به گزارش بازار، بر اساس مدل های جهانی رصد شده توسط پژوهشکده آب، حوضه های سطح اول مرزی کشور که شامل جغرافیای ایران و برخی کشورهای همسایه می شود، طی هفته آینده با بارندگی قابل توجهی پیش بینی می شود.
بر اساس این اطلاعات حوضه آبخیز اترک مشترک ایران و ترکمنستان طی هفته آینده به طور میانگین 6 دهم میلی متر بارندگی خواهد داشت و حداکثر بارندگی به 3.9 میلی متر خواهد رسید.
در حوزه رودخانه ارس که بین ایران، آذربایجان، ترکیه و ارمنستان مشترک است، میانگین بارش هفته آینده تا 14 آبان ماه 1.4 میلی متر پیش بینی می شود که اوج این شاخص به 10.4 میلی متر می رسد.
علاوه بر حوضه های آبریز ذکر شده در بالا، 4.9 میلی متر بارندگی در حوضه هریرود مشترک بین ایران و افغانستان ثبت شد و پیش بینی می شود حداکثر بارش نقطه ای به 23.7 میلی متر برسد.
همچنین در حوضه هیرمند برای هفته آینده (8 مهر تا 14 آبان) بارش 3.4 میلی متر در نواحی غربی این حوضه واقع در افغانستان و حداکثر نقطه بارش در این حوضه مشترک بین ایران و افغانستان پیش بینی می شود. 50 است. به 6 میلی متر می رسد.
بارش در حوضه های مشترک با ایران روزانه پایش می شود
در همین راستا محمدرضا کاویان پور، رئیس پژوهشکده آب در گفت وگو با خبرنگار فارس گفت: مدل های پیش بینی قدرتمند دانشمندان ایرانی در حال کار هستند و با اتکا به مراکز اطلاعاتی و منابع ماهواره ای اطلاعات «درباره بارندگی» را به دست می آورند. می توان پیش بینی دقیقی از وضعیت بارندگی در ایران داشت. و کشورهایی که یک حوضه مشترک با ما دارند، روزانه تحت نظارت قرار می گیرند و به تصمیم گیرندگان گزارش می شوند.
به گزارش فارس، علم پیش بینی آب و هوا به دلیل وجود متغیرهای زیاد، ابهامات زیادی دارد، اما با توسعه مدل های دقیق و استفاده از علوم کامپیوتر و ریاضی، زمینه برای پیش بینی های دقیق تری فراهم شده است.