افرادی که در ادامه این مقاله به آنها اشاره می کنیم می توانند گوشت قرمز کم چرب را با محدودیت های شدید در برنامه غذایی خود مصرف کنند، اما نمی توانند استفاده از گوشت قرمز را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
1. افراد مبتلا به کلسترول خون بالا.
اگر کلسترول خون شما بالا باشد، به احتمال بسیار زیاد در بدن شما نیز دارای سطوح بالایی از چربی بد خون یا LDL است. بنابراین مصرف گوشت قرمز نمی تواند گزینه خوبی برای شما باشد.
انواع گوشت قرمز با افزایش چربی های بد خون می تواند سطح کلسترول خون را افزایش دهد و افراد مبتلا به کلسترول خون را با مشکلات زیادی مواجه کند. توصیه می شود در صورت بالا بودن کلسترول خون، ماهیانه بیش از یک یا دو وعده گوشت قرمز مصرف نکنید و حتما تکه های گوشتی را انتخاب کنید که چربی قابل رویت ندارد.
2. افراد مبتلا به بیماری های قلبی
اگر از بیماری های قلبی عروقی رنج می برید یا سابقه سکته قلبی و مغزی در سابقه سلامتی خود دارید، بهتر است تا حد امکان از مصرف گوشت قرمز پرهیز کنید.
مصرف گوشت قرمز توسط افراد مبتلا به بیماری قلبی می تواند منجر به تولید پلاک های ناسالم بر روی دیواره رگ ها و گرفتگی آنها شود.
گرفتگی رگ های خونی در این بیماران مساوی با افزایش خطر سکته قلبی و مغزی و متاسفانه افزایش خطر مرگ است. افراد مبتلا به بیماری قلبی می توانند ماهی یک بار از گوشت قرمز چرب کمتر در وعده های غذایی خود استفاده کنند.
3. افراد مبتلا به بیماری کلیوی پیشرفته
افراد مبتلا به بیماری کلیوی پیشرفته که در فاز 3 تا 5 بیماری قرار دارند و هنوز شرایط آنها به دیالیز منتهی نشده است باید در مصرف گوشت قرمز بسیار مراقب باشند.
رژیم های غذایی سرشار از پروتئین و چربی اشباع شده می تواند شرایط افراد مبتلا به بیماری کلیوی پیشرفته را بدتر کند. افرادی که از این بیماری ها رنج می برند می توانند به ازای هر کیلوگرم وزن روزانه 0.6 تا 0.8 گرم پروتئین مصرف کنند، البته بهتر است این پروتئین ها را از منابع پروتئین گیاهی یا پروتئین های حیوانی بسیار کم چرب مانند سینه مرغ یا سینه بوقلمون انتخاب کنند.
4. افراد با سابقه خانوادگی سرطان های خاص.
تحقیقات نشان می دهد که خوردن گوشت قرمز و فرآورده های گوشتی ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان ها مانند سرطان روده بزرگ را در افرادی که سابقه خانوادگی سرطان های خاص دارند، افزایش دهد.
اگر در خانواده درجه یک خود فرد مبتلا به سرطان روده بزرگ دارید، بهتر است مصرف گوشت قرمز را به یک یا دو بار در ماه محدود کنید و تا حد امکان از مصرف فرآورده های گوشتی خودداری کنید. افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.