افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 31 October , 2024
4

بایدها و نبایدهای درمان سرماخوردگی در کودکان

  • کد خبر : 195361
بایدها و نبایدهای درمان سرماخوردگی در کودکان

خبرگزاری فارس – گروه سلامت: آروم از اتاقش بیرون میره و به مامانش میگه:مامان!حالم خوب نیست گلوم درد میکنه وقتی قورت میدم.فکر کنم مریض شدم… سرماخوردگی، آنفولانزا و ویروس کرونا از جمله بیماری های ویروسی شایعی هستند که می توانند همه افراد در گروه های سنی مختلف را درگیر کنند. بسیاری از افراد بدون مراجعه […]

خبرگزاری فارس – گروه سلامت: آروم از اتاقش بیرون میره و به مامانش میگه:مامان!حالم خوب نیست گلوم درد میکنه وقتی قورت میدم.فکر کنم مریض شدم…

سرماخوردگی، آنفولانزا و ویروس کرونا از جمله بیماری های ویروسی شایعی هستند که می توانند همه افراد در گروه های سنی مختلف را درگیر کنند. بسیاری از افراد بدون مراجعه به پزشک خود را درمان می کنند و در صورت ابتلا به این بیماری های ویروسی برای خود نسخه تجویز می کنند. هر چند گاهی اوقات این امر می تواند برای آنها مشکل ساز باشد و مدت درمان آنها را افزایش دهد.

اما روند درمان در کودکان کمی با بزرگسالان متفاوت است. زیرا کودکان نسبت به بزرگسالان انعطاف پذیری کمتری دارند و ممکن است در مقابل مصرف برخی داروها و مواد غذایی که به تسریع روند درمان آنها کمک می کند مقاومت کنند. بنابراین والدین باید توجه بیشتری به فرزندان خود داشته باشند. در این گزارش می خواهیم به بررسی برخی از بایدها و نبایدهای درمان سرماخوردگی در کودکان بپردازیم.

سرفه کودک را سرکوب نکنید.

یکی از عوارض سرماخوردگی سرفه های مکرر و خشک است که می تواند بر کیفیت خواب، عملکرد مدرسه و توانایی آنها در بازی تأثیر بگذارد. علاوه بر این، این موضوع می تواند خواب سایر اعضای خانواده را مختل کند یا کلاس درس را مختل کند. معمولا والدین در این شرایط به دنبال راهی برای سرکوب سرفه کودک خود هستند، اما باید گفت که سرفه ترشحات مجاری تنفسی را پاک می کند و سرکوب آن می تواند باعث احتباس ترشحات و انسداد راه های هوایی شود.

داروی سرفه “عسل” برای کودکان.

عسل یکی از موثرترین مواد غذایی برای درمان سرماخوردگی است، به همین دلیل مصرف آن به عنوان گزینه ای مطمئن برای درمان سرفه کودکان بالای یک سال توصیه می شود. اما میزان استفاده مهم است. مصرف نصف یا یک قاشق چایخوری عسل «مستقیم یا رقیق شده در آب یا چای» برای کودکان مناسب است. به گفته متخصصان، استفاده از عسل در کنترل و درمان سرفه کودکان بالای یک سال موثرتر از مصرف داروهای ضدسرفه است و عوارضی ندارد. اما اگر سرفه کودک شدید است و بیش از حد انتظار طول می کشد، باید با پزشک مشورت کنید.

هشدار: باید گفت عسل در کودکان زیر یک سال به دلیل خطر مسمومیت بوتولیسم نباید مصرف شود.

درمان آبریزش بینی در کودکان.

آبریزش بینی یکی دیگر از علائم رایج سرماخوردگی است و از آنجایی که کودکان نیز مانند بزرگسالان توانایی پاکسازی بینی خود را ندارند، این مشکل «در هنگام خواب و بیداری» آنها را بیشتر آزار خواهد داد. شستشوی مداوم بینی با محلول کلرید سدیم، استفاده از قلم بینی برای باز کردن مجاری تنفسی و همچنین بخور سرد در منزل می تواند در کنترل این حالت موثر باشد. اما اگر ترشحات بینی سنگین‌تر و طولانی‌تر از حد انتظار است، حتماً باید با پزشک مشورت کنید.

چه درمان های سرماخوردگی تاثیری در بهبود علائم ندارند؟

به طور معمول، برخی از والدین به استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها، آنتی هیستامین ها و غیره متوسل می شوند. برای درمان سرماخوردگی فرزندتان در حالی که این داروها باید توسط پزشک برای کودک تجویز شود، مصرف آنها به تنهایی می تواند عوارض زیادی برای کودک داشته باشد.

گفتنی است در بیشتر موارد مصرف آنتی بیوتیک نقشی در درمان و کنترل علائم سرماخوردگی ندارد اما می تواند مقاومت میکروبی را در بدن کودک افزایش دهد. استفاده از آنتی بیوتیک تنها در صورتی قابل استفاده است که پزشک به نظر او عفونت ثانویه را تشخیص دهد.

به گفته برخی از متخصصان، استفاده از آنتی هیستامین ها در تسکین علائم بینی یا سرفه در کودکان موثر نیست و ممکن است با عوارضی همراه باشد، به همین دلیل مصرف آن ها در کودکان بدون تجویز پزشک توصیه نمی شود. باید گفت در کودکان زیر 12 سال بهتر است از داروهای ضد سرفه با احتیاط و با تجویز پزشک استفاده شود.

به کودک «کدئین» ندهید.

برخی از والدین برای کاهش تب، سردرد، سردرد و سرفه ناشی از سرماخوردگی به کودک کدئین می دهند. استفاده از کدئین برای کنترل سرفه در کودکان توصیه نمی شود، زیرا استفاده از کدئین در کودکان «به دلیل ترکیبات آن» ممکن است با عوارض و خطرات جدی همراه باشد.

چگونه سرماخوردگی کودکان را در خانه درمان کنیم؟

برای تسریع در درمان سرماخوردگی کودک، والدین باید نکات زیر را رعایت کنند:

رژیم غذایی: یکی از راه های موثر برای درمان سرماخوردگی استفاده از نوشیدنی های گرم، آب میوه های طبیعی، سوپ، عسل «در کودکان بالای یک سال» و پرهیز از مصرف برخی از مواد غذایی تشدید کننده بیماری مانند چیپس، پفک، سرخ کردنی است. غذاها و فست فود.

حمام کنید: به طور معمول خانواده ها در روزهای اول بیماری از ترس سرماخوردگی مجدد از استحمام کودک خودداری می کنند. در حالی که حمام کردن در هنگام سرماخوردگی به تعادل دمای بدن، جلوگیری از تب و لرز و باز کردن بینی کمک می کند.

استراحت: بی حالی و سردرد از علائم سرماخوردگی در کودکان است، بنابراین باید شرایط و محیط خانه را برای استراحت کودکان آماده کرد.

چگونه از سرماخوردگی کودکان جلوگیری کنیم؟

از قدیم گفته اند که پیشگیری بهتر از درمان است. از آنجایی که درمان این بیماری در کودکان دشوارتر از بزرگسالان است، والدین باید سعی کنند از بیمار شدن فرزندان خود جلوگیری کنند. بنابراین باید این نکات را به کودک آموزش دهند:

شستن دست‌ها: یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از شیوع ویروس سرماخوردگی در کودکان، شستن مکرر دست‌ها و پرهیز از دست زدن به دهان، بینی و چشم‌ها است. زیرا ویروس سرماخوردگی از طریق دست ها و اشیاء موجود در محیط به افراد دیگر منتقل می شود. برای جلوگیری از آلودگی دست، می توان به کودکان مبتلا به سرماخوردگی آموزش داد که به جای دست در دستمال یا آرنج سرفه کنند. همچنین باید به آنها یادآوری کرد که دستمال های مستعمل باید در سطل زباله ریخته شود.

استفاده از ماسک: با شروع فصل مدارس و فصل زمستان، آمار سرماخوردگی و بیماری های ویروسی در کودکان افزایش می یابد. یکی از موثرترین راه ها برای جلوگیری از سرماخوردگی کودکان استفاده از ماسک در محیط هایی مانند مدرسه یا مهد کودک است. بنابراین باید به آنها یاد داد که در محیط های بسته ماسک بزنند «مخصوصاً اگر فردی سرماخورده باشد».

انتهای پیام/




این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=195361

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.