ایسنا/لرستان استاندار لرستان گفت: در صورت تکمیل و تخصیص سدها می توانیم شاهد رونق اقتصاد استان باشیم.
سید سعید شاهرخی امروز (27 آبان ماه) در حاشیه بازدید از سد در حال ساخت معشورا اظهار داشت: پاشنه آشیل توسعه استان تامین زیرساخت ها از جمله آب، جاده، راه آهن، فرودگاه، تبدیل اراضی دیم بر روی زمین است. زمین های آبی زمین ها و همچنین استفاده از فناوری ها. این یک تازگی است که در توسعه بخش های مختلف نقش دارد.
وی ادامه داد: مهمترین موضوع تامین آب سالم و پایدار برای کشاورزی، مصرف و صنعت است. این مهم محقق نمی شود مگر اینکه بتوانیم آب ها را به درستی کنترل کنیم و حق استان را از وزارت نیرو واگذار کنیم.
استاندار لرستان افزود: در حال حاضر بیش از 2500 کیلومتر آبراه در سراسر استان وجود دارد که از آنها استفاده نمی شود. در صورت تکمیل و تخصیص این سدها می توانیم شاهد رونق اقتصاد استان باشیم.
نماینده ارشد دولت در استان تصریح کرد: بر این اساس توجه من و نمایندگان مجلس این است که بتوانیم کارهای اساسی و زیربنایی را انجام دهیم و امروز با حضور نمایندگان کوهدشت، رومشکان، خرم آباد و چگانی از نزدیک از روند اجرای ساخت سد معشوره بازدید کردیم. در آخرین فعالیت ها با توسعه شرایط توانستیم منابع مالی مهمی را دریافت کنیم.
وی با اشاره به اینکه ساخت سد معشوره بیش از بیست سال است که در حال ساخت است، گفت: مصمم هستیم در سه تا چهار سال آینده این سد تخلیه شود و پس از آن در نیروگاه موجود برق تولید شود. 17 میلیون متر مکعب آب آشامیدنی پایدار برای شهرستان کوهدشت تامین می شود.
شاهرخی افزود: حجم مخزن سد معشوره 525 میلیون مترمکعب است اما به 185 میلیون مترمکعب نیاز داریم و مابقی ذخیره است و در صورت نیاز می توان از آن برای جلوگیری از سیل استفاده کرد.
استاندار لرستان گفت: با خساراتی که در سیل پلدختر دیدیم می شد دو سد مانند معشورا ساخت. بنابراین ساخت این سد توجیه فنی، اقتصادی و اجتماعی دارد و باید برای آن وقت گذاشت.
وی ادامه داد: مصمم هستم با همراهی نمایندگان تمام وقت خود را به این نوع کارها اختصاص دهیم و به سرعت از حاشیه هایی که قبلا در استان وجود داشت فاصله بگیریم و فقط به منافع مردم توجه کنیم و از حواشی پرهیز کنیم. . که مردم را آزار می دهد
استاندار لرستان خاطرنشان کرد: اگرچه این سد در مرکزی قرار دارد که مورد استفاده شهرستان های سله، دلفان، خرم آباد و چگانی است، اما نیاز فوری آن در کوهدشت است و بخش زیادی از آب سد به کوهدشت می رود. برای آب آشامیدنی در کشاورزی استفاده می شود و از تبدیل زمین از دیم به آبیاری استفاده می شود.
شاهرخی افزود: آب به اندازه کافی در این سد جمع آوری می شود و در شهرهای دیگر قابل استفاده است و آنچه مهم است سرعت ساخت است.
فرماندار تصریح کرد: سد برکات زیادی برای مناطق پایین دست و بالادست سد دارد. دریاچه ایجاد شده توسط این سد برای روستاها از نظر کشاورزی و گردشگری مفید خواهد بود. با ایجاد سایت های گردشگری، ورزش های آبی، استراحتگاه ها و اقامتگاه ها در مجاورت مخزن سد می توان پذیرای گردشگران داخلی و خارجی بود.
انتهای پیام