این سریال خانوادگی که اولین بار در سال ۱۳۷۲ پخش شد با استقبال و تماشای بسیاری از بینندگان مواجه شد و بارها از شبکه های مختلف تلویزیون پخش شد.
محمدعلی کشاورز
محمدعلی کشاورز بازیگر نقش اسدالله خان متولد 1309 است که این بازیگر پیشکسوت در فیلم ها و سریال های قدیمی ایفای نقش کرد و سریال پدرسالار و نقش اسدالله خان از کارهای معروف او بود.
او دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود. از کشاورز در کنار داوود رشیدی، عزت الله نظامی، جمشید مشایخی و علی نصیریان به دلیل تاثیرگذاری بر فیلم های ایرانی به عنوان پنج بازیگر مرد ماندگار تاریخ تئاتر، سینما و تلویزیون ایران (پنج تن سینمای ایران) یاد شده است. . .
فعاليت سينمايي کشاورز از سال 1343 با فيلم شب قوزي فرخ غفاري آغاز شد و در خشت و آينه (1344) با ابراهيم گلستان همکاري کرد. سپس در فیلم های آقای هالو (1349)، رگبار (1351) و صادق کارده (1351) نقش های فرعی داشت. مجموعه تلویزیونی هزاردستان اولین همکاری او با علی حاتمی بود که با چندین اثر دیگر از جمله فیلم مادر (1368) که برای آن نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد از جشنواره فیلم فجر شد، ادامه یافت.
کشاورز با بازی در نقش اصلی زیر درختان زیتون (1373) ساخته عباس کیارستمی قابل توجه بود. او از اوایل دهه 1980 غیرفعال شد و در سال 2019 به دلیل نارسایی کلیه در سن 90 سالگی درگذشت.
حمیده خیرآبادی
حمید خیرآبادی از هنرمندان برجسته کشورمان متولد 1303 بود که فعالیت هنری خود را از 16 سالگی آغاز کرد. این بانوی هنرمند در سریال پدرسالار نقش مادر خانواده و همسر اسدالله خان را بازی کرد. حمیده خیرآبادی معروف به مادر سینمای ایران در 10 فروردین 1398 در سن 85 سالگی درگذشت.
حمیده خیرآبادی در 9 دی 1303 در رشت به دنیا آمد. او مادر ثریا قاسمی بازیگر ایرانی بود. نام هنری او نادره و نام مستعارش مادر سینمای ایران بود. پس از اخذ دیپلم در سال 1326 وارد تئاتر شد و در سال 1332 با فیلم میهن پرست وارد سینما شد. با شروع موج نوی سینمای ایران در دهه 40، خیرآبادی در بسیاری از آثار کارگردانان مطرحی چون داریوش مهرجویی، مسعود کیمیایی و علی حاتمی بازی کرد.
از مهمترین فیلمهایی که او در آن بازی کرد میتوان به ممل آمریکایی، همسفر، ماه عسل، توقی، رضا موتوری، اجارهنشینها، زرد کناری، مادر، ریحانه، بانو و شیرین اشاره کرد. او سه بار کاندیدای سیمرغ بلورین جشنواره فجر بود. از سریال های خیرآبادی می توان به آپارتمان، پاترسالار و خانه سبز اشاره کرد.
خسرو شجاع زاده
خسرو شجاع زاده بازیگر فقید سریال پدرسالار بازیگر نقش جمال پسر ارشد اسدالله خان و همسرش زهرا در اول خرداد 1324 متولد شد و در سال 1395 در سن 71 سالگی درگذشت.
خسرو یکه شجاع زاده در هنرستان هنرهای دراماتیک بازیگری خوانده است. بازی در سینما را از سال 1348 با بازی در فیلم گاو به کارگردانی داریوش مهرجویی آغاز کرد و در فیلم غریبه و مه بهرام بیضایی نقش اصلی را بازی کرد.
جمیله شیخی
بازیگران فقید سریال پدرسالار جمیلا شیخی هنرمند و پیشکسوت کشورمان بازیگر نقش خواهر خانم اسدالله خان و مادر زهرا در سریال پدرسالار در 18 اردیبهشت 1309 به دنیا آمد و در سال 1380 درگذشت. در سن 71 سالگی.
جمیله شیخی برای بازی در فیلم مسافران به کارگردانی بهرام بیضایی در سال ۱۳۷۰ برنده سیمرغ بلورین جشنواره فجر شد که خاطره انگیزترین نقش سینمایی اوست. همچنین در سال ۱۳۷۲ در سریال پدرسالار در نقش ملوک خواهر ملوک ظاهر شد، سپس در سال ۱۳۷۳ به عنوان بازیگر مهمان در سریال همساران حضور یافت.
در سال ۱۳۷۵ برای فیلم «لیلا» به کارگردانی داریوش مهرجویی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از آن خود کرد. در سال ۱۳۷۹ سریال «پس از باران» آخرین حضور او در تلویزیون بود و در سال ۱۳۸۰ «کاغذ بدون کاغذ» به کارگردانی ناصر تقوایی آخرین کار سینمایی این بازیگر بود.
سیامی آتلانتیک
سیامک اطلسی، بازیگر فقید سریال پدرسالار، برادر اسدالله خان و پدر آذر، در ۱۳ تیر ۱۳۱۵ به دنیا آمد و در سال ۱۴۰۰ بر اثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشت. وی که دارای مدرک دیپلم بود، فعالیت هنری خود را از سال 1343 از طریق انجمن گویندگان آغاز کرد و فعالیت سینمایی خود را از سال 1350 با بازی در فیلم مردان خوش به کارگردانی صابر رهبر آغاز کرد.
وی با وجود تزریق واکسن کرونا به کووید 19 مبتلا شد و سرانجام در ساعت 14 روز 13 اسفند در بیمارستان فرمانیه تهران درگذشت. وی در 15 اردیبهشت 1400 در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
درباره سریال پدرسالار
پدرسالار یک مجموعه تلویزیونی ایرانی محصول سال 1372-1374 به تهیه کنندگی و کارگردانی اکبر خواجویی است. که از شبکه دو سیما پخش شد.
داستان مجموعه درباره پدری میانسال به نام «اسدالله خان» است. اسدالله خان پدری مهربان، خانواده مدار و دلسوز، اما در عین حال سخت گیر و متین است. به گفته او همه فرزندانش پس از ازدواج باید در خانه بزرگ او زندگی کنند. او در قبال دو دخترش «مهری» و «زری» چنین سیاستی را در پیش نگرفته و از این رو زندگی مستقلی دارند.
داستان اصلی سریال با ازدواج آخرین پسرشان «ناصر» آغاز می شود. ناصر که با دختر عمویش «آذر» ازدواج کرده، مجبور است مانند دو برادر بزرگترش در خانه پدری زندگی کند. اما همسرش آذر که کار می کند و به دنبال استقلال است، زندگی در خانه پدرشوهرش را منطقی نمی داند و خواستار شروع یک زندگی کاملا مستقل به دور از دخالت دیگران است.
آذر به شدت از این دعوا دفاع می کند و تحت هیچ شرایطی از موضع خود کوتاه نمی آید. از سوی دیگر اسدالله خان توافق با آذر را نوعی شکست و ضعف تعبیر کرده و نگران آزار احتمالی دیگر فرزندانش در آینده است.
اختلافات کم کم زیاد می شود تا جایی که «مالود» (خواهر اسدالله خان) که با او دشمنی دیرینه ای دارد، فرصت را غنیمت شمرده و از اسدالله خان انتقام می گیرد. مولاد از حضور دخترش «زهره» (که عروس اسدالله خان است) برای اجرای نقشه هایش استفاده می کند. و باعث بروز مشکلاتی در خانواده می شود.