به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، آنها میزان عملکرد آنها را در برخی از وظایف که هم حافظه کاری و هم توانایی آنها را در نادیده گرفتن عوامل حواس پرتی با انواع بازیهای ویدئویی که شرکت کنندگان گزارش کرده اند، مورد آزمایش قرار میدهد، مقایسه کردند.
آنها پی بردند افراد مسنتری که بازیهای پازل دیجیتالی انجام میدهند، در مقایسه با افراد مسنتر که یا بازیهای دیجیتالی انجام نمیدهند یا نوع دیگری از بازی را انجام میدهند، توانایی تمرکز بهتری دارند.
از طرف دیگر، بزرگسالان جوانتری که گزارش کردند بازیهای استراتژیک انجام میدهند، در مقایسه با آنهایی که هیچ سابقهای از انجام بازیها را گزارش نکردهاند، حافظه کاری بهتری دارند.
محققان دانشگاه یورک انگلستان دادههای ۴۸۲ شرکت کننده را برای این مطالعه تجزیه و تحلیل کردند. سن شرکت کنندگان از ۱۸ تا ۸۱ سال متغیر بود و دانشمندان آنها را در گروه بزرگسالان جوانتر (۱۸ تا ۳۰ سال) یا گروه بزرگسالان مسنتر (۶۰ تا ۸۱ سال) قرار دادند.
شرکتکنندگان عادات بازی خود را گزارش کردند و جزئیاتی مانند تعداد دفعات بازیهای دیجیتال، نوع بازیهایی که انجام دادند و مدت زمانی را که صرف بازی کردند را درج کردند.
کار بعدی که شرکتکنندگان باید انجام میدادند، تکمیل ارزیابی آنلاین حافظه کاری بود. ارزیابی برای شرایط زیر بررسی شد:
• بدون حواس پرتی
• رمزگذاری حواس پرتی
• به تأخیر انداختن حواس پرتی
دکتر «جو کاتینگ»، نویسنده اصلی مطالعه در بخش علوم کامپیوتر دانشگاه یورک، گفت: «بازیهای پازل برای افراد مسنتر این توانایی شگفتانگیز را برای پشتیبانی از تواناییهای ذهنی آنها داشت تا جایی که سطح حافظه و تمرکز آنها مانند یک نوجوان ۲۰ ساله که بازیهای پازلی انجام نداده بود، بود.»
نتایج تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که بزرگسالان مسن که گزارش دادند بازیهای پازل دیجیتال انجام میدهند از ظرفیت حافظه کاری بالاتری نسبت به بزرگسالان مسن که انواع دیگر بازیها را بازی میکردند یا اصلاً بازی نمیکردند، داشتند.