به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه هفتگی درس اخلاق آیت الله جوادی آملی به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم در مصلی اعظم قم برگزار شد.
در این جلسه آیت الله العظمی جوادی آملی در ادامه به بیان حکمت 147 نهج البلاغه پرداختند.
استاد ممتاز دانشگاه قم گفت: مولا امیرالمومنین با این حکمت می فرماید: «ای کمیل بن زیاد این قلب شریف است پس یاد کن که من می گویم ک، الناس، تثلیث: او هست». . عالمی پرهیزکار و عالمی برای رستگاری و پیروان او نیز همینطور». ملا امیرالمومنین در این خطبه دو کار بی سابقه انجام داد: اول حقیقت علم را عرضه کرد و دوم قلب را که ظرف علم است عرضه کرد. سپس معلوم شد که هیچ دانشمندی در این زمینه و هیچ خردی در دانشگاه، کسی را آزار نمی دهد.
وی با بیان اینکه هیچ تفاوتی در دنیا و جامعه از دانشگاه و مرکز علم نیست، گفت: حقیقت علم آن چیزی است که جا باز می کند و حقیقت دل آن چیزی است که برای دیگران جا باز می کند.
وی با بیان اینکه علم واقعی مانع از تنگ نظری و اختلاف می شود، افزود: هیچ وقت بین حوزه و دانشگاه فرقی نیست، هیچ وقت تنگ نظری، محدودیت و جانبداری در کار حوزه و دانشگاه وجود ندارد. اگر این رذایل برای انسان اتفاق بیفتد، معلوم می شود که این شخص نه صاحب علم واقعی، بلکه جهل به صورت علم است!
وی با بیان اینکه قرآن واژه جدیدی برای انسان آورده است، تصریح کرد: تعبیر ﴿وَ یُعَلِّمُکمُ الْکتابَ وَ الْحکمَة﴾ تعبیری عادی است، اما خداوند در آیه ای دیگر به خود پیامبر می فرماید: این یعنی اگر اینجا یاد نگیرید. شما نمی توانید در هیچ جای دیگری یاد بگیرید. اینگونه نمی توان بدون ما وحی را آموخت و به جامعه بشری منتقل کرد. اینها کلمات جدیدی است که قرآن و وحی بر پیامبر نازل کرده است و اینها کلمات جدیدی است که ائمه علیهم السلام از قرآن دارند.
آیت الله جوادی آملی در ادامه بیان کرد: امیرالمومنین(ع) در ادامه حکمت خود فرمودند: «مردم گروه های زیادی هستند؛ عده ای عالم دین هستند، یعنی آنچه را که خداوند فرموده، خوب یاد می گیرند، شاگرد خوبی هستند و آنچه را که می خوانند به خوبی بیان می کنند. به مردم آموخته اند این علمای ربانی فقط اولیای الهی هستند!
امیرالمومنین (علیه السلام) در حکمت 432 نهج البلاغه در بیان ویژگی های اولیای الهی در کلام امیرالمومنین (علیه السلام) می فرماید: «إِنَّا اولیاءَهُمُ الذینَا نَذُرُوا الْبَطِینِ – الدلدنیا عزا نظرالان». َّاسو إلَی زاهیرهَا». دوستان خدا کسانی هستند که به درون دنیا می نگرند و دیگران به بیرون می نگرند. آنها به کار آخرت مشغولند و دیگران به کار دنیا مشغولند. اولیای الهی عمیق هستند، ظواهر دنیا را می بینند و از تاریخ و باطنی که در روز قیامت ظهور می کند آگاهند و به آینده و آنچه در آینده خواهد افتاد می اندیشند. آینده جهان فراتر است و ماورای انسان در جهان ساخته می شود.
این مرجع تقلید گفت: وظیفه ما این است که تمام تلاش خود را برای یافتن جهنمی که قرآن ما را می ترساند یا بهشتی که ما را تشویق به یافتن آن می کند، بکنیم. در هیچ جای قرآن نگفته است که برای آتش جهنم از هیزم جنگل بیاورید، بلکه گفته هیزم جهنم خودش ظالمان است. این دزدان و اختلاسگران و منجمان هیزم آتش جهنم هستند، آتش جهنم را تأمین می کنند و ماده اولیه آتش جهنم هستند.
این مرجع تقلید بیان کرد: باطن اموال مردم کثیف است لذا می گویند رشوه می گیرد و رشوه می دهد و رشوه می گیرد و رشوه می دهد مانند این است که از چاه کثیف آب پاکی دریافت کند.