حضور ناو هواپیمابر آیزنهاور در آب های خلیج فارس، فعالیت شناسایی پهپادهای ایرانی را به کابوسی برای نیروهای آمریکایی تبدیل کرده است. به همین دلیل روز شنبه حساب کاربری سنتکام در شبکه اجتماعی X با انتشار عکسی مدعی شد که یک پهپاد ایرانی را که در حال گشت زنی در اطراف ناو هواپیمابر آیزنهاور در خلیج فارس بود، رهگیری کرده است.
کابوس این روزهای «آیزنهاور»
سنتکام اعلام کرده است که پهپاد ایرانی در فاصله 1500 متری ناو هواپیمابر در خلیج فارس در حال انجام عملیات شناسایی بوده و «از نظر ظاهری ایرانی بودن آن شناسایی شده است». سنتکام همچنین مدعی شد که پهپاد ایرانی هشدارهای ناو آمریکایی را نادیده گرفته است. این در حالی است که مقامات نظامی منطقه ای ایالات متحده می گویند که آنها تأکید کرده اند که همه هواپیماهای بدون سرنشین باید بیش از 10 مایل دریایی از ناو هواپیمابر باقی بمانند.
در چنین شرایطی نیروهای آمریکایی در روزهای اخیر با چالشهای مختلفی در آبهای خلیج فارس و دریای عمان مواجه شدهاند و فعالیت پهپادهای شناسایی و رزمی از نقاط مختلف برای آنها به کابوس تبدیل شده است. طی روزهای اخیر پهپادهای رزمی یمن به یکی از مهم ترین چالش های نیروهای آمریکایی در آب های منطقه تبدیل شده اند.
نظارت مستمر بر تحرکات آمریکایی ها.
اظهارات سنتکام در مورد رهگیری پهپاد ایرانی در شرایطی است که در روزهای اخیر تصاویر تجسسی اطلاعاتی ناوگان آمریکایی متشکل از ناو هواپیمابر “آیزنهاور”، رزمناو “فیلیپین”، ناوشکن “گراولی”، ناوشکن “استیتم” و ناو فرانسوی “Longdong” نیز قبل از ورود از سامانه های اطلاعاتی سرنشین دار و بدون سرنشین نیروی دریایی ارتش در آب های خلیج فارس رهاسازی شدند.
در چنین شرایطی ایران اعلام کرده است که حضور ناوگان هواپیمابر آیزنهاور نه تنها باعث تغییر در روند امنیتی منطقه می شود، بلکه باعث ایجاد تنش و ناامنی در منطقه می شود. تهران همواره تاکید کرده است که دولت های منطقه از توانمندی های لازم برای تامین امنیت محلی در منطقه برخوردارند.
موفق ترین پهپاد صادراتی ایران
ادعای سنتکام مبنی بر رهگیری پهپاد ایرانی بر فراز ناو هواپیمابر “آیزنهاور” بار دیگر نام پهپاد “مهاجر 6” را بر سر زبان ها انداخت. اگرچه آمریکایی ها اطلاعات بیشتری از پهپاد مذکور منتشر نکرده اند، اما برخی کارشناسان بر اساس تصویر منتشر شده از سوی بالگرد آمریکایی «سیهاوک»، احتمالاً این پهپاد همان «ماهاجر 6» است که توسط نیروی دریایی سپاه کشف شده است.
این در حالی است که یک مقام دفاعی آمریکا در گفت و گو با شبکه «الجزیره» اعلام کرد که در پاسخ به این حادثه اقدام نظامی انجام نداده و تنها آن را رصد کرده اند. «مهاجر 6» یکی از هواپیماهای بدون سرنشین خانواده مهاجر است که آخرین نمونه آن «مهاجر 10» مردادماه سال گذشته با حضور رئیس جمهور معرفی شد. علاوه بر اینها، ویژگی های «مهاجر 6» این پهپاد را به عنوان «موفق ترین پهپاد صادراتی ایران» معرفی کرده است.
مشخصات فنی
ماموریت: شناسایی – مبارزه
نوع برخاست: باند
طول: 7.5 متر
طول بال: 10 متر
ارتفاع: 1.9 متر
برد: 2400 کیلومتر
ارتفاع پرواز: 5486 متر
مدت زمان پرواز: 12 ساعت
سرعت: 200 کیلومتر در ساعت
موتور: Rotax 912-115 اسب بخار
سلاح های قابل حمل: 100 کیلوگرم
وزن برخاست: 600 کیلوگرم
نوع هدایت: نوری/لیزری/J. پ. آره
حداکثر برد: 2400 کیلومتر
2727