر گرفته است. شورای گسترش وزارت علوم و وزارت بهداشت نیز بر اساس آن رشته ای ایجاد می کنند یا اجازه ادامه آن را می دهند که شاخص های مذکور بر اساس سطح رشته، کارشناسی، کاردانی یا کارشناسی ارشد و دکتری باشد. و تعداد معلمان مورد نیاز برای تأسیس رشته، آموزش، رفاه، ورزش، آزمایشگاه غذا سرانه را در نظر می گیرد و مجوز تأسیس رشته جدید را می دهد و تداوم آن را ارزیابی می کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: همه دانشگاه ها از نظر امکانات و کیفیت ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، فناوری و نوآورانه با هم برابر نیستند و برخی از دانشگاه ها به دلیل قدمت یا جایگاه علمی شان، ندارند. استانداردهای ایجاد شده در آنجا را ندارد، صلاحیت بالاتر است و در نتیجه داوطلبانی که آن دانشگاه را انتخاب می کنند از کیفیت بالاتر و استعدادهای برتر برخوردار هستند.
زلفی گل افزود: گسترش دانشگاه ها بر اساس نیاز نیست و امروز هر موسسه و وزارتخانه ای دانشگاه و پژوهشکده خود را تاسیس کرده است یعنی چندین موسسه و وزارتخانه، سازمان های مختلف، دانشگاه های غیرانتفاعی، آزاد اسلامی تاسیس کرده است. . دانشگاه، دانشگاه پیام نور و بعضاً این دانشگاه ها هم اساسنامه خودشان را زیر پا گذاشته اند، یعنی قرار بوده دانشگاهی به صورت غیرحضوری دانشجو بپذیرد و رعایت نشده است یا دانشگاهی که وظیفه اش تربیت هنرجو بوده و در مقطع کارشناسی. . در سطح آن دانشگاه هم اکنون دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد که پذیرفته شده است که هر کدام طبق اساسنامه خود مأموریت خاصی داشتند و همین امر باعث شده که عملاً برای همه فارغ التحصیلان با توجه به رشته و تخصصشان شغلی وجود نداشته باشد. .
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در این دوره مدیریت وزارت علوم تمام تلاش ما بر این بوده است که پذیرش رشته های زیادی که متقاضی کم و یا بدون متقاضی بوده و یا برای دولت هزینه داشته است، متوقف شود.
زلفی گل درباره دانشگاه هایی که استعدادهای برتر در آن حضور دارند، گفت: ما اخیراً بورس صنعت – جامعه را طراحی کردیم و با رایزنی هایی که با صنایع مختلف داشتیم با آنها تفاهم نامه هایی منعقد کردیم که از بین داوطلبانی که رتبه آنها مطابق با آنها باشد، تفاهم نامه را تعیین می کنند. آرزوها و می گویند تا رتبه 5000 در کنکور و تا رتبه 3000 هر صنعتی به سلیقه و سلیقه خود تبلیغ می کند و می گوید تا این رتبه ها را در این رشته های خاص معاوضه می کنم و پرداخت می کنم. آنها معادل حداقل دستمزد هستند، بنابراین آنها می توانند در تابستان بیایند. در محیط کار و کارآموزی تجربه و کارآموزی دارند و آن بسته های رفاهی که به کارخانه های خودمان می دهیم به این بورسیه های خودمان می دهیم. صنعت و خوشبختانه برای اولین بار در کنکور 1402 و دانشگاه فنی و حرفه ای خودمان با یک کنسرسیوم یا همان. مشارکتی که با صنایع مختلف کردند، اشتغال حدود هشت هزار نفر را تضمین کرد و اکنون در حال رایزنی با وزارت نفت هستند و رئیس سازمان امور دانشجویان و معاونت دانشجویی وزارت علوم نیز باید با آنها مشورت کنند. صنایع مختلف را می توان به آنها حساب کرد. بورسیه های صنعتی و جامعه را افزایش دهیم تا نخبگان حتی در دوران تحصیل شغل داشته باشند و درآمد کسب کنند و بورسیه و حق الزحمه بگیرند و بتوانند حداقل شرایط خود را برآورده کنند و نگران آینده شغلی خود نباشند.