افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
4

بازگشت به تولید ۱۵۰ واحد صنعتی راکد در سمنان «وام» نباید تنها راه فعال سازی باشد.

  • کد خبر : 147637
بازگشت به تولید ۱۵۰ واحد صنعتی راکد در سمنان «وام» نباید تنها راه فعال سازی باشد.

بازار، گروه ولایات: واحدهای صنعتی و تولیدی استان سمنان دو دهه است که با چالش‌های بزرگی مواجه هستند که از یک سو تحریم، مشکل تامین اقلام، ابزار و ماشین آلات مورد نیاز، نوسانات ارز و نبود بازار صادراتی از سوی دیگر است. از یک سو و از سوی دیگر مدیریت ضعیف اقتصادی حاکم بر اقتصاد […]

بازار، گروه ولایات: واحدهای صنعتی و تولیدی استان سمنان دو دهه است که با چالش‌های بزرگی مواجه هستند که از یک سو تحریم، مشکل تامین اقلام، ابزار و ماشین آلات مورد نیاز، نوسانات ارز و نبود بازار صادراتی از سوی دیگر است. از یک سو و از سوی دیگر مدیریت ضعیف اقتصادی حاکم بر اقتصاد کشور باعث رکود بسیاری از این شرکت ها و کارخانه ها شد.

تا دو سال گذشته در استان سمنان تعداد کارخانه هایی که با ظرفیت کامل کار می کردند به 100 کارخانه نمی رسید در حالی که در این استان 2100 کارخانه وجود دارد اما دولت سیزدهم مصمم به رفع رکود صنایع است. .

فعال سازی مجدد 150 واحد راکد

استاندار سمنان در گفت و گو با خبرنگار بازار، با اشاره به اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون جلسات مکرر و مستمری برای رونق تولید و همچنین رفع موانع در استان برگزار شده است، گفت: تلاش شده تا الف. بازدید از کارخانجات صنعتی و واحدهای تولیدی نیز باید قبل از این جلسات انجام شود تا بتوانیم از نزدیک به مشکلات و موانع رسیدگی کنیم.

استاندار سمنان: سال گذشته 3.5 میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی استان سمنان پرداخت شد.

سید محمدرضا هاشمی با بیان اینکه کارگروه احیای واحدهای صنعتی راکد نیز از ابتدای دولت سیزدهم در استان سمنان ایجاد شد، اظهار کرد: در این کارگروه تمامی مشکلات و موانع برای احیای واحدهای صنعتی راکد در استان مورد بازنگری قرار گرفت و تاکنون توانسته ایم به 100 درصد از 150 واحد برسیم تا رکود به چرخه تولید بازگردد.

وی با بیان اینکه سال گذشته سه و نیم میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی استان سمنان پرداخت شد، افزود: برخی از کارخانه های راکد استان مشکل مالی نداشتند اما مشکلات مدیریتی، حقوقی و… داشتند. . که سعی کردیم با آن حل کنیم اقداماتی برای خروج این کارخانه ها از رکود انجام دادیم که خوشبختانه نتایج خوبی به دست آمد.

وام

استاندار سمنان با بیان اینکه این استان از نظر رشد اقتصادی پس از دو استان نفتی کشورمان رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: با فعال شدن مجدد 150 واحد صنعتی راکد در استان، بیش از سه هزار واحد شغلی ایجاد می شود. . فرصت ها نیز بازسازی شد.

هاشمی با بیان اینکه اقدامات خوبی در زمینه اشتغال در استان انجام شده است، گفت: در سال 1402 تعهد استان سمنان به اشتغال تقریباً 12 هزار نفر بود که تا اوایل آذرماه 98 درصد این تعهد محقق شد و این میزان است. نشان از وضعیت خوب توسعه و ایجاد اشتغال در استان سمنان دارد.

همکاران کارشناس: هر بار که جلسه ای برای رونق تولید یا رفع موانع در هر نقطه از کشور از جمله استان سمنان برگزار می شود، دو سوم مصوبات مربوط به اعطای تسهیلات بانکی است.

وی با بیان اینکه بانک ها نیز با طرح های عمرانی، احیای واحدهای راکد و اشتغالزایی همراه و همکاری خوبی داشته اند، افزود: تا ابتدای آذرماه سال جاری بیش از 60 درصد طرح هایی که به بانک ها ارائه شده برای دریافت بانک ها توانستند وام های خود را بگیرند و این نشان از همکاری خوب بانک ها دارد.

چرا رکود؟

یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازار می گوید: یکی از مسائلی که کارشناسان تشخیص می دهند این است که باید بدانیم چه عواملی باعث رکود واحدهای تولیدی استان سمنان در دو دهه اخیر شد تا دوباره رکود نشوند. دولت تا کنون به وضوح دیده ایم که دولت ها برنامه خاصی جز اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی و به ویژه صنایع نداشته اند.

حسن همتیان با بیان اینکه در این سال ها شاهد بوده ایم که هر بار که در هر نقطه از کشور از جمله استان سمنان جلسه ای برای ارتقای تولید یا رفع موانع تشکیل می شود، دو سوم مصوبات اعطای تسهیلات بانکی است، افزود: مشکل این است که دولت تاکنون مشکلات تولید را فقط در پول و نقدینگی می‌دید، در حالی که بسیاری از واحدهای تولیدی ما امروز با مشکل بازار فروش مواجه هستند و تسهیلات کمکی به آنها نمی‌کند.

وی گفت: واحد تولیدی که مثلاً قطعه ای از یک دستگاه صنعتی آلمانی یا آمریکایی گم شده و آن دستگاه صنعتی خاموش می شود و دیگر کار نمی کند و حتی قطعه لازم را در بازار سیاه نمی گیرد، با یک دستگاه One. تسهیلات میلیارد تومانی کافی نیست، تصریح کرد: اعطای تسهیلات در دو دهه گذشته بلای جان واحدهای تولیدی استان سمنان بوده است.

بازگشت به تولید ۱۵۰ واحد صنعتی راکد سمنان

داروهای ضد درد

این متخصص با بیان اینکه صنعت ما مانند یک بیمار قلبی بود که با مسکن دردش را تسکین می داد، گفت: اگر به دلیل دریافت دوزهای زیاد مسکن احساس درد نکنید، بیماری قلبی شما بدتر و بدتر می شود. وی بیان کرد: تسهیلات بانکی که در دو دهه اخیر به واحدهای تولیدی استان داده شد دقیقاً به همین منوال بود و با از بین رفتن آثار وام مسکن به یکباره صنعت استان با موج رکود مواجه شد.

همتیان با بیان اینکه اعطای تسهیلات به معنای مسکن است نه درمان ریشه ای، تصریح کرد: نیازمند حل ریشه ای مشکلات صنعت استان سمنان هستیم. به عنوان مثال دانش بنیان ها باید به مکان یابی ماشین آلات صنعتی استان که خارجی هستند یا قطعات آنها را تولید می کنند کمک کنند تا درگیر نشویم و با تحریم ها دچار مشکل نشویم، از طرفی فناوری های جدیدی را وارد صنایع کرد و در ادامه پیدا کرد. بازار محصولات تولیدی استان .

وی افزود: دولت باید بسته حمایتی صنایع را تدوین کند که در آن خدمات بانکی 10 درصد باشد نه 90 درصد. وی بیان کرد: تسهیلات بانکی جز بدهکار شدن واحد مشکل دار استان سمنان و در معرض تملک واحدهایی که روزگاری توسط ده ها نفر به سرقت رفته بود، سود دیگری ندارد.

انباشت سرمایه و بازاریابی صحیح

یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: برای اینکه صنایع ما دوباره دچار رکود نشوند، چون ممکن است وام های اعطایی امسال بازپرداخت شود، در نهایت طی دو سال آینده با موج دیگری از رکود و بدهی مردم مواجه خواهیم شد. صنایع استان باید دو اقدام مهم انجام دهیم، یکی تجمیع سرمایه گذاری در استان و تلاش برای تزریق سرمایه به واحدهای تولیدی و صنعتی به جای تسهیلات.

خدمات بانکی نمی تواند مشکل واحدهای صنعتی استان سمنان را به خوبی حل کند

سید رضا طباطبایی با بیان اینکه صرفاً با جذب سرمایه گذار می توان به واحدهای صنعتی کمک کرد تا تولید و بخش های مختلف از جمله فناوری را ارتقا دهند، گفت: دومین کاری که باید انجام دهیم این است که برای محصولات صنعتی بازارهای ملی و فراملی در استان پیدا کنیم. زیرا امروزه بیش از آنکه واحدهای تولیدی در استان گرفتار موانع تولید باشند، گرفتار موانع فروش هستند.

وی با بیان اینکه برای این امر استانداری سمنان باید سازوکاری مانند کارگروه یا کمیته ای برای تجمیع توان تجاری و تجاری استان سمنان ایجاد کند، افزود: کارگروه های زیادی در استان سمنان داریم اما چرا کار نداریم. گروه؟ کارگروه با حضور تجار حرفه ای؟ تاجرانی که به درستی می دانند در کدام کشور و در کدام استان به محصولات تولید شده در استان به عنوان مثال کاشی و سرامیک نیاز دارند، می توانند مشکل بازار محصولات تولید شده در استان را حل کنند.

در نهایت باید گفت که خدمات بانکی نمی تواند مشکل واحدهای صنعتی استان سمنان را به خوبی حل کند، بلکه باید تلاش کرد تا محصولات استان سمنان در سطح بین المللی به فروش برسد تا بتوانیم صنعت را از استان ارتقا دهیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=147637

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.