رضا عطاران او را اغلب با سریال هایی چون «خانه بهدوش»، «متهم فرار کرد»، «ترش و شیرین» و «بزنگاه» به یاد می آورند و در میان ساخته های او به ندرت از سریال «کوچه اقاقیا» یاد می شود. چهار سریال معروف عطارانی که نام بردیم سبک و حال و هوای مشابهی داشتند و بیشتر با ذائقه مخاطب ایرانی همخوانی داشت و همچنان در یادها مانده است. «کوچه اقاقیا» عمدتاً متعلق به اوایل کار عطاران در تلویزیون است که آثارش از جمله «سیب خنده»، «مجید دلبندم» و «قطار ابدی» ظاهری خارق العاده داشتند. برخلاف آثار متأخر عطاران که بر اساس شرح مشکلات و معضلات ناشی از فقر یا تضاد میان دارا و نداشتن بود، در «کوچه آکاکیا» با خانواده ای متوسط روبه رو هستیم که اعضای آن دارای ارزش های اخلاقی هستند. با یکدیگر درگیری دارند.
«خیابان اقاقیا» در سال 1391 از شبکه پنج پخش شد و یکی از شگفتی ها حضور منوچهر نوزهری در این سریال پس از مدت ها دوری از تلویزیون و سینما بود. نوذری در این سریال نقش پیرمردی به نام نصرت تهرانی را بازی می کند که همسرش گل نسا چند سال پیش فوت کرد اما مدتی است که شب ها به دیدن او می آید و درباره موضوعات مختلف با او صحبت می کند. گاهی به نصرت خان قول می دهد که سفر را متوقف کند و به زودی به او ملحق شود. این خواب ها فرزندان نصرت خان را نگران می کند و در خانه پدری خود جمع می شوند. حضور آنها در کنار هم و اختلافات و مشکلاتی که با یکدیگر دارند در هر قسمت از این مجموعه ماجراهای سرگرم کننده ای را رقم می زند.
منوچهر نوذری در نقش نصرت خان تهرانی
از منوچهر نوذری کمتر به عنوان بازیگر و بیشتر به عنوان مجری یا بدلکار یاد می شود. زمانی در برنامه رادیویی صبح جمعه با شما سلطان بلامنازع طنز در کنار آدم هایی مثل «آقای ملوین» و «آقای دست ودلباز» بود. او از اواخر دهه 1360 تا اواخر دهه 1370 مجری برنامه «مصابه وقت» بود که بینندگان زیادی داشت و تنها با جواب هایش برنامه دیدنی ساخته بود که با معیارهای برنامه امروز، نه آن را نداشت. جذابیت ویژه عنصر به جز خودش او در دوبله به عنوان صداپیشه جک لمون و همچنین حق که صدایش به چهره لمون می آمد و شیرینی و مظلومیت شخصیت او را چند برابر می کرد، شناخته می شد. مشکلاتی که در زندگی شخصی داشت او را برای مدت طولانی از کاری که دوست داشت دور نگه داشت و سرانجام در سال 2004 از دنیا رفت.
رضا عطاران در نقش فرامرز تهرانی
بعد از این سریال عطاران 4 سریال موفق تلویزیونی ساخت که در ابتدای مطلب به آنها اشاره کردیم. پس از دهه 1380، عطاران از فعالیت در تلویزیون منصرف شد و در بیشتر سال های دهه 1390 به عنوان بازیگر در فیلم های کمدی ظاهر شد و در این دهه به کارگردانی سینما روی آورد و اولین تجربه او، “خواب می بینم” با استقبال خوبی روبرو شد. دفتر و منتقدان «هزارپا» در اواخر دهه 1390 یکی از پربیننده ترین کمدی های پس از انقلاب بود، اما از ابتدای قرن جدید نتوانست ورق بزند و موفقیت های گذشته خود را تکرار کند. «قیف» اخیرا با فیلمنامه و اجراهایش در گیشه شکست خورد و کیفیتی نداشت.
رضا شفیع جم در نقش فرهاد تهرانی
رضا شفیعی جم او یک بازیگر بزرگ است. از سینما تا تلویزیون در 20 سال اخیر چندین تیپ خاطره انگیز از بامشاد «نقطچین» تا کیوون (با دیالوگ معروف «پل زور وده» در «شبهای برره» تا قل مراد «باغ مظفر» و حتی چرخانه بازی کرده است. چارخونه» در سینما حتی در فیلم «پست» نقشی معمولی با ابراهیم حاتمی داشت و هر بار که تغییر سبک می داد، همچنان مشغول کار است.
یوسف تیموری در نقش علیرضا تهرانی (پسر فریدون)
تقریباً در همه جا وجود دارد، در برنامه های تلویزیونی موفق، برنامه های واقعیت و کمدی. در مقایسه با ابتدای کارش که جوانی با استعداد و شوخ طبع به نظر می رسید، کمی پسرفت کرده است و این روزها فقط شوخی هایش باعث محبوبیت چند روزی او شده است. دیالوگ معروف او در این سریال به زبان ترکی بود: «آغلادی گتدی یاتدی» یعنی «گریه کرد، رفت، خوابید».
روشنک عجمیان در نقش گلچهره تهرانی
روشنک عجمیان با این سریال به شهرت رسید و مدتی مجری برنامه های بازی های تلویزیونی بود و در فیلم ها و سریال های تلویزیونی نیز حضور داشت. اما کم کم عرصه بازیگری را رها کرد و این روزها کمتر خبری از او به گوش می رسد.
مجید صالحی در نقش گشتاسب (همسر دوم گلچهرا)
مجید صالحی با سریال «مجید دلبندم» عطاران به شهرت رسید و بعدها به عنوان کمدین شناخته شد. او در سال های اخیر سعی کرده از شخصیت کمدی خود فاصله بگیرد و بیشتر به عنوان یک بازیگر شناخته شود. او در این راه تا حدودی موفق شد و در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر با اینکه رقیب جدی نداشت، برای فیلم «شماره ده» که پیش از پخش عمومی اکران شده بود، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را دریافت کرد. راه اندازی تلویزیون