به نظر می رسد کاهش قیمت دلار ناشی از سیاست های کنترلی هفته گذشته است که بازارساز برای کاهش قیمت دلار اعمال کرده است. این در حالی است که اکنون مشخص شده است که ایران قصد ورود به جنگ غزه را ندارد و بنابراین خطر جنگ فعلا از بازار حذف شده است.
پیش از این فعالان و کارشناسان بازار ارز مدعی شده بودند که افزایش قیمت دلار در دو هفته گذشته رفتاری هیجانی بوده و با آرام شدن اوضاع سیاسی منطقه، قیمت دلار به کانال پایین باز می گردد. .
لازم به ذکر است در حالی که قیمت دلار به دلیل تشدید جنگ در غزه از نیمه دوم هفته گذشته بار دیگر افزایش یافت، روز پنجشنبه دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل یادداشتی را برای کشورهای عضو سازمان ملل ارسال کرد. . سازمان ملل متحد، رسماً به مفاد بندهای 3، 4 و 6 ضمیمه ب قطعنامه 2231، شامل آزمایشهای موشکی، محدودیتهای صادرات و واردات اقلام موشکی به ایران و همچنین تحریمهای مرتبط با مصادره اموال و مفاد آن پایان داد. خدمات مالی به افراد و نهادهای ایرانی تحت تحریم های شورای امنیت، کشورها را از پایان تحریم های موشکی علیه ایران مطلع کرد.
این در حالی است که شورای اروپا روز سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنان تحریمهای قبلی سازمان ملل متحد علیه ایران در زمینه تسلیحات و موشکها را حفظ کردهاند.
با این حال به نظر می رسد تحریم های سازمان ملل علیه ایران تاثیر مثبتی بر روند قیمت دلار داشته است. کارشناسان اقتصادی اگرچه تاثیر اخبار و رویدادهای سیاسی بر بازار ارز را کوتاه مدت می دانند، اما معتقدند با پایان جنگ حماس و اسرائیل، احتمال بازگشت قیمت دلار به کریدور 40 هزار تومانی وجود دارد. تومان افزایش می یابد.