افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
3

اینترنت ماهواره ای چه زمانی به کاربران ایرانی ارائه می شود؟

  • کد خبر : 114295
اینترنت ماهواره ای چه زمانی به کاربران ایرانی ارائه می شود؟

به گزارش بازار، امیر لاجوردی درباره روند مذاکره با هیات تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی یا RRB برای ارائه اینترنت ماهواره ای در کشور، تصریح کرد: قوانینی در خصوص اینترنت ماهواره ای وجود دارد که به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده است. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پس از سخنان وزیر ارتباطات درباره […]

به گزارش بازار، امیر لاجوردی درباره روند مذاکره با هیات تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی یا RRB برای ارائه اینترنت ماهواره ای در کشور، تصریح کرد: قوانینی در خصوص اینترنت ماهواره ای وجود دارد که به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده است. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پس از سخنان وزیر ارتباطات درباره استقبال از فعالیت‌های اینترنت ماهواره‌ای در کشور از جمله سرویس‌های استارلینک (اسپیس ایکس) در خرداد 1402 با صدور فراخوانی اعلام کرد شرکت‌هایی که آماده ارائه ارتباطات از طریق سرویس‌های ماهواره‌ای هستند، خود را آماده کنند. متعاقباً شرکت هایی که در این زمینه فعالیت می کنند و امکان ارائه خدمات ارتباطی بر بستر ماهواره را دارند با رعایت قوانین و حقوق سرزمینی در فراخوان خدمت رسانی به کاربران شرکت کردند. تاکنون کاندیداهایی در این زمینه داشته ایم و در حال آماده سازی برای آغاز همکاری هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص ارائه اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در کشور، مسائلی را در هیئت تنظیم مقررات رادیویی (RRB) که زیرمجموعه اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) است، مطرح کردیم. در اولین جلسه در فروردین 1402، اسناد اولیه فعالیت اسپیس ایکس در ایران را به RRB ارائه کردیم و درخواست همکاری این شرکت و این سرویس با جمهوری اسلامی ایران را داشتیم. در این جلسه شورای تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از ما خواست تا برای جلسه بعدی اسناد و اطلاعات دقیق تری را در اختیار آنها قرار دهیم.

معاون وزیر ارتباطات در خصوص جزئیات دومین جلسه که در تیرماه برگزار شد، افزود: مدارک درخواستی را با همکاری چند نهاد به اداره کل تحویل دادیم. پس از بررسی داده ها و مدارک ما به کشوری که سامانه های ماهواره ای استارلینک در آن ثبت شده است اعلام کردند که در اسرع وقت برای نحوه ارائه خدمات با جمهوری اسلامی ایران همکاری خواهند کرد. در جلسه دوم نیز از ما خواستند تا برخی از ابهامات مربوط به عملکرد این سرویس در کشور را توضیح دهیم و مستندات محکمی را برای جلسه بعدی به آنها ارائه کنیم.

رئیس رگولاتوری تصریح کرد: در شهریور 1402 اطلاعات مورد نیاز آنها را تهیه و ارسال کردیم و تا آخرین لحظه اطلاعات تکمیلی به آن اضافه کردیم. آزمایش‌ها به قدری دقیق و کامل بود که دیروز در سومین جلسه تصویب شد که هم اسپیس‌ایکس و هم کشور ثبت‌کننده سامانه‌های ماهواره‌ای فوراً با جمهوری اسلامی ایران همکاری کنند. در کنار این تکلیف سوالاتی را نیز مطرح کردند که در جلسه بعدی به آنها پاسخ خواهیم داد.

لاجوردی تاکید کرد: بخش زیادی از اسنادی که به این اتحادیه ارائه می کنیم مربوط به قوانین بین المللی است و از آنجایی که این فعالیت بدون هماهنگی و همکاری دو کشور آغاز شده است، تخلف از قوانین تلقی می شود.

وی با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات از ارائه اینترنت ماهواره ای در کشور استقبال می کند، افزود: استفاده از این فناوری در برخی نقاط کشور ضروری است و این موضوع باید در قالب همکاری با جمهوری اسلامی ایران اجرایی شود. . مطابق با قطعنامه و دستورالعمل های ITU.

لاجوردی در خصوص زمان ارائه اینترنت ماهواره ای به کاربران ایرانی گفت: روند ارائه این سرویس به نوع همکاری اپراتور ارائه دهنده سرویس مربوط می شود. اکنون در مرحله تست اولیه سرویس با اپراتوری هستیم که ارائه دهنده اینترنت ماهواره ای است و با شرکت در فراخوان تمایل خود را برای همکاری اعلام کرده است. شرکت اسپیس ایکس نیز باید در چارچوب موضوع مصوب دیروز همکاری های لازم را انجام دهد تا همکاری ما شکل بگیرد.

رئیس رگولاتوری با بیان اینکه کاربران نهایی این سرویس چه کسانی هستند، تصریح کرد: فناوری هر روز پیشرفت می کند. تا چندی پیش برای دسترسی به اینترنت ماهواره ای به تجهیزاتی مانند گیرنده نیاز بود. اما در حال حاضر برخی از تلفن های همراه شرایط دریافت اینترنت ماهواره ای را دارند و در آینده شاهد خواهیم بود که ارسال، دریافت و برقراری ارتباط با اینترنت ماهواره ای بدون نیاز به تجهیزات اضافی به غیر از تلفن کاربر فراهم خواهد شد. اکنون در برخی نقاط کشور از سرویس ماهواره ای برای توسعه شبکه روستایی یا شبکه انتقال استفاده می کنیم تا اینکه شبکه موبایل و فیبر نوری برای استفاده در آن بخش آماده شود.

وی با بیان اینکه استفاده از اینترنت ماهواره ای در چارچوب قوانین کشور می تواند پروژه هایی مانند توسعه اینترنت روستایی و فیبر نوری را تسریع بخشد، درباره تدوین آیین نامه استفاده از اینترنت ماهواره ای گفت: مقررات مربوط به این فناوری قبلاً وجود داشته است. در کشور مستقر شد. در سال 2017 درباره اصول حاکم بر اپراتورهای ماهواره ای و در سال 2019 درباره قوانین سرزمینی و اصول حاکم بر آنها بحث کردیم. زمانی که این فناوری وارد کشور شود، تفاوت یا تغییر چندانی در قوانین ایجاد نخواهد شد و امیدواریم اپراتورهای ماهواره در قالب همین مقررات همکاری خود را با سازمان تنظیم مقررات آغاز کنند.

برخی معتقدند احکام صادره از سوی اتحادیه جهانی مخابرات چندان مهم نیست که کشورها مجبور به رعایت 100 درصدی شوند، اما لاجوردی افزود: اگرچه نمی توان به طور قطع گفت که آیا اسپیس ایکس به این تصمیم پایبند خواهد بود یا خیر، اما اتحادیه جهانی مخابرات سازمانی است که کشورها به دلیل منافع خود به آن پیوسته اند و قطعاً اگر قوانین را رعایت نکنند، وقتی خودشان در زمینه قوانین مخابراتی مشکل دارند، نمی توانند به شکایات خود امیدوار باشند. RRB برخی کشورها را تهدید می کند که در صورت عدم پذیرش مقررات، از حق رای یا خدمات ارائه شده توسط این اتحادیه محروم خواهند شد که چالش های جدی برای آنها ایجاد می کند.

معاون وزیر ارتباطات درباره اینکه آیا اینترنت ماهواره ای می تواند فعالیت اپراتورها را محدود کند یا نیاز کشورها به پروژه های فیبر نوری را کاهش دهد و به تدریج جایگزین این فناوری ها شود، گفت: اکنون بیش از 40 میلیارد دلار برای توسعه فیبر نوری در آمریکا سرمایه گذاری شده است. از امریکا. خدماتی مانند اینترنت ماهواره ای هرگز نمی تواند جایگزین فیبر نوری شود. ما معتقدیم که پروژه فیبر نوری زیرساخت دهه های آینده است. در ژاپن، آزمایشگاه‌های فناوری اکنون با استفاده از زیرساخت فیبر نوری سرعتی بیش از چند ترابیت در ثانیه ارائه می‌دهند.

وی گفت: فیبر نوری زیرساختی است که آزمون خود را با موفقیت پشت سر گذاشته و تا دهه های آینده در اختیار کاربر قرار می گیرد. زیرساختی با مصرف انرژی کم و پایداری و قابلیت اطمینان بالا. خدمات ماهواره ای نسبت به سرویس های مبتنی بر ارتباطات ثابت پایداری کمتری دارند. به همین دلیل است که نمی توانیم بگوییم که این سرویس جایگزین سرویس دیگری می شود.

لاجوردی خاطرنشان کرد: البته یکی از مواردی که همواره به دنبال آن هستیم ایجاد مزیت رقابتی در ارائه خدمات فیبر نوری است. زیرا قیمت مناسب و کیفیت بالایی دارند و با ورود رقبای فراوان می توان شرایط بهتر و به روزتری را فراهم کرد.

معاون وزیر ارتباطات اضافه کرد: نه تنها تجربه ما، بلکه تجربه جهانی نشان می دهد که سرویس های ماهواره ای یا موبایلی هرگز نمی توانند جایگزین ارتباطات ثابت شوند. در ایران به دلیل الگوی مصرف نادرست، نسبت ترافیک موبایل به ترافیک ثابت 70 به 30 است. در حالی که در کشورهای دیگر این نسبت کاملاً برعکس است. همچنین در حال آماده سازی زیرساخت ها هستیم تا نسبت ترافیک ثابت به موبایل را به استاندارد جهانی نزدیک کنیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=114295

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.