سومیا گلابگیریان بازار؛ بازار عرضه محصولات چوبی در یزد چندان مناسب نیست. فعالیت تجاری این صنف در مناطق گران قیمت یزد مانند صفاییه، خیابان آیت الله کاشانی، خیابان سلمان فارسی و بلوار جمعه تاثیر بسزایی در قیمت عرضه دارد زیرا اجاره بهای مغازه در این مناطق بالاست و به حدود 100 میلیون تومان در سال می رسد. . فروشندگان نیز بخشی از هزینه خرید را به قیمت محصولات اضافه می کنند.
تنوع محصولات چوبی و کیفیت آنها در بازار تقریباً مناسب است. این در حالی است که بخشی از مواد اولیه این مصنوعات یعنی بافت آنها در استان یزد تولید می شود و محصولات استان یزد در این زمینه زبانزد است و شهروندان امیدوارند که مصنوعات چوبی با قیمت مناسب تری عرضه شود. در بازار یزد
گلایه از گرانی اقلام چوبی.
یکی از شهروندان یزدی گفت: قیمت مبل در قم یا استان تهران در بازار یزد کمتر از 20 میلیون تومان است، بیش از دو برابر 50 میلیون تومان است و هر چقدر هم که یزد نباشید. تولید کننده در این منطقه، این قیمت ها اصلا قابل قبول نیست.
نگار زینی در گفتگو با بازار افزود: بسیاری از مبل فروشی ها در مناطق گران قیمت شهر فعالیت می کنند و همین قیمت در منطقه تاثیر زیادی در قیمت مبلمان دارد به طوری که بسیاری از یزدی ها مبلمان چوبی خود را در یزد خریداری می کنند. تی
وی افزود: ایجاد فضای متمرکز برای عرضه محصولات چوبی به دلیل ایجاد رقابت می تواند در مدیریت قیمت این محصولات در بازار یزد و پراکندگی این واحدها به ویژه در مناطق گران قیمت یزد موثر باشد. یزد. شهر، باعث افزایش سرسام آور قیمت ها شده است. ضمناً اگر محلی به این موضوع اختصاص یابد، تأثیر عوامل خارجی مانند متراژ و اجاره محل بر قیمت پیشنهادی کاهش می یابد.
مشکلات عدم تمرکز مراکز عرضه
یکی از فروشندگان مبل در یزد هزینه های کسب و کار را یکی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت مبلمان و سایر مصنوعات چوبی در یزد دانست و افزود: این مشکل در کنار تولید نشدن این محصولات در یزد، اجاره و اجاره بالا و … هزینه حمل و نقل اثاثیه نسبت به استان های تولیدی مانند تهران و قم گران تر است.
بسیاری از یزدی ها محصولات چوبی خود را از بازارهای استان های دیگر تهیه می کنند، در حالی که اگر بازاری متمرکز مانند بازار مبل تهران در یزد شکل بگیرد و فعالان اصناف در یک منطقه متمرکز شوند، هزینه های نگهداری مغازه ها کاهش می یابد.
رضا احمدی در گفت و گو با بازار افزود: استان یزد یکی از تولیدکنندگان اصلی پارچه مبلی است و باید حمایت های لازم برای تولید مصنوعات چوبی در یزد انجام شود. در این صورت قیمتها تعدیل میشود، اما به دلیل عدم حمایت و هزینههای بالای تولید، اغلب محصولات خود را از استانهای دیگر عرضه میکنند که باعث میشود قیمت عرضه در یزد نسبت به سایر استانها بالا باشد.
وی افزود: این مشکل باعث شده بسیاری از یزدی ها محصولات چوبی خود را از بازارهای استان های دیگر تهیه کنند، در حالی که اگر بازار متمرکزی مانند بازار مبل تهران در یزد شکل بگیرد و فعالان اصناف در یک منطقه متمرکز شوند، هزینه های نگهداری فروشگاه ها کاهش می یابد. قیمت ها قطعا به استان های تولید کننده نزدیکتر خواهد بود.
این فعال صنف چوب، اما کیفیت اشیای تولیدی در یزد را مناسب دانست و افزود: یزدی ها از آنجایی که مبلمان و اقلام چوبی را دیر تعویض می کنند، معمولاً اقلام مرغوب خریداری می کنند، بنابراین فروشندگان نیز عمدتاً محصولات باکیفیت خریداری می کنند. محصولات از بازار تولید و عرضه در یزد.
اجاره بالا و نبود فضای رقابتی.
مدیرعامل اتحادیه چوب یزد در گفت و گو با بازار گفت: خوشبختانه مدرن ترین مبلمان را در استان یزد داریم و به لطف تکنولوژی در صنعت چوب و مبلمان پیشرفت زیادی داشته است. اما به دلیل هزینه های بالای اجاره و نبود فضای رقابتی، قیمت بالای محصولات چوبی در یزد نسبت به سایر استان ها بیشتر است.
رضا دهقان منشادی با تاکید بر تاثیر افزایش نرخ دلار و افزایش قیمت مواد اولیه وارداتی بر قیمت محصولات چوبی افزود: به این ترتیب قیمت عرضه نهایی در یزد افزایش می یابد و مصرف کنندگان کسانی که خرید می کنند. اقلام آنها در یزد باید هزینه بیشتری بپردازند و امید است با ایجاد شهرک الوار این مشکل برطرف شود.
ساخت شهر چوبی یزد در سال ۱۳۹۸ آغاز شد و در مسیر رشد و توسعه قرار دارد. تقسیم بندی و جدول بندی توسط شهرداری انجام شده و با همکاری لازم این طرح اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه تکمیل شهرک درختکاری در یزد به تثبیت قیمت کمک می کند، افزود: املاک موجود، ایجاد فضای رقابتی و شرایط بدون ریسک از جمله مزایای ایجاد شهرک درختکاری است که بسیاری از شرکت های کوچک در شهرهای کشور به آن کمک می کنند. همچنین لذت ببرید
روند ساخت شهر چوب در یزد.
رئیس اتحادیه چوب یزد از راه اندازی شهرک چوب با همکاری شهرداری و شهرداری خبر داد و افزود: ساخت شهرک چوب یزد از سال 1398 آغاز شد و در مسیر رشد و توسعه قرار دارد. تقسیم بندی و جدول بندی توسط شهرداری انجام شده و با همکاری لازم این طرح اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: پیش بینی می شود با ایجاد این تفاهم نامه شاهد مدیریت قیمت عرضه در یزد باشیم، هرچند گرانی مواد اولیه نیز تاثیر زیادی بر قیمت محصولات چوبی دارد و شاهد افزایش 20 درصدی بوده ایم. قیمت پیشنهادی در بازار یزد نسبت به سال گذشته و همین امر باعث کاهش تقاضای خرید نیز شده است.
گرانی مصنوعات چوبی به ویژه مبلمان، بسیاری از مشتریان محلی را از این بازار دور کرده و به سمت بازارهای استان های تولیدکننده سوق داده است. انتظار می رود وود تاون زمینه را برای رونق بازار مبل و تعدیل قیمت عرضه در یزد فراهم کند تا به تدریج شاهد رونق بازار و ورود تولیدکنندگان به این عرضه باشیم چرا که یزد دارای جایگاه مهمی است. جایگاهی در زمینه تولید پارچه مبلی دارد و اگر محصولات چوبی نیز در این صنعت شکل بگیرد ارزش افزوده بیشتری به استان و تولیدکنندگان آن خواهد داد.