افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 5 November , 2024
4

بازنشستگان جوان یا کارگران سالمند؟

  • کد خبر : 134545
بازنشستگان جوان یا کارگران سالمند؟

به گزارش رکنا، نورنیوز در گزارشی از بررسی مصوبه جدید مجلس در موضوع بازنشستگی پرداخت کرد و نوشت: بازنشستگی برای برخی به معنای پایان دوره کاری و فرا رسیدن زمان استراحت و استراحت است. از این رو برای رسیدن به آن روز شماری می کنند تا سنگینی سال ها کار و تلاش را بر زمین […]

به گزارش رکنا، نورنیوز در گزارشی از بررسی مصوبه جدید مجلس در موضوع بازنشستگی پرداخت کرد و نوشت:

بازنشستگی برای برخی به معنای پایان دوره کاری و فرا رسیدن زمان استراحت و استراحت است. از این رو برای رسیدن به آن روز شماری می کنند تا سنگینی سال ها کار و تلاش را بر زمین بگذارند و نفسی بکشند. این دوره می تواند مزایایی مانند گذراندن وقت بیشتر با خانواده، سفرهای طولانی و سرگرمی های مورد علاقه داشته باشد.

با این حال، برای دیگران، بازنشستگی متفاوت از گروه اول است. آنها بازنشستگی را معادل پیری و از کارافتادگی می دانند، بنابراین نه تنها از آمدن آن استقبال نمی کنند، بلکه سعی می کنند تا حد امکان بازنشسته نشوند. یعنی در حین کار خود را به اصطلاح جوان می دانند و بعد از بازنشستگی انگار بار جدیدی بر دوششان اضافه شده است.

البته مسائل اقتصادی نیز در این مقایسه نقش بسزایی دارد. نگرانی از وضعیت مالی و معیشتی می تواند هم کام گروه اول را نسبت به دوران آرام بازنشستگی ترش کند و هم کام گروه دوم را که خود از نظر روانی تمایلی به بازنشستگی ندارند بیشتر از قبل افسرده کنند. در این میان موضوع تغییر قوانین بازنشستگی کنجکاوی هر دو گروه را برانگیخته است.

قوانین بازنشستگی و تغییرات دوره ای آن همواره از موضوعات مورد توجه عموم در همه جوامع بوده است. از سال 1301 که اولین قوانین تامین اجتماعی کارکنان دولت در سنین سالمندی و ازکارافتادگی در ایران به تصویب رسید تا سال 1345 که قانون کار کشور جایگزین مقررات قبلی شد، موضوع بازنشستگی بارها مورد بازنگری و تغییر قرار گرفته است. به شرایط و خواسته های روز. آخرین حلقه اصلاحات قانونی در قوانین بازنشستگی، تصویب ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه در شورای اسلامی بود. بر اساس این مصوبه حداکثر سنوات خدمت 35 سال و سقف سن بازنشستگی برای مردان 62 سال و برای زنان 55 سال تعیین شده است. روایت کذب برخی رسانه ها از این مصوبه موجب نگرانی مردم شد اما مجلس با تکذیب این گمانه زنی ها اعلام کرد که طبق مصوبه مجلس حداکثر سنوات خدمت 35 سال یا 62 سال است. سن برای مردان و 30 سال خدمت. یا 55 سال سن برای زنان.

اگرچه با ابلاغیه جدید نگرانی‌ها در مورد این مصوبه برطرف شده است، اما تغییراتی که به تصویب رسیده، تاثیری مشابه بر مردم نداشته است. برخی معتقدند که باعث ایجاد نگرانی در میان کارکنانی می شود که به تازگی وارد دنیای کار شده اند یا در شرف ورود هستند. و برخی معتقدند این مصوبه می تواند پویایی و امید بیشتری را در بین فعالان بازار کار ایجاد کند.

جوانب مثبت و منفی چه می گویند؟

خانمی 42 ساله با 20 سال سابقه کار معتقد است که افزایش سن بازنشستگی به نفع خانم ها نیست زیرا به دلیل کار خانه و مشغله بچه ها بار بیشتری را متحمل می شوند و از نظر جسمی باید زودتر بازنشسته شوند. به گفته خودش دیگر حوصله کار ندارد و برای بازنشستگی لحظه شماری می کند.

یک زن هم سن و سال دیگر مدافع این قطعنامه است. او همچنین حدود 18 سال سابقه کار دارد و تعجب می کند که برخی از همکارانش در چهل سالگی بازنشسته شده اند. او می‌گوید: «همکارانی داشته‌ام که بسیار سرحال و جوان بودند، اما چون از سنین پایین شروع به کار کردند، زود بازنشسته شدند، در حالی که حداقل تا 10 سال دیگر توانایی کار را داشتند. در محل کارم، زمانی که شما ع. شما به 40 سالگی نزدیک می شوید، همه مدام می پرسند، “چه زمانی بازنشسته می شوید؟” “برای من، این وضعیت خوشایند نیست زیرا احساس می کنم زمان بازنشستگی فرا رسیده است.”

مردی 52 ساله که اخیراً بازنشسته شده است، جملات مشابهی دارد: «بازنشستگی برای من که به کارم علاقه مند بودم بسیار ناخوشایند بود، به نظر می رسد به شما تبریک می گویند، اما سعی می کنند به شما بگویند که باید گوشه ای از خانه بنشینید. در حالی که اصلا احساس پیری و ضعف نمی کنم چند سال پیش به اروپا سفر کردم و دیدم که هنوز هم افراد مسن در جاهای مختلف کار می کنند و اتفاقاً سرحال و سرزنده هستند اما برای ما به نظر می رسد همه چیز در میانسالی به پایان می رسد.”

تغییر در سن بازنشستگی و نیازهای مالی

تغییر سن بازنشستگی نه تنها دارای ابعاد روانی است، بلکه با بسیاری از مسائل اقتصادی نیز مرتبط است. سال 2023 ماه های پایانی خود را می گذراند و تغییر قوانین بازنشستگی در کشورهای اروپایی به یکی از مهمترین مسائل اجتماعی تبدیل شده است. از یک سو، منتقدان این تغییر ادعا می کنند که افزایش سن بازنشستگی به خاطر راحتی اقتصادی، رفاه فردی را قربانی می کند. و از سوی دیگر دولت ها مدعی هستند برای حل مشکل پرداخت حقوق و مطالبات بازنشستگان و کاهش فشار مالی صندوق های بازنشستگی بر موسسات، چاره ای جز تغییر سقف سنی بازنشستگی ندارند. سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) پیش بینی کرده است که تا سال 2060 میانگین سن بازنشستگی دو سال افزایش خواهد یافت. بر این اساس همچنین پیش بینی می شود که در سال 2060 سن بازنشستگی مردان در اتحادیه اروپا به 66.1 سال و برای زنان به 65.9 سال برسد.

در ایران مشکل کسری بودجه صندوق های بازنشستگی یکی از معضلات و همچنین چالش بزرگ اقتصادی و اجتماعی است. اگرچه به گفته سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم توانسته حدود 400 میلیارد تومان کسری بودجه صندوق های بازنشستگی را جبران کند، اما به نظر می رسد صندوق ها همچنان در شرایطی هستند. باید اقدامات موثری برای حل مشکلات خود انجام دهید. شاید مصوبه مجلس برای تغییر سن بازنشستگی یکی از راهکارهای حل این مشکل باشد. مرکز پژوهش های شورای اسلامی به تازگی در گزارشی راهکارهایی برای رفع چالش های صندوق های بازنشستگی از جمله برخی اصلاحات ساختاری از جمله تقویت نهاد سیاست گذاری، تقویت یا ایجاد نهاد تخصصی و رگولاتور بیمه ای با محوریت تقویت مقررات بیان کرده است. و چندجانبه گرایی و همچنین اصلاح ساختار قوانین و مقررات صندوق های بازنشستگی مبتنی بر استقرار نظام بیمه ای چندسطحی و اصلاح ساختار بودجه با محوریت ایفای تعهدات و پرداخت بدهی دولت است. به صندوق بازنشستگی

در این گزارش افزایش سن بازنشستگی و تناسب آن با امید به زندگی نیز به عنوان یکی از راهکارهای عبور از بحران صندوق بازنشستگی مطرح شده است. لزوم توجه به سن امید به زندگی و ارتباط آن با سن بازنشستگی زمانی آشکارتر می شود که بدانیم بر اساس برخی تحقیقات احتمال ابتلا به افسردگی بالینی در افراد پس از بازنشستگی حدود 40 درصد افزایش می یابد. البته در این تحقیق آمده است که بازنشستگی لزوماً باعث افسردگی نمی شود، بلکه برای برخی شروع این دوران با احساس ناکارآمدی همراه است و آنها را در معرض اضطراب و افسردگی قرار می دهد.

شاید به همین دلیل است که برخی از افرادی که در ادارات کار می کنند سعی می کنند بازنشستگی خود را به تعویق بیندازند. البته در این مورد علاوه بر احساس افسردگی دلایل متعددی نیز دخیل است، از جمله داشتن درآمد کمتر در زمان بازنشستگی و محروم بودن از برخی مزایای اقتصادی که بازنشستگان نمی توانند از آن برخوردار شوند. همه اینها به این معناست که عده ای تمایلی به بازنشستگی نشان نمی دهند و به نظر می رسد مصوبه جدید گویای آنهاست.

منبع: ایسنا

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=134545

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.